Süheyl Kırkıcı: Kazanan Silivri halkı ve kenti

Süheyl Kırkıcı: Kazanan Silivri halkı ve kenti

1.02.2021 16:11:00

Şubat Meclisinde Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nin Silivri yaklaşımını ve son ziyareti değerlendirdi.

Şubat meclisinde CHP adına konuşan Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son ziyaretini değerlendirdi ve gündemdeki meselelere değindi.

“OCAK AYI ACILI SAYFALARLA DOLU”

Şubat ayı Silivri Belediye Meclis toplantısı birinci oturumunda CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı şu konuşmayı yaptı: “Ocak ayı acılı sayfalarla dolu. Bugün 1 Şubat Abdi İpekçi'nin öldürüldüğü gün. 24 Ocak Uğur Mumcu, 31 Ocak Muammer Aksoy, 31 Ocak'ta çok başarılı Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan tahminine göre yine benzer odaklar tarafından katledildiler, ülkemizi kaos ortamına sürüklemek istediler. Zaman zaman bu siyasal cinayetlerde tetikçiler yakalandıysa da arkalarındaki örgütler ve amaçlar ne yazık ki ortaya çıkarılamadı. Onların mücadeleleri konusunda yaptıklarını unutmamamız gerektiğini düşünüyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bu aydınlar Cumhuriyet'in, demokrasinin, laik bir ülkenin devamı ve bunun geliştirilmesi konusunda mücadele ediyorlardı. Bunun için zaten öldürüldüler. Onların hatıraları önünde saygıyla eğliyoruz. Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan, hepimizin bildiği gibi yöre halkında büyük bir sevgi ve sempati uyandıran bir bürokratımızdı. Belki de bu tür bürokratların yaygınlaşması terörün, çatışmanın, kaosun büyümesinin önünde ciddi engeller olabilirlerdi. Sırf bunu amaçlayan karanlık güçler belki de ülkemizin çatışmalı bir ortamından beslendiklerinden dolayı onu halkından kopardılar. Saygıyla anıyoruz.

“KAZANAN SİLİVRİ HALKI VE KENTİ”

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Silivri'mizi bir kez daha ziyaret etti. Bir yıl içerisinde sanırım 4. kez ziyaret etmiş oldu. Görüşmelerde bulunmuş, devam eden projeleri yerinde incelemiş oldu.  İBB Başkanımızın, Silivri Belediyesi, Silivri halkıyla ilişkili olması açısından bu tür ziyaretleri önemsiyorum.  Bu tür kalıcı ve devamlılığı olan işbirliklerinin kazananın Silivri halkı ve kenti olduğunu düşünüyorum. Sürekli yanı başımızda olan bir İBB Başkanının Silivri'ye kazandıracakları tartışılamaz bile.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğimizin yetkilileriyle bir ön görüşme yapıldı. 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla Alipaşa bölgesinde Çanta, Değirmenköy ve Selimpaşa bölgesinde değişen planlamayla fonksiyon kaybına uğrayan sanayi bölgelerinin yeniden sanayi ile buluşmasını talep ettiler. Bunun üzerine bir çalışma yapılacağı vurgusuyla ayrıldık. Daha sonra Müjdat Gürsu Stadı, Boğluca Yaşam Vadisi projesi, faaliyete geçmiş olan kreş binaları ve Selimpaşa Kavşağı incelenerek ziyaret tamamlanmış oldu.

Belediye Konutları olarak bilinen bölgenin planlamasını geçen ay oy birliği ile onaylamıştık. Bilindiği gibi taşkın saha içerisinde kaldığından plan dışında kalan bir bölgeydi. O bölge konutlarının site yöneticileriyle başkan beyin ayak üstü de olsa görüşmesi planlama sürecinin hızlandırılması konusundaki talepleri birebir paylaşılması önemliydi.

“DEPREM HEPİMİZİN GERÇEĞİ”

İzmir'de deprem kendini yeniden hatırlattı. Esasında geçen hafta Kandilli Rasathanesi Müdürünün açıklaması bizim açımızdan daha yakıcı. Beklenen Marmara Depreminin en hassas noktası; Kumburgaz-Büyükçekmece-Silivri açıklarında olduğu yapılan ölçümlerle bir kez daha kesinleşmiş oldu. Tüm kurumlarımızın depreme hazırlık konusunda aldığı her kararın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle Varnalı Konutlarıyla belediye olarak başlattığımız Silivri'deki kentsel dönüşüm hamlesinin önemli olduğunu, tabi ki Afet ve Koordinasyon Merkezi'nin kurulmasının da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Deprem hepimizin gerçeği.”

Renginar SALİ/Sevginar SALİ

YORUM YAP