XXXXX

Söz Gümüşse, Sükut Altındır

Cuma günü gelen bir şikayeti değerlendiren Savcılık, Emniyete talimat verdi polis de Silivri Belediyesi ek hizmet binasına gelerek bir süre önce yapılan çöp ihalesinin evraklarını talep etti. Emniyet istenilen evrakların fotokopi ve bilgisayar kayıtlarını alarak Savcılığa teslim etti.
Hukuk devletinde yaşadığımıza göre yargının kararlarına saygı duymak zorundayız. Kamuda iş yapıyorsanız şikayet edilmekten gocunma şansınız fazla yok.
Herkesin şikayet etme hakkı var. Esas olan Savcının gerekli incelemeyi yaptıktan sonra açıklayacağı karardır. Bu gibi durumlarda genelde şikayet eden suç olduğunu, şikayet edilen de masum olduğunu iddia eder. Kimse yoğurdum ekşi demez!
Şikayet ve buna ilişkin Başkan Işıklar’ın ilk etapta verdiği açıklamaya Cumartesi günü yer verdik. Bir çok tarafsız basın kuruluşu da aynı şekilde hareket etti.
Yeniliyorum; Bundan sonra esas olan Savcılığın açıklayacağı karardır. Şikayet edenin kötü niyeti olması, şikayet edileni suçsuz yapmaz. Hani Başkan Işıklar, bir haftadır yoğun yürüttüğü mahalle konseyi toplantılarında diyor ya “Hesap vermeye geldim” diye, savcılığa yapılan şikayeti de hesap vermek olarak algılamalı. Biz de öyle değerlendirmeliyiz.
Devamı 27 Aralık 2010 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP