Engin Akın

Takımda eksiklikler olmaz mı var tabii ki...

Hafta sonu Alanya deplasmanında puan kaybı yaşanması ile birlikte haklı olarak insanlar da tepki koymaya başladı.

Şimdi ben yenilgiyi hak etmedik desem kaç kişi inanır bilemem.

Doksan dakikanın çoğunluk bölümünde oyunda ağırlığımız vardı desem.

İlk yarıda ve ikinci yarıda kaçan net goller vardı desem.

Maçın doksan artı dakikalarında 2-1 gerideyken verilmeyen penaltımız vardı desem.

Tüm bunları saysam burada bana ayrılan sayfayı doldurur olurdum. Takımda eksiklikler var mı? Kesinlikle var derim.

Samimiyetle ifade edebilirim ki zamana ihtiyaç var. Takımın oturması ve oyun planının da yerleşmesi için katiyen zaman şart.

Oynanan son üç maçta da oyundan memnunum. Sadece zaman zaman duraksayan bölgelerin varlığını da inkar edemem. Özellikle orta saha çok aksıyor. Kanatlar ise bazen mükemmele yakın işliyor bazen de bindirmeleri unutuyor.

Maçın başlama düdüğü ile birlikte takım baskısını kuruyor. Gol pozisyonları üretebiliyor, sonuca eremiyoruz. Geçmişe nazaran pozisyon sayımız az olsa da kaçırdıklarımızın fazlalığı sonuca etki ediyor.

Ne oyuncuların ne de teknik heyetin samimiyetinden şüphe duymuyorum. Neredeyse tüm zamanımı onlarla birlikte geçiriyorum. Bizim kadar üzülüyorlar. Ne de olsa kaybedilen her puanla birlikte onlarında primleri etkileniyor.

Maç kazansalar prim alacaklar, kazanamayınca ne alacaklar? Kazanmayı öğrenmemiz şart. Kanatların doksan dakika işlemesi şart.

Kaleden yana sıkıntı bu sezon da yok. Mevcutta var olan 4 kaleci de birbirini zorlayacak nitelikte bu da güven veriyor.

Defans hattında ise ben sıkıntı görmüyorum, orta sahada ise bir türlü oturmayan yerler var. Kendini veremeyenler oyuna adapte olamayanlar falan işte. Kanatlarda ise daha etkili olmasını istediğim ve beklediğim isimler olmaz mı var tabii ki. Hücum hattında Tufan yalnız kalıyor, kanatların daha fazla desteğe gelmesi şart. Tufan'ın indirdiği toplarda kanatlar geç kalıyor. Dönen toplar, yapılan ortalar. Korner kullanma sayımız artıyorsa da yapılan ortalar yerini bulmuyor.

Başta da belirttiğim gibi geçen senelere oranla daha iyi oynuyoruz ama sonuca gidemiyoruz. Daha önceleri de yazdığım gibi çok can yakacağız ama zamana ihtiyacımız var. Oyunumuz iyi sonuca etki edemiyoruz. Daha çok pozisyona giriyor ama değerlendiremiyoruz.

Sosyal medyada eleştiren arkadaşlara hak veriyorum, kendilerince haklılar beklentiler şimdilik karşılanmıyor ama Silivrispor'da tarihinde ilk kez yenilmiyor veya berabere kalmıyor. Lig uzun bir maraton ve bu zorlu maratonda oynayacak daha çok maçımız var.

YORUM YAP