Tanımın dışında kim kalırsa amatör teknik adam kabul edilir

Tanımın dışında kim kalırsa amatör teknik adam kabul edilir

14.08.2021 09:53:12

Türkiye futbol federasyonu yayınladığı bildiride profesyonel ve amatör takımların teknik adamları hakkında uyulması gereken hususları sıraladı.

TFF Bir kulüple yazılı sözleşme yapmış olan, kendisine futbol faaliyetleri kapsamında yaptığı harcamalardan daha fazla miktarda ödeme yapılan ve TFF'den profesyonel takım çalıştırma lisansı almış teknik adamlardır.

AMATÖR TEKNİK ADAMLAR

(1) Bu talimatın 3. maddesinde belirtilen tanımın dışında kalan tüm teknik adamlar amatör lisanslı teknik adam olarak kabul edilirler. (2) Bir müsabaka ile ilgili gerçekleşen konaklama, malzeme, sigorta ve antrenman giderlerinin karşılanması teknik adamların amatör statüsünü bozmaz. (3) Profesyonel Takımlarda amatör teknik adamlar görev alamazlar.

MADDE 5 - YABANCI UYRUKLU TEKNİK ADAMLAR

(1) Yabancı uyruklu teknik adamlar yalnızca en üst profesyonel ligde çalışma hakkına sahiptir. Diğer liglerde mücadele eden takımlar hiçbir unvan altında yabancı teknik adam çalıştıramazlar. (2) En üst profesyonel ligdeki takımları sportif başarısızlık nedeniyle bir alt lige düşen kulüplerin teknik adamları, kulübü ile olan sözleşmeleri sona erene kadar bu ligde görev alabilirler. (3) Yabancı teknik adamlarda aranacak şartlar her yıl TFF tarafından tespit ve ilan edilir.

 (4) İşbu talimat ile TFF tarafından tespit ve ilan edilen hususlara aykırı olarak herhangi bir unvan altında yabancı uyruklu teknik adam istihdam eden kulüpler hakkında Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır.

TEKNİK ADAMLARIN ÇALIŞMA ESASLARI VİZELERİ

TESCİL ve ÇALIŞMA ESASLARI

(1) Bir teknik adamın, bir kulüpte görev alabilmesi için bağlı olduğu kulübü adına TFF nezdinde tescil edilmiş olması zorunludur.  (2) Kulüplerde görev yapacak olan teknik adamların UEFA veya TFF tarafından düzenlenen lisans kurslarından mezun olmuş veya TFF' den denklik belgesi almış olması zorunludur. (3) TFF tarafından düzenlenen müsabakalara ancak TFF nezdinde tescil edilmiş teknik adamlar katılabilirler. Teknik adam, tescil işlemiyle FIFA, UEFA ve TFF'nin statü ve talimatlarına tabi olacağını kabul eder açıklamaları yapıldı.

YORUM YAP