Taşınmaz satışı tartışması

Taşınmaz satışı tartışması

11.10.2016 13:09:02

Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait, Gümüşyaka Mahallesi 845 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın satışının yapılması ile ilgili Plan Bütçe ve İmar Komisyonu raporu muhalefetin ret oyu çıkartması nedeniyle oy çokluğu ile meclisten geçti. 

Ekim ayı meclis toplantısında, Plan Bütçe ve İmar Komisyona havale edilen, mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan, Gümüşyaka Mahallesi 845 ada, 1 parselde kayıtlı bulunan toplam 11.848,39 m²'lik taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e ve 34/g maddeleri uyarınca satışının yapılması hususu değerlendirildi. Yapılan değerlendirilme neticesinde S.S. Gümüşyaka Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 30.09.2016 gün ve 385140 doküman nolu dilekçelerinde, mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait taşınmazın üzerine küçük sanayi sitesi yapmak amacıyla satın almak istediklerini belirtti. Bahis konusu yer, 19.02.1998 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planında küçük sanayi sitesinde kalmakta olup, Emsal: 0,50, H: 5.50 metre imar durumu bulunmakta. Taşınmazın, satışından elde edilecek gelirin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satışının yapılması hususu oy çokluğu ile uygun görüldü.

KUTLU'DAN ŞAİBE İDDİASI
AK Parti Grup Sözcüsü Rıfat Kutlu, gündemle alakalı şunları söyledi: “Sanki hızlı bir şekilde kooperatif kurulup el altından o kooperatife verilmeye çalışan bir süreç var. Gümüşyakalı esnaflarımızla görüşüyorum, birçok arkadaşımız bu kooperatife dahil olmak istiyor ama maalesef ‘bizi davet etmediler' ya da ‘bizi bu kooperatife üye yapmadılar' sitemiyle karşılaştık. Gümüşyaka Mahallemizin tamamına hitap edecek, oradaki bütün esnafımızı kapsayacak, bir kura çekimiyle belirleyeceğimiz, kimsenin kimseye şaibeyle bakmayacağı, beni bu kooperatife niçin almadılar demeyeceği, bütün esnafı memnun edecek bir çalışma yaparsak oradaki esnaflarımızı çok daha fazla memnun ederiz düşüncesindeyiz. Haliyle bu detaylı çalışmayı yapmak adına biz AK Parti Grubu adına arkadaşlarımızla bunu komisyonda bekletelim, 1 ay zaman kazanalım dedik ama bu kabul görmedi. Bunu yine tekrarlıyoruz. Bu süreci daha net yapmak ve oradaki bütün esnafı kucaklamak adına ben bu gündem maddesinin komisyonda beklemesi taraftarıyım ama illa meclisten geçsin diyorsanız da biz buna AK Parti Grubu olarak ret oyu vereceğiz.”

BIYIKLI: AYRIMCILIK YAPILMIYOR
Bunun üzerine söz alan CHP'li Meclis Üyesi Zafer Bıyıklı, “Gümüşyaka Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, esnafımızın talebi üzerine gerçekleşti. Bununla ilgili 2015'in Aralık ayında yaklaşık 54 tane esnafımızın imzalı katılımıyla toplantılar gerçekleştirdik. Üçüncü toplantıya belediye başkanımız da katıldı. Proje sunumu gerçekleşti. Gerek muhtarımız, gerek meclis üyesi arkadaşımız esnaflarımıza ulaştık. Ulaşamadığımız esnaflara da bilen esnaflarımızın ulaşmasını istedik. En son yaptığımız toplantıda kendi aralarında bir yönetimin oluşmasını talep ettiler. Yapılan oylama sonucunda 7 kişilik bir yönetim kurulu oluştu. 5 Ağustos'ta kooperatifin tescili gerçekleşti. Üye alımıyla da ilgili bir maliyet oluşmadan üye kabulü yapılmaktadır. O yüzden herhangi bir ayırım olmamaktadır. Bu konuda sizin oy vermenizin makul olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

VARDAR: İMALAT İŞİ YAPANLARA ÖNCELİK TANINACAK
Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, görüşünü şöyle açıkladı: “Gümüşyaka'da esnaflarımız sıkıntı çekmekte. Belediyeden aldıkları ruhsatları iptal edilen esnaflarımız var. Sanayi sitesinde kurulacak kooperatifte de Gümüşyaka'da faaliyette bulunan marangoz, demirci, pimapenci gibi imalat işi yapan firmalara öncelik verilecek. Talep fazla olursa diğer işletmelere de dükkân verilecek.”


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP