Sözlerin canlılar üzerindeki etkisini deneyimlediler

Sözlerin canlılar üzerindeki etkisini deneyimlediler

6.11.2019 09:59:00

Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Emine Kaşdaş, öğrencileriyle bir deney gerçekleştirerek sözlerin canlılar üzerindeki etkisini yaşayarak deneyimledi.

Başarılı örnekleri ve farkındalık yaratan çalışmalarıyla bilinen Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Emine Kaşdaş, öğrencileriyle birlikte geçtiğimiz günlerde ilginç bir proje çalışması yaptı. Kaşdaş, gerçekleştirdikleri projede bitkilerin üzerindeki sözlerin etkisini yaşayarak deneyimlediler.
Bilimsel çalışmaların da yapıldığı bu alanda ilçemiz okulunda öğrenciler tarafından yapılan çalışmayı ve etkili sonucunu öğretmenleri Emine Kaşdaş şöyle paylaştı: “Öğrencilerimle ben de bir öğrenme surecindeyim. Bir proje gerçekleştirdik. Bu projenin amacı canlılar üzerinde sözlerin ne kadar etkili olduğunu kanıtlamak. Çevremizdeki insanlarla konuşurken sözlerimize dikkat etmemiz gerektiğini, biz fark etmeden onlarda ne kadar derin izler bıraktığını, sözlerin gücünü anlatmaktı. Ben bile bu kadar kısa sürede etki etmesini beklemiyordum. Sınıfımıza iki adet çiçek aldık. Çiçekleri aynı oranda ışık alan cam kenarına koyduk. İki grup oluşturup gruplardan birine çiçeğe güzel sözler söylemesi, bir gruba da kötü sözler söylemesi (Yaprakların çiçeklerim hiç güzel değil. Keşke bu sınıfta olmasan vb.)söylendi. 5.güne geldiğimizde kötü sözler söylenen çiçeğimiz yapraklarını ve çiçeklerini büktü. Çok üzüldük. Ölmesini istemediğimiz için, projeden gerekli dersi de aldığımız için çiçeği tedaviye başladık. Çiçek iki gün içinde canlandı. Çok yararlı bir etkinlik oldu. Artık sınıfta kimse birbirini şikâyet etmiyor ve herkes birbiriyle çok uyumlu. Sözlerimize dikkat ediyoruz.”

Renginar SALİ

YORUM YAP