Sözleşmeli tarım projesi hayata geçiyor

Sözleşmeli tarım projesi hayata geçiyor

12.05.2020 11:35:17

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çiftçiye destek projesi kapsamında gerçekleştirdiği ücretsiz fide desteğinin bölgemizdeki ilk dağıtımları 9 Mayıs Cumartesi günü CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, CHP ilçe yöneticileri ve Silivri Sebze Birliği yönetim ve üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

ESEN: PROJEMİZ İLÇEMİZE VE ÇİFTÇİMİZ HAYIRLI OLSUN
Süreci değerlendiren CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “İBB tarafından Silivri'mizin 16 mahallesinde 70 üreticiye dün itibari ile 200.000 adet fide dağıtımına başlandı. Projemiz ilçemize ve çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

GENCOĞLU: ASLAN PAYI SİLİVRİ'NİN OLDU
Silivri Sebze Birliği adına değerlendirmede bulunan Süleyman Gencoğlu, şu açıklamayı yaptı: “8 Mayıs itibariyle fide dağıtımı başladı. İBB'nin sözleşmeli tarım projesi İlçemizde Silivri Sebze Birliği ile hayata geçiyor. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu bölgesindeki ilçeleri kapsayan projede aslan payı Silivri'nin oldu.
Yaklaşık 6 aydır gerek birlik gerekse kooperatif olarak İBB Yetkilileri ile birçok toplantı yaptık. Amaç tarımsal ve hayvansal üretim yapan İstanbul çiftçilerinin İBB ile koordineli çalışmasıydı. Bunun bir ayağını da sözleşmeli tarım projesi oluşturuyor.

“70 ÜRETİCİ 704 DÖNÜM ALANDA İBB İLE SÖZLEŞMELİ TARIM ÜRETİMİ YAPACAK”
Silivri'de 70 üretici ve 704 dönümlük bir alanda fide dağıtımı ile start aldık. Kurfallı merkezden 6 köydeki 25 üreticiye 60 bin fide verildi önümüzdeki haftalar da kalan üreticiler fidelerini alacaklar. Türkiye'nin birçok bölgesinden 1. Sınıf fideler temin edilerek en iyi üretimin planlandığı projede artık iş çiftçinin alın terine kalıyor. Ekrem İmamoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.
Fidelerimiz en kısa sürede toprakla buluşacak hem kendimiz hem de tüketiciler için elimizden gelen tüm gayretle en lezzetli ve sağlıklı ürünleri yetiştirmek istiyoruz.

“TÜRKİYE'DE ÇİFTÇİNİN İKİ BÜYÜK SORUNU VAR”
Türkiye'de çiftçinin iki büyük sorunu var. Girdi maliyetleri ve yetiştirdiği ürünü, ki bu sebzede daha da büyük önem arz ediyor, zamanında ve değerinde satabilmek. Bu projede ciddi bir girdi maliyeti olan fidenin bizlere ücretsiz verilmesi ve yetişen ürünlerin İBB tarafından değerinde alım garantisi verilmesi bu iki önemli sorunu ortadan kaldırıyor.
Çok iyi biliyorum ki birçok sıkıntıya rağmen bize verdiği sözü yerine getiren Ekrem İmamoğlu'nun yetiştirdiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi insanlara dağıtacak olması bizleri manen de huzurlu kılıyor.”

ESEN VE YILDIZ'A TEŞEKKÜR ETTİ
Açıklamalarını sürdüren Gencoğlu, “Ayrıca kendi köyümle ilgili de bir konuya değinmek isterim. İBB ve Silivri Sebze Birliği olarak 1 ay önce bu projeye start verdik. İlk günden beri CHP İlçe Başkanı Berker Esen ve yönetimiyle, İBB Meclis Üyemiz Melih Yıldız her daim yanımızda oldular. Dün Kurfallı'da bir yandan fide dağıtımı yapılırken diğer taraftan da korona virüsü ile mücadele hem de kaldırım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyordu.

“HALKA HİZMET EDEN TÜM SİYASETÇİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Mahalle muhtarımız Yılmaz Sütçü de köy içi yolların tamiri ya da yenilenmesi ile ilgili isteğine kayıtsız kalmayan İlçe Başkanı Berker Esen ve İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, bizzat bozuk yerleri incelediler ve sonrasında Subaşı'ndaki İBB'nin Yol Bakım Şefliğine giderek sorunun çözümü için gerekli görüşmeleri yaptılar.
Halka hizmet eden tüm siyasetçilere teşekkür ederiz” dedi. Sevginar SALİ

YORUM YAP