Taşkın, Halk Market ve Lokantası projelerini sordu

Taşkın, Halk Market ve Lokantası projelerini sordu

21.05.2020 10:21:13

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın Taşkın, İSYON Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile buluştukları sosyal medya söyleşisinde çiftçinin maliyet artışlarına dikkat çekti Halk Marke ve Lokanta projelerini sordu.

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın, 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYON) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile Bölgemizde Tarımsal Üretim ve Gıda konularını değerlendirirken, tarım sorunlarının en başında maliyet artırıcı unsurların geldiğini söyleyerek Halk Market ve Halk Lokanta gibi projelerini sorduğu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunun içinde motorin, ilaç, gübre, tohum temini v.s. Bunların fiyatları dünya fiyatlarının üzerinde seyrediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi fide, ilaç, gübre desteğinde bulundu. Çiftçimiz eminim memnundur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Halk Süt Projesinin yanında Halk Market ve Halk Lokanta gibi projeleri de var. Buradan elde edilen ürünlerin Halk Marketlerde satılması söz konusu olacak mı?”

GÜNAYDIN: KİMSEYE ZARAR VERMEDEN HERKESİN ORTAK YARARINA BİR POLİTİKA SETİNİ ARIYORUZ
Gökhan Günaydın yanıt olarak, “ Halk Market ve Halk Lokanta projelerimiz var. Esnafa rakip olmak gibi bir durumumuz yok. İstanbul'daki bakkallar da bir Halk Market ajansı gibi çalışacak. Silivrili çiftçimizin karpuzundan domatesine hem Halk Marketimizde, hem İstanbul'un her tarafındaki bakkallarda belirlediğimiz fiyatlar üzerinden bu ürünleri satacağız. Üretici ve tüketici kazanırken, onlara bir de bakkallarımızı katacağız. Her işi çok iyi düşünmek zorundayız. Kimseye zarar vermeden herkesin ortak yararına bir politika setini arıyoruz” dedi.

TAŞKIN'DAN “TOPRAK TAHLİL LABORATUVARIMIZI YENİDEN FAALİYETE GEÇİRELİM” ÖNERİSİ
Ersin Taşkın'ın, “Bitki beslenmede toprak analizinin önemine değinmek istiyorum. Geçmiş dönem Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve rahmetli Ziraat Odası Başkanımız Metin Gürsu'nun ortak çalışmasıyla halihazırda Toprak Tahlil Laboratuvarımız hayata geçirildi ama merkezi hükümetin tutarsız tarım politikaları yüzünden Toprak Analiz Desteği kaldırıldı. Bunun sonucunda laboratuvar da kapatılmaya zorlandı. Bunu hayata geçirebiliriz. Çiftçilerin yararına olacağını düşünüyorum” şeklindeki önerisine Gökhan Günaydın, “ İrtibatta olalım ve bunları düşünelim” yanıtını verdi.
Haber Merkezi

YORUM YAP