Duygu Yalçın

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında yer alan devlet destekli bir sigorta türüdür. Anlaşmalı özel hastanelerden faydalanmanıza imkan veren bir sigorta ürünüdür.
Amacı; Tamamlayıcı sağlık sigortası ile SGK anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarındaki tedavi masraflarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanmasıdır.
Sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü aldıysanız SGK ile anlaşması olan hastanelerde tedavi olur herhangi bir ücret ödemeden hastaneden çıkışınızı yapabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından faydalanabilmeniz için SGK'dan yararlanmasınız gerekmektedir.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASININ TEMİNATLARI NELERDİR?
Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatı ile yatarak tedavi teminatlarından oluşur.
• Ayakta Tedavi Teminatı;
8,9,10 adet doktor muayenesinden oluşmaktadır. Ayakta Tedavi teminatı adeti sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir.
Belli başlı hastalıklar için rutin kontrollerde ya da ağır hastalık kontrolleri için rahatlıkla muayene olabilirsiniz.
Ücretsiz olarak tahlil, laboratuvar hizmetleri, teşhis ve tanı koyma gibi süreçlerde teminatlara dahildir.
Aynı doktor tarafından yapılan, birbirinin devamı niteliğindeki muayeneler ve tetkikler yıllık muayene hakkınızdan sadece 1 hak eksiltir.
Farklı bir doktora da gitseniz 10 günlük süre içinde yapılan hastane gidişlerinde muayene hakkınız da eksilme olmaz.
Branşlar arası sevk olması durumunda fazladan bir muayene hakkınız eksilmiş olur. Örneğin: Genel cerrahtan, kalp ve damar cerrahisine sevki.
• Yatarak Tedavi Teminatı ise limitsizdir.
Ameliyat, oda-refakatçi-yemek, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, doktor takibi, fizik tedavi, diyaliz, gibi masraflarınız yatarak tedavi teminatlarından karşılanmaktadır. Tüm bu tedavi giderleri sigorta kapsamındadır. Sizlerin cebinize dokunmadan masrafları sigorta şirketi karşılar ve hastaneye yatmanız halinde hastalığınız ortaya çıkarsa hem cebinizi hem de sağlınızı güvence altına almış olursunuz.
Tamamlayıcı sağlık sigortasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise sigortanızın başlangıç tarihinden itibaren geçirdiğiniz rahatsızlıkları kapsadığını ve sigortanızın başlangıcından önceki oluşan rahatsızlıklarını ve genetik hastalıklarınızı kapsamadığını aklınıza mutlaka not edin.
Tamamlayıcı Sağlık
Sigortası Yaş Sınırı Nedir?
Sigorta şirketleri arasında farklılık göstermek ile birlikte SGK'lıysanız ve 65 yaş üstü değilseniz tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilirsiniz.
Yeni doğan bebeğiniz 14 günlük olduktan sonra tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırabilirsiniz.
0-17 yaş aralığındaki çocuklar ebeveynleri olmadan sigortalanabilmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında
Bekleme Süresi Var mı?
Sigorta şirketlerinin özel şartlarına göre değişebilmekte birçok poliçede aynı gün içerisinde ayakta muayene olabilirsiniz ancak yatarak tedavi masrafları için bekleme süresi özel şartlarda minimum 3 ay ile başlamaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortasını daha iyi anlayabilmemiz için minik bir örnek verirsek;
Gün içerisinde kalbinizde veya belinizde ağrı meydana geldi ve hastaneye gitmeniz gerekiyor. SGK anlaşmalı özel hastaneye gittiğinizde tamamlayıcı sağlık sigortanız var ise özel hastane de sıra beklemeden muayene olursunuz.
Muayene ücreti SGK anlaşmalı özel hastanelerde genel olarak 80 TL ile 200 arası dersek tamamlayıcı sağlık sigortanız var ise sadece SGK katılım payı olan 15 TL ‘yi öder muayene ücreti ödemezsiniz.
Doktorunuz kan tahlili, ekg, mr gibi tahlileri sizden isterse ortalama olarak ücretleri de 300-800 arası dersek bu durumda tamamlayıcı sağlık sigortanız varsa yine bu maliyetleri tahlillerinizi de hiçbir ücret talep etmeden karşılanır.
Doktorunuz size ameliyatlık bir durum olduğunu belirttiğinde genel olarak özel hastaneler de 2000-10.000 arası veya daha fazla bir maliyet olarak önünüze sunulduğunda eğer tamamlayıcı sağlık sigortanız varsa sizden ameliyat ücretini almaz ve tek kişilik odalarda yanınızda refakatçiniz ile birlikte yemek ve oda masrafı almadan sizleri sigorta kapsamına almaktadır.
Eğer tamamlayıcı sağlık sigortanız var ise tüm bunlar sadece SGK katılım payı olan 15 TL ‘yi ödeyerek hastaneden taburcu olursunuz.
Küçük bir not eklersek ;
Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK ile anlaşması olmayan hastanelerde geçerli değildir. SGK aktifliği bulunan her birey tamamlayıcı sağlık sigortasından rahatlıkla faydalanabilir.
Çeşitli sigorta şirketlerinde farklılık göstererek Tamamlayıcı sağlık sigortasını satın aldığınızda şirketler sizlere yılda 1 defa ücretsiz check-up hakkı ile diş paketi gibi hizmetleri de sunmaktadır. Anlaşmalı hastanelere gittiğinizde dilediğiniz zaman check-up hakkınızı kullanabilir veya diş paketinden yararlanabilirsiniz.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASINDA İNDİRİM İMKANLARI NELERDİR?
• Aile İndirimi
Tamamlayıcı sağlık sigortanızı satın alırken aile bireylerinizi de poliçeye dahil etmeniz durumunda indirim hakkı kazanırsınız.
%5 ile %10 arasında değişen aile indirimden faydalanabilirsiniz.
Aile indiriminden faydalanabilmeniz için aynı aileden minimum 2 kişi olmanız gerekmektedir.
• Dönemsel İndirimler
Sigorta şirketleri özel günlerde belli oranlarda indirim kampanyaları düzenlemektedir.
• Peşin Ödeme İndirimi
Sigortanızı yıllık peşin öderseniz indirim hakkı kazanabileceğiniz sigorta şirketleri mevcuttur.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası her bireyin mutlaka yaptırması gereken bir sigorta ürünü olup. Sizleri hem daha konforlu hem daha sağlıklı hem de küçük bir maliyetle güvence altına almaktadır.
Sizleri şuan yeni yıla girmeden dönem sonu indiriminden faydalanmak için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında teklif ve bilgi almak için ÖzserNEO Silivri Çarşı Şubemize bekleriz.. 0506.055.70.13

YORUM YAP