XXXXX

Sönmez Ve Önal Resmen Aday Adayı

Kadın titizliğinden olsa gerek basınla bir ön görüşmenin ardından CHP’nin iki kadın milletvekili aday adayı dün ortak bir basın toplantısıyla parti merkezinde resmi açıklamalarını yaptı.
Partinin diğer milletvekili aday adayları da Sönmez ve Önal’ı yalnız bırakmadı. Selami Değirmenci dışında. Değirmenci abisinin geçirdiği önemli bir ameliyat nedeniyle toplantıya katılmamış olabilir.
CHP, Silivri Aday Adayı sayısını 6’ya çıkardı: İlknur Sönmez, Dilruba Önal, Abdullah Yıldırım, Selami Değirmenci, Necmi Şimşek ve Mümin Tuğlu.
Hayırlı olsun!

ERGÜN YARIN SİLİVRİ’DE
Ak Parti Silivri, haftayı Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ü ağırlayarak sonlandırmaya hazırlanıyor. Devlet Bakanı Faruk Çelik’ten sonra Ergün’ü ağırlayacak Ak Parti Silivri hafta içini de iki yıl aranın ardından İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı Silivri Belediyesi’ne getirmekle değerlendirdi.
Karakaş genel seçimlere kadar Bakan çıkartmalarını sürdürme konusunda kararlı görünüyor.
Nihat Ergün. bölgemiz sanayicileri ile Cumartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında Klassis Resort Hotel’de buluşacak. Öncesinde de İlçe Teşkilatını ziyaret etmesi bekleniyor.

ONUR’UN ATAMASI GELDİ
Figen Gürsöz’den boşalan Kadın Kolları Başkanlığı görevine bir süredir vekalet eden Gülsüm Onur’un ataması resmen gerçekleşti. Onur ve Başkanlık ettiği yönetimdeki CHP Kadın Kolları’na başarılar.

YOĞURT FESTİVALİ’NİN
50. YILINDA TAM BİR MÜZİK
ZİYAFETİ SUNULACAK
Silivri Belediyesi, 20-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında bu yıl 50.si gerçekleştirilecek Yoğurt Festivali Kültür Sanat Etkinliklerine ayrı bir özenle çalışıyor. Etkinlik kapsamında Silivri halkıyla buluşacak sanatçılar da kesinlik kazanmış. Kıraç ve Linet, MFÖ ve Atiye, Şevval Sam ve Onur Akın, Nilüfer ve Suavi ve son gece Ferhat Göçer ile Umut Akyürek bu yılki programda sahne alacak sanatçılar.
Diğer etkinlikleri bilmiyorum ama müzik ve konserler bakımından doyumsuz bir ziyafet bekliyor Silivri’yi…

EĞİTİM İŞ’TEN ÖĞRETMEN
OKULLARI KURULUŞ
 YILDÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ
Eğitim İş Silivri Temsilciliği Öğretmen Okullarının 163. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla cumartesi günü saat 14.00’da Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda bir etkinlik düzenliyor. Programın ilk bölümüne Gazeteci Yazar Rıza Zelyurt ve Dr.Niyaci Altunya konuşmacı olarak katılacak. YKKED Lüleburgaz Şubesi Mandolin Grubu’nun konseri sonrasında Sibel Kocaman’ın fotoğraf sergisi izleyenlerin beğenisine sunulacak.

KIRIK TESTİ
Çin´de bir adam, her gün omuzuna aldığı kalın sopanın iki ucuna astığı testilerle dereden su taşırmış evine..
Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış…
Diğeri ise hiç kusursuz ve çatlaksızmış;
Her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü taşır, ulaştırırmış eve..
Ama her zaman boynunda taşıdığı testilerden çatlak olanı eve yarım; diğeri dolu olarak varırmış iki sene her gün bu şekilde geçmiş.
Adam her iki testiyi suyla doldururmuş ama evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış…
Tabi ki kusursuz, çatlaksız testi vazifesini mükemmel yaptığı için çok gururlanıyormuş.
Fakat zavallı çatlak olan kusurlu testi, çok utanıyormuş. Doldurulan suyun sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş.
İki yılın sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen çatlak testi, ırmak kenarında adama şöyle demiş:
“Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle, sular eve gidene kadar akıp gidiyor..”
Adam gülümseyerek dönmüş testiye; “Göremedin mi? Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat kusursuz testinin tarafında hiç yok. Çünkü ben başından beri senin kusurunu, çatlaklığını biliyordum.. Senin tarafına çiçek tohumları ektim.. Ve her gün o yolda ben su taşırken, sen onları suladın.. 2 senedir o güzel çiçekleri toplayıp, masamı süslüyorum. Sen kusursuz olsaydın, o çatlağın olmasaydı evime böyle güzellik ve zarafet veremeyecektim” diye cevap vermiş.

 
 
18 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP