Tarihi aydınlatan fotoğraf sergisi açıldı

Tarihi aydınlatan fotoğraf sergisi açıldı

9.08.2017 17:39:29

Tiyatrocu Ali Solmaz, Evvel Zaman Fotoğraf Sergisi'ni açarak tarihi fotoğraflardan oluşan koleksiyonunu paylaştı. 

Tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Solmaz, 15 yıldır biriktirdiği tarihi fotoğrafları, sergide toplayarak “Evvel Zaman Fotoğraf Sergisi” adı altında paylaştı. Silivri Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Muhtarlardan Serhat Ateş, Samsunlular Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu ve birçok davetli katıldı.

SOLMAZ: FOTOĞRAFLARIN HER BİRİ TARİHİ AYDINLATMAK İÇİN TUTULAN BİRER MEŞALE
Değerli fotoğraf koleksiyonunu tarih meraklılarıyla paylaşmanın heyecanını yaşayan Ali Solmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Osmanlı İmparatorluğu'nda, hanedanın iç yapısı ve finansal sistemine derin bir hayranlık duyduğumdan bu durum beni birçok araştırmalara itti. Araştırmalarım sırasında elime birçok obje, fotoğraf ve Osmanlı paraları geçti. Bunların arasında beni en çok heyecanlandıran, belge niteliğindeki fotoğraflar oldu. Her bulduğum fotoğrafın özelliklerini araştırırken dönemin finansal durumunu, siyasi durumunu ve yaşamın çarpıcı ve zorlu yanlarını öğrendim. Hayatını bu işlere adamış tarih ve araştırmacı yazarlardan, koleksiyonerlerden bazı eğitimler alıp, seminerlere katıldım. Sadece tarih ve fotoğraf sevenlerin değil, herkesin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bu fotoğrafları sevdiklerimle paylaşmaya karar verdim. Bu fotoğrafların her biri tarihi aydınlatmak için tutulan birer meşale gibidir. Sizleri tarih yolculuğu ile başbaşa bırakmak istiyorum.”
Solmaz, sözlerine son verirken Sultan II.Abdülhamed Han'ın “Her resim bir fikirdir. Bir resim yüz sayfalık yazı ile ifade olunamayacak siyasi, hissi manaları telkin eder. Onun için ben, tahrir-i mündericattan (yazılı bilgilerden) ziyade, resimlerden istifade ederim” ifadelerini paylaştı.
Açılışın ardından Ali Solmaz, konuklarına sergiyi gezdirerek, fotoğraflar hakkında bilgi verdi.
Halkla İlişkiler yetkilisi Simge Yalçınkaya, Silivri Alışveriş Merkezi Yönetimi adına Ali Solmaz'a teşekkür çiçeği sundu.
Evvel Zaman Fotoğraf Sergisi, 16 Ağustos 2017 tarihine kadar gezilebilir.

Renginar SALİ

YORUM YAP