Tarım Lisesi öğrencilerinden Ar-Ge incelemesi

Tarım Lisesi öğrencilerinden Ar-Ge incelemesi

13.12.2018 10:02:25

Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi öğrencileri, tarımsal ürünlerini hammadde olarak kullanan bölgedeki ilgili sanayi kuruluşlarına inceleme gezileri başlattı.

Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Silivri'de faaliyetlerini sürdüren Sora Kozmetik Fabrikası'nı ziyaret etti. Tarımsal ürünleri hammadde olarak kullanan, sektörün önde gelen markalarından biri olan Sora Kozmetik Fabrikası'na gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler fabrikanın ARGE, üretim ve depolama bölümlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tarımsal ürünlerin uygulama alanlarını ve kullanım aşamalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi alan öğrencilere Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu ve alan öğretmenleri de eşlik etti.

ÖĞRENCİLER HANGİ ALAN DERSLERİ İLE EĞİTİM GÖRÜYOR?
Tarım Teknolojileri alanında eğitim veren Silivri Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017- 2018 eğitim öğretim yılında açıldı. Mevcut müfredatın yanı sıra; tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, süs bitkileri ve örtü altı yetiştiriciliği eğitimleri verilen lisede gençler uygulama merkezi olarak Tarımsal Üretim ve Araştırma merkezini kullanıyor. Kent ve kent çevresi tarımını ayağa kaldıracak bilinçli üreticiler yetiştirmeyi hedefliyor.
Haber Merkezi

YORUM YAP