SUBAŞI’NDAN YILMAZ’A ÇAĞRI “Bu işin doğrusunu lütfen anlatın”

SUBAŞI’NDAN YILMAZ’A ÇAĞRI “Bu işin doğrusunu lütfen anlatın”

15.12.2020 11:47:53

Kavaklı'ya yapılacak sağlık yatırımı ilçe gündeminden sonra İBB'de de yankı uyandırdı. Başkan Yılmaz'ın açıklamalarından sonra CHP Grup Sözcüsü Doğan Subaşı da konuya değindi, yatırıma karşı olmadıklarını yer seçimindeki hatadan dönülmesi gerektiği huşunda Başkan Yılmaz'a çağrıda bulundu.

Kavaklı'da özel bir şirkete yapılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sağlık yatırımı için yapılan tahsis konusu İBB'de CHP Grubunun da gündeminde yer aldı.

SUBAŞI: YATIRIM YAPILMASINI HER ZAMAN SAVUNURUZ

CHP Grup Sözcüsü Doğan Subaşı yaptığı değerlendirmelerin sonunda Silivri gündemini geçtiğimiz hafta yoğun bir şekilde meşgul eden konuya ilişkin şunları söyledi: “Silivri'de bir arazi meselesi var. Kavaklı Mahallesinde 3310 nolu parsel, 172 dönüm hazineye ait yeri özel bir ilaç şirketine ücretsiz tahsisi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapıldı. Bu arazinin değeri 350 Milyon. Kime tahsis edildiğini söylemeyeceğim burada söz hakları çünkü ama siz kim olduğunu tahmin edersiniz. Burada yatırım yapılacakmış. Yatırım yapılmasını her zaman savunuruz. Bir yatırım yapılacaksa devlet de bundan dolayı bir kolaylık yapacaksa elbette yapmalıdır.

“KÖYÜN İÇİNE FABRİKA OLMAZ”

Ancak her yatırımın şartları vardır. Silivri'de Kavaklı köyünün içine fabrika kurduruyorsunuz. Bu olmaz. Ortaköy, Selimpaşa, Çanta'da tahsisi yapılan yerin birkaç km ötesinde sanayi alanları var. Bu yatırımı yapacak arkadaşların ne özelliği var ki sanayi alanı içinde değil de fabrikalarını yerleşim alanının içine kuruyorlar?

“NE KADAR HAZİN BİR DURUM”

İşin bir diğer ilginç tarafı bu yatırım Silivri Belediyesine sorulmuş iki defa olumsuz görüş verilmiş. “Bu yere yapılmasın” demiş. Silivri Belediyesi şimdi bunu bize karşı savunmaya kalkıyor ne kadar hazin bir durum. Karşı olduğu şeyi burada savunmak durumunda kalıyor.

“SİLİVRİ HALKININ TEMSİLCİSİ OLUN VOLKAN BEY!”

Demek ki Silivri, Kavaklı halkına karşı bir sorumluluk hissetmiyor arkadaşımız.  Aldığı emri uyguluyor. İttifak mittifak diyor ama ortada böyle bir şey yok. Birinden emir alıyor onu uyguluyor. Silivri halkının temsilcisi olun Volkan Bey. Oranın sesi olun o zaman bizim de desteğimizi alırsınız. Verdiğiniz cevaplar ortada bunu devam ettirin. Madem ittifaksınız AK Parti'nin sizi dinlemesi için bu konuda baskı yapın. Tahsis kararına imza atan Cumhurbaşkanı arazinin şartlarını biliyor olabilir mi? Hazırlanıp önüne konmuştur, kandırma kandırılmama hikayeleri var onlara girmek istemiyorum. Bu işin doğrusunu siz lütfen anlatın. Yatırım birkaç km öteye yine Silivri'ye yapılsın, yine ülkemiz bir sanayi tesisi kazansın ama başka bir yerde kazansın bunu savunun.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP