Şubat meclisi görüşüldü

Şubat meclisi görüşüldü

5.02.2016 16:42:39

Meclis Salonu'nda kaydedilen Şubat ayı toplantısına mazeretleri dolasıyla katılamayan CHP'den Süheyl Kırkıcı, Cengiz Aksu, Devrim Uzun, Zafer Bıyıklı; AK Parti'den Rıfat Kutlu, Mustafa Saral, Osman Umuç izinli sayıldı. Geçmiş meclise ait oturum tutanakları oylama sonucu okunmuş kabul edildi.

SOLAK AİLESİNE TAZİYE DİLEKLERİNİ SUNDU
AK Parti Meclis Üyesi Tamer Şişman, gündeme geçmeden önce söz alarak amcası Ali Solak'ı kaybeden Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak ve yakınları için başsağlığı dileklerini iletti.

ŞİŞMAN 18. MADDE UYGULAMASINI GÜNDEME TAŞIDI
Şişman, taziye konuşmasının ardından sözlü önerge verdi. AK Partili Meclis Üyesinin Başkanlık makamı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önerge şöyle: “Büyükşehir Belediyesi köylerle ilgili olan 5000'lik planları tamamladı. 1/1000'likler de bizim belediyemizden geçmiş olmasına rağmen şu ana kadar köylerde 18 Uygulamalarının neden yapılmadığı konusunda bilgilerinizi rica ediyorum.”

YILDIZ: EN KISA ZAMANDA BAŞLANACAK

Başkan Vekili Melih Yıldız sözlü önerge sorusuna, “18. Madde uygulamasıyla ilgili bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım. En son aldığımız bilgiye göre henüz yoğun bir talep olmadığından dolayı 18. Madde uygulamasının başlamadığını biliyorum ama şu anda talepler toplanıyor. Talepler çoğaldıkça en kısa zamanda başlanacak.” sözleriyle açıklık getirdi.

ÖNERGELERE GERİ DÖNÜŞ YAPILMIYOR SİTEMİ
AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman ayrıca vermiş oldukları bazı önergelerle ilgili geri bildirim yapılmadığını belirtti.

HAVALE EDİLENLER
 Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Selimpaşa Kentsel Sit Alanına ait 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının görüşülmesiyle ilgili gündemin birinci maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi.
 İlçemizde sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma ile ilgili belediyemiz ve TMMOB Peyzaj Mimarlar Odası İstanbul Şubesi arasında protokol yapılmasının görüşülmesine ilişkin gündem maddesi İmar ve Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
 Gündemin ikinci maddesi, belediye kadrolarında derece değişikliği yapılmasının görüşülmesi oy birliğiyle karara bağlandı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP