Sultan Aşkın’dan 8 Mart mesajı

Sultan Aşkın’dan 8 Mart mesajı

8.03.2021 10:32:55

Silivri Belediyesi MHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Sultan Aşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda toplumsal eşitlik, anlam ve değerlerine dikkat çekti.

Sultan Aşkın 8 Mart ile ilgili duygu ve düşüncelerini yaptığı paylaşımda şöyle ifade etti:

“MİLLETLERİN GELİŞMİŞLİĞİNİN TOPLUMDA KADINA VERİLEN DEĞERLE ÖLÇÜLEBİLECEĞİ TARTIŞILMAYACAK BİR GERÇEKTİR”

“Milletlerin gelişmişliğinin toplumda kadına verilen değerle ölçülebileceği tartışılmayacak bir gerçektir. Bu olgunun yeterince anlaşılamadığı dönemlerde toplumlar gelişememiş ve ilerleyememişlerdir. Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının sosyal sistemin ilerleyişine katkısı büyüktür. Bu nedenle sadece çocuğun topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir.

“TÜRK TARİHİNDE KADIN ERKEĞİN GERİSİNDE DEĞİL YANINDA YER ALMIŞTIR”

Türk tarihinde kadın erkeğin gerisinde değil yanında yer almıştır. Dünya tarihinde Türk Devletleri kök salarken kadının da önemli yeri vardır. Türk Kadınının Kurtuluş Savaşındaki katkıları inkar edilemez. Türk kadını; erkeği cephede savaşırken cephe arkasında büyük vazifeler ifa etmiştir. Kağnısındaki mermiyi kendi canından üstün tutan bir ruh asaletine sahip Şerife Bacı bunun en güzel örneğidir. Her yiğit Türk evladının, her askerin ve her şehidin bir kadının canından olduğu unutulmamalıdır. Kadınların hak ettiği yere gelebilmeleri için atılan adımlar yeterli değildir. Kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkelerden olmamıza rağmen hala istenilen noktaya gelinemediği de bir gerçektir. Tarihte olduğu gibi kadınıyla, erkeğiyle herkesin birbirine saygı gösterdiği toplumsal bir anlayışla kadınlarımızın sosyal ve siyasi hayattaki yerlerini güçlendirmek ve millet olarak bütün potansiyellerimizi harekete geçirmek mecburiyetinde olduğumuz herkesin kabulüdür.

“KADINLARIN EŞİT FIRSAT OLANAKLARINDAN FAYDALANMALARI ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTA”

Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi, söz sahibi olmaları, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanmaları çok büyük önem taşımaktadır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!”

“YOKTAN VAR EDEN TÜM HEMCİNSLERİMİN KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle mesaisi bitmeyen, ömrü boyunca çalışan, insanların hayatlarına dokunan, üreten, yoktan var eden tüm hemcinslerimin Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”

Haber Merkezi

YORUM YAP