Tamaylıgil’den manidar açıklama

Tamaylıgil’den manidar açıklama

15.02.2017 09:39:00

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen, Cinsel İstismar Yasası olarak adlandırılan düzenlemeyi hatırlatan Bihlun Tamaylıgil, “O zaman bugünkü tarif ettikleri yönetim anlayışı olsaydı kanun hükmünde kararname ile bizim isyan ettiğimiz anlayışın affı sağlanmış olacaktı” dedi.

CHP Silivri İlçe Örgütünün anayasa değişikliği konulu toplantısına katılan İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, referandumda verilecek hayır oyunun sebeplerinden biri olarak AK Parti milletvekillerinin TBMM Genel Kuruluna getirdiği ve bazı cinsel istismar suçlarına af getirmekle eleştirilen önergesini gösterdi.

“PARLAMENTONUN REAKSİYONU SAYESİNDE GERİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDILAR”
Tamaylıgil, “Geçenlerde bir yasa çıkartmaya çalışmışlardı. Neydi o? Erken evlenen kız çocuklarının evliliğini yapan kişinin kanunsuz olarak yaptıkları o çocuk evliliklerinde cezalandırılmalarına af getirmeydi. Unuttuk mu? Peki, ne oldu? Parlamento içinde olduğu için, parlamento reaksiyonunu verdi, kamuoyuyla paylaştı ve bundan el çekmek zorunda kaldılar. Peki ya bugünkü tarif ettikleri yönetim anlayışı olsaydı ne olacaktı? Kanun hükmünde kararname getirilecek ve bugün o kararname ile bizim isyan ettiğimiz anlayışın affı sağlanmış olacaktı.” diye konuştu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP