XXXXX

Son 6 Ayda Yaşanan Değişim

Muhalefet temsilcisinden sonra söz sırası iktidarda. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, uzun bir aradan sonra Silivri gündemiyle ilgili konuları sorduk, çalışmalarını anlatma imkânı sunduk.
2,5 yıllık görev süresinin ardından planlanan çalışmalardan bir kısmının son 6 ayda şekillenmiş, tamamlanmış olması Belediye Başkanımızın değerlendirmelerinde de kendini hissettiriyor. Yapılacak çalışmaların anlatılmasından ziyade vatandaşın, yenilikleri bizzat görmesi, kullanmasının etkisi ortada. Bunu hem sokak hem de belediye yönetimi için söylemek mümkün.
Seçildiği dönemin ardından ilk kez Işıklar, yaptıkları işler ve yatırımlar konusunda bu denli kendinden emin konuşuyor. Daha önce eksik kalınan konuları alenen kabul ettikleri de yoktu ama ilk kez bu kadar samimi, artı ve eksileri üzerine konuşabildiğini hissettim.
Işıklar, başarı performansını yüzde 80’lerde değerlendirirken, başarının pek çok yolu, başarısızlığın tek yolunun “herkesi memnun etmeye çalışmak” olarak tanımlıyor. Herkesi ne ölçüde memnun edebilir yerel yönetimimiz bilmiyorum ama halktaki memnuniyet ölçüsünde yaptığı planlar ve hedeflerine yürüyebileceği kesin. Kişisel yerine toplumsal yarar noktasına çalışmaların yoğunlaştırılarak hızlandırılması gerektiği aşikâr. Kendi de rahatlıkla ifade ediyor, eskiden yapılacakları anlattığında gerçekleşmelerine dair son 2 yılda neredeyse yok olmaktaydı ki somut kazanımlarla süreç tekrar iktidarın lehine döndü. Silivri halkı tam umudunu yitirmeye başlamıştı ki çalışmalar başladı önce bir öfke ve kızgınlık hakim oldu sonra aynı ölçüde tamamlanan düzenlemelerin ardından memnuniyete dönüş yaşandı.
Yapınca oluyor buna ne şüphe. Ama işte zamanlama, kaliteli işçilik konularına da dikkat etmek gerekiyor. Belediye Silivri’ye bir bütün olarak hizmet etmeye çalışırken, bizler de hemşeri bilincimizi genişleterek, geliştirerek sürece katkı sunmalıyız. Mahallelere yapılanları görmezden gelmemeliyiz. Bu noktalarda yıllardır var olan ihtiyaçlar ile ihmal edilen beklentilere yönelik yatırımları gerektiği ölçüde değerlendirmeliyiz.

IŞIKLAR’IN, VAN ERCİŞ GÖZLEMLERİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dün İstanbul’un CHP’li belediye başkanlarıyla Van-Erciş’e gitti. Depremin ardından Silivri halkının duyarlılığı ile kısa sürede toplanan bir tır yardım malzemesi yola çıktı. Silivri Belediyesi, Kent Konseyi yardım toplama çalışmalarını sürdürüyor, ayrıca hemen hemen bütün kargolar ve PTT ücretsiz olarak bölgeye yardımları ulaştırıyor.
Başkan Işıklar ile yaptığımız görüşmede, bölgedeki durumun içler acısı olduğunu ifade etti. Yardımların belli bölgeyle sınırlı kaldığını, henüz hiçbir desteğin ulaşamadığı yerler olduğunu anlattı.  CHP’li Belediye Başkanlarının bölgeye en kısa sürede ihtiyaç duyulan desteği sağlamak üzere yardım kampanyalarına yoğunluk kazandırma kararını paylaştı.

Haberin devamı 26.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP