Suna: Gençler, Türkiye’nin en büyük güvencesidir

Suna: Gençler, Türkiye’nin en büyük güvencesidir

18.05.2017 15:16:47

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. yılı vesilesiyle yayınladığı kutlama mesajında, “Gençler, Türkiye'nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi: “Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi de büyük anlamlar taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir. 19 Mayıs'ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, gençlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında milletimizin gençlere olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü gençler bu ülkenin umudu ve geleceğidir.

Ulu Önder Atatürk; “Sizin gibi gençler malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum” diyerek gençliğe verdiği değerin, umudun ve güvenin altını çizerek Cumhuriyet'i kurmuş ve bu güzide Cumhuriyet'i gençlere emanet etmiştir.

Gençlerin dinamizminin herkese örnek olması gerekmektedir. Cumhuriyet bu dinamizme dayanarak kurulmuş kusursuz bir rejimdir. Atatürk buna binaen 19 Mayıs'ı gençlere armağan etmiştir.”

Göçengil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnet ile andığını belirterek, başta gençlerin olmak üzere herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

 

 

 

 

 

YORUM YAP