XXXXX

Söylemler Sevimsizleşti

Seçimler yaklaştıkça siyasetçilerin üslubu daha da sertleşti. Eleştiri sınırı aşıldı, sanırsınız ki kim diğerine daha fazla hakaret ederse oylar ona akacak. Oysa sevimsiz olduğu kadar itici de bir durum ortaya çıktı. Avazı çıktığı kadar bağıran, devlet ciddiyetiyle örtüşmeyen tartışmalara gerek yok. Ama yorgunluk bir yandan, gerilim diğer yandan istenmeyen durumlar kaçınılmaz oluyor.

CHP, KAZLIÇEŞME SINAVINI VERDİ
CHP ile AKP hafta sonu Kazlıçeşme’deydi. Yoğun bir katılım için her iki parti de ellerinden geleni ortaya koydu. Gazetemiz yayına hazırlanırken AKP’nin mitingi henüz başlamadığı için genel katılım hakkında bir şey söyleyemem. CHP’nin Kazlıçeşme buluşmasına katılım 1 Milyon ile ifade edildi. Bu katılımdan CHP Silivri’de üzerine düşen haklı gurur payını alabilir.

IŞIKLAR’DAN AÇIKLAMA
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın, son günlerde kahve toplantılarında dile getirdiği Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın belediyede birim amirlerini toplayarak CHP’nin seçim etkinliklerine katılım sağlamaları için işten atmakla tehdit ettiği yönündeki söylemlerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, cevap verdi.
Kimseyi siyasi nedenle, işten atmakla tehdit etmediğini belirten Işıklar, yaptığı toplantının içerik ve amacını şöyle anlattı: “Güler yüzünüzü herkese eşit gösterin. Biz kimseye ayrımcılık yapamayız. Ben köy köy Silivri’yi dolaşıp insanları memnun etmeye çalışırken, belediyeden bir kişi bile yüzü asık çıkarsa bizim hizmet anlayışımıza uymaz. Söylediğim bu. İnsanlara iyi davranın, seçim dönemi hassas bir zaman. Benim partim olabilir ama siz partizanlık yapamazsınız dedim. Bu uyarıyı yapmak için topladım. “Mitinge gelmezseniz işten atarım” falan böyle bir şey yok.
Mitingimiz var, memur arkadaşları davet etmiyorum, işçi arkadaşlar katılırlarsa memnun olurum. Yanlarına da bir kişiyi daha alırlarsa, piknik yapar gibi eğlenerek, denizden İstanbul’a gideceğiz hepinizi beklerim dedim. Gelen de gelmeyen de sağ olsun diye özellikle de belirttim.
Kimseyi parti çalışmalarına katılmadığı taktirde işten atmakla tehdit etmedim. Bunun bilinmesini istiyorum. Kim ne şekilde aktardı bilmiyorum ama durum aynen böyle birim amirlerimiz de burada.
AKP döneminde mesaj çekiliyordu, “Toplantılara katılmıyorsunuz bu son uyarı” tarzında bizde böyle bir şey yok. Karakaş, kendi dönemiyle bizimkini karıştırmasın.”

 
 
Devamı 06 Haziran 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP