“‘Tarifsiz kederler’ içindeyiz ama umutsuz değiliz”

“‘Tarifsiz kederler’ içindeyiz ama umutsuz değiliz”

31.08.2016 11:24:45

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yılı dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahraman komutanlarımızın ve ordumuzun, yiğit halkımızın yediden yetmişe desteğiyle kazandığı “Büyük Zafer” sömürgeci devletlerin Anadolu'yu parçalama ve paylaşma kararlarını boşa çıkarmıştı. Bu zafer ülkemize laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti olmanın kapılarını açmıştı.
Ne yazık ki bugün, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın güvencesi olan ordumuzun yurtsever komutanlarının Ergenekon ve Balyoz gibi kumpaslarla tasfiye edilmesi; ülkemizi çağ dışı karanlık bir bataklığa, din devletine götürecek bir yapının siyasi iktidarın da aymazlığıyla ordumuzu ele geçirme girişimi bizi 15 Temmuz'a, uçurumun eşiğine getirdi. Her gün biraz daha tırmanan terör nedeniyle yitirdiğimiz canların yarattığı acı, yürekleri dağlıyor; “lanetleme” sözcüğü yıkımı onarmaya yetmiyor; sınır güvenliğimizle ilgili sorunlar, ülkemizin geleceğiyle ilgili büyük bir kaygı ve korku yaratıyor. Bütün bunlar bayram sevincimizi gölgeliyor; ama umutsuz değiliz.


“30 AĞUSTOS'TA ATATÜRK'ÜN HUZURUNDAYIZ”
Ülkemizin güvenliği, sağlığı, yönetsel, ekonomik, sosyal, siyasal, eğitsel, çevresel pek çok sorununun çözümü, tüm yurttaşlarımızın fırsat eşitliği ve sosyal devlet ilkeleriyle, barış içinde çağdaş eğitimden yararlanmasında, özcesi ‘gerçek demokrasi'de yatıyor. Hukukun üstünlüğünü, laik ve bilimsel eğitimi yaşama geçirmeyi ilke edinen bir anlayışın iktidarda, muhalefette, tüm toplum kesimlerinde benimsenmesi ve bu doğrultuda birlikte çalışılması tek çaredir. Yurttaşlar olarak din, mezhep, etnik ve benzeri hiçbir savaş istemiyoruz. Barış içinde, bir arada yaşamanın yolunu mutlaka ama mutlaka bulmalıyız. Bunun için Atatürk'ün Büyük Nutuk'ta öğütlediği gibi bağrımızda yetiştirerek başımızın üstüne dek çıkaracağımız insanların kanındaki, vicdanındaki öz mayayı çok iyi incelemeye dikkat etmekten hiçbir zaman geri kalmamalıyız. 30 Ağustos 1922'de tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödeyenlere ve gelecek kuşaklara borcumuz var. Bunun için 30 Ağustos'ta meydanlarda, sokaklarda, Atatürk'ün huzurundayız.”

Haber Merkezi

YORUM YAP