Taşınma sonrasında Aile Hekimi değiştirme

Taşınma sonrasında Aile Hekimi değiştirme

13.10.2017 10:33:54

Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi, merak edilen önemli bir konuya açıklık getirmiş. Taşınma sonrası Aile Hekimi değişimi şöyle oluyor; “Taşınmak, ikamet adresinizi değiştirmek ve bağlı olduğunuz aile hekiminin sorumluluk bölgesi dışındaki bir yerde oturmaya başlamak aile hekiminizi değiştirmenizi gerektirir. Değiştirme işlemi değiştirme formu dilekçesi verilerek yapılır. Dilekçede ilgili yerleri doldurarak, kayıt olacağınız aile hekimine verebilirsiniz. 3 nüsha olan dilekçenin bir nüshası sizde, diğer nüshası aile hekiminde kalır ve 3. nüsha da Toplum Sağlığı Merkezine gönderilir. Başvurunun hemen sonuçlanabilmesi için başvuru her ayın 20'sine kadar yapılmalıdır.
Aile hekiminden memnu

niyetsizlik, vb haller için de aile hekimi değiştirme prosedürü aynıdır. Memnuniyetsizliğe bağlı yapılan değişiklik işlemlerinde 3 ay bekleme süresi bulunur. Taşınmaya bağlı olarak gerçekleştirilen aile hekimi değiştirme başvurusunda ise bekleme süresi yoktur.
Toplum Sağlığı Merkezleri, kendilerine ayın 20'sine kadar aile hekimlerinden ulaşan dilekçeleri Aile Hekimi Bilgi Sistemi (AHBS) programına girerek, en geç ayın 25'inden hekim değiştirme talep formunu İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaştırır.
Dilekçenizi verdiğinizi ayı izleyen aybaşında, talep ettiğiniz yeni ikamet adresinizdeki aile hekimi bölgesine kaydınız yapılmış olur.”

YORUM YAP