Sürücülere önemli uyarılar

Sürücülere önemli uyarılar

8.02.2018 11:31:15

Yaşamak her canlının doğal hakkıdır şiarıyla hareket eden Hayvan Hakları Konfederasyonu Temsilcisi Silivri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır, sahipsiz hayvanların yaşam alanı sokaklarda güven içinde yaşamaları için sürücülere iki önemli uyarıda bulundu.

Sokak hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmek için insanların desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Hayvan Hakları Konfederasyonu Temsilcisi Silivri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır, sahipsiz hayvanların yaşam alanı sokaklarda güven içinde yaşamalarını ve her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak amacıyla gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna seslenmeye devam ediyor.

ÇAKIR: ARACIMIZI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE İÇİNE SIĞINMIŞ MİNİK DOSTLARIMIZ OLABİLECEĞİ AKLINIZDAN ÇIKMASIN
“Onlar da tıpkı bizim gibi bir can taşıyorlar ve bu dünyada en az bizim kadar yaşama hakkına sahipler” diyen Çakır ilk olarak özellikle sokak kedilerinin sığındıkları araç motorlarında can vermeleri nedeniyle sürücüleri uyardı. Çakır, “Soğuk kış günlerinde can dostlarımız, özellikle de kediler sığınacak yer ararlar ve soğuktan korunmak, biraz da olsa ısınmak için aracın motor bölümüne sığınırlar. Araç motoruna sığınan çoğu kedi gerekli önlemler alınmadan aracın hemen çalıştırılması sonucunda maalesef sadece yaralanmakla kalmamakta, sokakta yaşamını idame ettiremeyecek şekilde sakatlanmakta, çoğunlukla da feci şekilde hayatlarını kaybetmekteler. İçinde bulunduğumuz kış aylarında bu tür trajik olaylara sebebiyet vermemek için kaputa vurmak, korna çalmak ve aracın altını kontrol etmek gibi basit önlemlerle canlıların yaşam hakkını güvence altına alabilirsiniz. Onların da bir can taşıdığını unutmayalım.”

“ARACINIZLA ÇARPTIĞINIZ HAYVANIN TÜM MASRAFLARINI SİGORTANIZ KARŞILIYOR”
İkinci olarak aracıyla bir hayvana çarpan sürücünün hayvanı veterinere götürmesi durumunda, tüm masrafların trafik sigortası tarafından karşılandığını bildirdi. Çakır, “Sürücülerin tedavi masraflarından korkarak hayvanı kaza yerinde bırakmamasının önüne geçilmesi adına yapılan bir düzenleme var ve ne yazık ki yeteri kadar bilinmiyor. Aracınızla çarptığınız bir canı hemen veteriner hekime götürürseniz araç sigortanız bütün tedavi masraflarını karşılıyor. Bu bir insanlık görevidir. Hiçbir canlıyı ölüme mahkûm etmeliyim. İçimizdeki insanlığı öldürmeyelim.” diye konuştu.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki HAYIRLI OLSUN
Sonraki » Silivrispor’da olağanüstü hal

YORUM YAP