Şubat Meclisi yoğun geçti

Şubat Meclisi yoğun geçti

7.02.2018 13:47:16

Silivri Belediye Meclisi, Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu'nu yoğun bir gündemle geçirdi.

Silivri Belediye Meclisi'nin 05/02/2018 Pazartesi tarihine rastlayan Şubat Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 10.00'da, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin mesajlarını paylaşan siyasiler, ölümünün 23. yıldönümünde İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası kurucularından merhum Erkin Balaban'ı anmayı da unutmadı. Muhalefet kanadı önerge vererek kamuoyu adına kafalarda oluşan soru işaretlerine cevap arama geleneğini Şubat meclisinde de sürdürdü. Yaklaşık 50 dakika süren meclis toplantısı, 12 adet gündem maddesi görüşülerek tamamlandı.

IŞIKLAR, AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI PAYLAŞTI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gündeme geçmeden önce Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit düşen askerler için taziyelerini iletti. Işıklar, “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda büyük bir kahramanlık örneği göstererek Afrin'de can veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemizin bekası ve geleceği için bir mücadele veriyoruz. Ordumuzun gösterdiği kahramanlıkla tarih yazıyoruz. Şehitlik mertebesine erişen Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.

ERKİN BALABAN'I ANMAYI UNUTMADI
Işıklar, talihsiz bir kaza sonucu 5 Şubat 1995 tarihinde yaşamını yitiren İSMMMO Müteşebbis Heyet ve I. Dönem Başkan Yardımcısı, Divan Başkanı Erkin Balaban'ı ölüm yıldönümünde anmayı ihmal etmedi. Işıklar, “Bugün mali müşavirlik mesleğinin kurumsallaşmasında büyük emeği geçen Erkin Balaban ağabeyimizin 23. ölüm yıldönümü. Aramızda İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir bulunmakta. Anma töreni için ilçemize geldi. Kendisine, çalışma arkadaşlarına, Silivri Temsilciliğinde görev yapan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum.” dedi.

KUTLU: AFRİN OPERASYONU ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Misafirlere hoş geldiniz dileklerini sunan AK Parti Grup Başkanı ve Meclis Üyesi Rıfat Kutlu da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin düşüncelerini paylaştı. Kutlu, şöyle konuştu: “Afrin'de Türk ordumuzun gerçekleştirmiş olduğu operasyon kapsamında şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Bu tarz önemli mücadelelerin süregeldiği bir ortamda birçok farklılıklarımızı bir kenara bırakıp elbirliğiyle ordumuzun, hükümetimizin, devletimizin arkasında durarak gücümüzü devam ettireceğiz. Bunu başka bir meclis toplantısında konuşmak belki daha anlamlı olur ama 6-7 yıl önce Türkiye'nin Suriye ile ilgili atmış olduğu adımlarda, “bizim orada ne işimiz var” tarzı söylemler, bugün 10 bin kilometre uzaktan, 30 bin tane teröristi burnumuza diken bir anlayıştan sonra biraz daha aslında o günlerin farkına varabildik diye düşünüyorum. Bu çerçevede şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah ordumuzun, milletimizin yar ve yardımcısı olsun.”

AK PARTİ ÖNERGE ÇIKIŞINI SÜRDÜRÜYOR
AK Parti Meclis Grubu, önerge geleneğini Şubat Ayı Meclis toplantısında da devam ettirdi. Meclis Üyelerinden Rıfat Kutlu, Tamer Şişman, Filiz Güler, Mustafa Saral, Mutlu Bozoğlu, Osman Umuç, Tuğba Alkaya, Mustafa Zorlu, Yusuf Köroğlu, Metin Kaya, Mustafa Türker ve Harun Tüfekçi'nin ortak kararı ile meclise sunulan önergeler aynen şu şekilde:

YUNUS ALBAYRAK İSMİNİN YAŞATILMASI TALEBİ
• “İlçemizin hayırsever iş adamlarından merhum Yunus Albayrak'ın isminin ilçemizde uygun bir yere verilmesini talep eder, iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu.”

ÖNERGELERE CEVAP İSTEMİ
• “Bugüne kadar Silivri Belediyesine verdiğimiz ve cevaplarını alamadığımız önergelerimizin cevaplarının tarafımıza bir an önce iletilmesi için ilgili önergemizin başkanlık makamına havalesini, söz konusu sorularımıza yazılı olarak cevap verilmesini talep eder, iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu.”

BELEDİYENİN BORÇLARI SORULDU
• “Neredeyse bütçesine denk borcu olan Silivri Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hizmet beklentilerine cevap verecek çalışmaların yapılabilmesi için yeniden borçlanmanın veya arazi satmanın dışında aldığınız herhangi bir tedbir var mıdır? Belediyenin borcunun azaltılması ve aşağıya çekilmesi hususundaki çalışmalarınız nelerdir? Belediyenin borçlanmalarına karşılık bankalara verilen yıllık faiz miktarı ne kadardır? Ödenen Bu faiz miktarının göreve geldiğiniz gün ile bugün arasındaki artış miktarı ne kadar olmuştur? Söz konusu sorularımıza yazılı olarak cevap verilmesini talep eder, iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu.”

KONU: “SİLİVRİ KÜLTÜR VE TURİZM KENTİ OLACAK” SÖYLEMİ HAKKINDA
• “Silivri Belediye başkanı olarak bulduğunuz her fırsatta, Ulusal ve Yerel basında “Silivri Kültür ve Turizm kenti olacak” söylemleriniz fazlasıyla mevcuttur. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde hemen yanı başımızda dünyanın 5. Büyük Turizm Fuarı olan EMİTT Turizm Fuarı gerçekleştirilmiştir. Ulusal ve Uluslararası birçok organizasyon firmasının ve kurumun katıldığı bu fuara Türkiye'deki Belediyelerden sadece birkaçı olan Akçakoca, Eğirdir, Erdemli, Gölkaya, Harran, İnönü, Karacabey, Esenyurt, Keban, Niksar, Ovacık, Pınarbaşı, Yenice, Büyükçekmece ve bunun gibi onlarca İl ve İlçe Belediyesi katılarak kentlerinin ve ilçelerinin tanıtımını yaparak Turizm alanındaki faaliyetlerinden bahsetmişlerdir. Bu çerçevede tam 9 senelik söyleminiz olan “Silivri Kültür ve Turizm kenti olacak” ifadelerinize istinaden bu fuara Silivri Belediyesi olarak neden katılmadığınızı, bu ifadelerin söylemde mi kaldığı ile alakalı tarafımıza bilgi verilmesi talep eder, iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu.”

BELEDİYE BAŞKANI GÖRSELLERİNİN MALİYETİ İRDELENDİ
• “Ben Belediye başkanı seçildiğimde pavyon tabelaları gibi fotoğrafımı tabelalara, duraklara asmayacağım” demiştiniz. Şu an itibariyle Silivri'nin neredeyse her bölgesinde, her tabelasında boy boy fotoğraflarınız sergilenmekte. Bu kapsamda göreve geldiğiniz günden bugüne kaç adet görsel bastırdınız? Şahsınıza ait olan bu görsellerin Belediye bütçesine maliyeti nedir? Önergemize yazılı olarak cevap verilmesini talep eder, iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu.”

ÇİÇEK TİCARETİ SORGULAMASI
• “Geçtiğimiz yıl bir yerel basın mensubuna “Türam'dan çiçekleri pazarlamaya başladık. Belediyelerimizden 6 tanesi geldi. Satışlar başladı 6 belediyede bizim çiçeklerimiz ekilecek” ifadesini kullandınız. Bu kapsamda çiçek satışları yaptığımız Belediyeler hangileridir? Bu satışlar kapsamında elde edilen gelir ne kadardır? İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu.” İlgili önergelerin tümü Başkanlık makamına havale edildi.

12 MADDELİK GÜNDEM
Önergelerin görüşülmesinin ardından meclis gündemine geçildi. Şubat ayı meclis toplantısında 12 adet gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddelerinden 2'si karara bağlanırken, 10 tanesi de komisyonlara havale edildi.

• Gündemin birinci maddesinde ilçemiz sınırları içinde bulunan sokak isimlerinin değiştirilmesi konusu İsim Tespit Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin ikinci maddesinde ilçemiz 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında üniversite alanlarının bulunduğu ana güzergâhlarda yurt binaları yapılması hususu İmar Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin üçüncü maddesinde Silivri Selimpaşa Mahallesi, 6725 parselde kayıtlı Bedesten Çarşısındaki 13 ve 14 nolu dükkânların İnternet ve Bilgi Erişim Merkezi olarak kullanılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsisi görüşüldü. Gündem maddesinin Hukuk Komisyonu'na havalesi oybirliğiyle yapıldı.
• Gündemin dördüncü maddesinde ilçemiz Mimarsinan Mahallesi Ahmet Hamoğlu Caddesi dere kenarında bulunan ve planlarda park alanı olarak görülen alana Pelinay Yağmur Çavuşoğlu'nun isminin verilmesinin görüşüldü. Konu, İsim Tespit Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin beşinci maddesinde belediye kadrolarında unvan değişikliği değerlendirildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden gelen talep, oybirliği ile karara bağlandı.
• Gündemin altıncı maddesinde görüşülen içkili yerler bölgesine ilave yerlerin tespit edilmesi Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin yedinci maddesinde ele alınan belediyenin 2018 yılı ek tarife ücretlerinin tespit edilmesinin görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na bırakıldı.
•Gündemin sekizinci maddesinde Silivri İlçesi 80 Ada ve Civarı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı plan notları ile ilgili plan değişikliği görüşüldü. Konu, İmar Komisyonu'na havale edildi.
• Silivri İlçesi Alipaşa Mahallesi Güneyi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları ile ilgili plan değişikliğinin görüşülmesiyle ilgili gündemin dokuzuncu maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi.
• Mülkiyeti belediyeye ait olan Silivri Ortaköy Mahallesi 826 ada, 2,3 ve 4 parsel sayılı taşınmazın Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasının görüşülmesine ilişkin gündemin onuncu maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na devredildi.
• Mülkiyeti belediyeye ait olan Silivri Alibey Mahallesi, 2002 ada 1 parsel sayılı 123,69 m2.lik yer için TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına irtifak hakkı tesisinin görüşülmesini içeren gündemin on birinci maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin on ikinci maddesinde Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile belediyemiz arasında gençlik ve kültür hizmetlerine yönelik işbirliği için ortak hizmet protokolü yapılması görüşülerek Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu'na havalesi yapıldı.
• Gündeme ilave edilen on üçüncü maddede yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için Silivri Belediyesi ve Bulgaristan Kırcaali Belediye arasında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, deneyim, bilgi alışverişi ve yardımlaşmanın sağlanması amacıyla işbirliklerinin geliştirilmesi için iki şehir ile kardeş kent ilişkisi kurulması hususu değerlendirildi. Son gündem maddesi de oybirliğiyle kabul edildi.

GENCOĞLU'NUN ANMA KONUŞMASI
Gündem bu çerçevede kapanırken Işıklar, Erkin Balaban'la ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirmesi için Silivri Belediyeci CHP'li Meclis Üyesi İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Silivri İlçe Temsilcisi Saadet Gencoğlu'na söz verdi. Gencoğlu, duygu yüklü anma konuşmasında şunları kaydetti: “1952 Silivri doğumlu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nin ardından 1977'de İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezun olduktan sonra mali müşavirliğe başladı. Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Silivri Şubesi'nin Kuruculuğu ve Başkanlığını üstlendi. Odamızın kuruluşunda büyük emeği geçen Erkin Balaban, Müteşebbis Heyet ve I. Dönem Başkan Yardımcılığı, İstanbul ve Ankara'da yapılan bütün genel kurulların vazgeçilmez Divan Başkanıdır. İnandığı doğrulardan ödün vermeden sonuna kadar mücadele eden, mesleğin bütünlüğünü ve meslektaşların birlikteliği için var gücüyle çalışan meslektaşımız; bilgi birikimi, tatlı sert toparlayıcılığı, huzur ve güven veren kişiliği, dürüstlüğün, doğruluğun, demokratlığın temsilcisi 1995 yılında Kartalkaya'da ailece tatil yaparken mutlu bir tatilin son on dakikasında arka arkaya son kez zirveye çıkarken ve son beş metrede Türk kayak tarihinde olağanüstü bir kaza olarak nitelendirilen taşıyıcı halatın düşmesinin giyotin etkisi yaratmasıyla aramızdan ayrıldı. Mesleki duruşunu hiç unutmayacağız. Ruhu şad olsun.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP