Solo Halk Oyunları Yarışması düzenlenecek

Solo Halk Oyunları Yarışması düzenlenecek

13.04.2020 11:44:22

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Bir Ses İki Hareket Tek Sen” adlı Solo Halk Oyunları Yarışması düzenlenecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Bir Ses İki Hareket” projesi kapsamında etkinliklerin ve projeye katılan öğrencilerin sene başından beri proje dahilinde yaptıkları çalışmaların bir çıktısı olarak uzaktan eğitim sürecinde bir yarışma planlandı. Amaç, proje kapsamında halk oyunları çalışmalarına katılan öğrencilerin aileleri ile birlikte eğlenceli ve hareketli bir zaman geçirebilmeleri ve öğrendikleri halk oyunları figürlerini evde dahi olsalar sergileyebilme fırsatı bulmaları.

“BİR SES İKİ HAREKET TEK SEN” ADLI SOLO HALK OYUNLARI YARIŞMASI

Proje kapsamında “Bir Ses İki Hareket Bir Tek Sen” isimli bir yarışma planlandı. Yarışma ülkemizin çeşitli yörelerinde oynanan solo oyunların sergilenmesi kapsamında olacak. Öğrenciler, (halay, barj, horon, zeybek, karşılama, kaşık, teke) solo oyunların sergilenmesi kapsamında olacak. Öğrenciler, halk oyunları karakterlerinden herhangi birinden 1 veya 1.5 dakikalık bir solo oyun oynayacaklar. İstanbul İl Müdürlüğüne gönderilen videolar içinden her kategoriden en iyi ilk üç solo oyuncuya ödül verilecek.

KATEGORİ VE YARIŞMA ŞARTLARI

Yarışma ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde olacak. Her kategori kendi içerisinde değerlendirilecek. Oynanan solo oyun 1 veya 1.5 (60 veya 90 saniye) dakikalık bir video şeklinde Yatay çekilip belirlenen adrese gönderilecek. Her kategoride ilk 3'e giren yarışmacılara ödül verilecek. Ödül almaya hak kazanan videoların değerlendirmesinde; hareketleri doğru aktarabilme, müzikle uyum, figürlerdeki senkronizasyon uyumuna bakılacak.

EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLANMASIYLA BERABER ÖDÜLLER İL MEM TARAFINDAN TAKDİM EDİLECEK

Gönderilen videolar proje koordinatörleri tarafından değerlendirilecek. Kazanan öğrenciler okulların eğitim öğretime başlamasıyla beraber, ödülleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine takdim edilecek.

Videolar yatay çekilecek. Mailde öğrencinin Adı, Soyadı, Okul ve Sınıfı belirtilerek birsesikihareket@gmail.com adresine gönderilecek.

Yarışmanın son başvuru tarihi 30 Nisan 2020.

Renginar SALİ

YORUM YAP