Sokaktaki dostlar için liseliler de harekete geçti

Sokaktaki dostlar için liseliler de harekete geçti

22.01.2018 10:18:11

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, e-twinning projeleri kapsamında “Sokaktaki Dostlar” konusunu ele alarak harekete geçti.

Sokaktaki dostlarımıza liseli gençler de duyarsız kalmadı. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, e-twinning projeleri kapsamında ele aldıkları “Sokaktaki Dostlar” konuyla ilgili çalışmalara başladı. Öğretmenleri yetkiyi tamamen kendilerine bıraktı.
Okul idaresinden izin alarak toplantı yapmak isteyen öğrenciler bir duyuru yaptılar. Öğle arasında okul konferans salonunda tamamen gönüllü çalışacak arkadaşlarını davet ettiler. 98 öğrenci ve izleyici 2 öğretmen bir araya gelerek iyi bir katılım sağlandı.

ÖĞRENCİ KARARLARI
Öğrenciler kendi aralarında şu kararları aldılar;
* Okul bahçemizde bulunan kediler ve bahçe dışında ilgilendiğimiz köpekler için acilen barınak ve yiyecek temin edilecek,
* Bir bağış kumbarası yapılarak tamamen gönüllülük esası ile kumbarada para biriktirilecek,
* Kumbara ay sonlarında öğrenci kurulu gözetiminde açılacak, toplanan para kayıt altına alınacak ve bu para ile hayvanlara yiyecek ve tedavi sağlanacak,
* kedi yuvaları için öğrenciler farklı tasarımlar yapacaklar, okuldan malzeme desteği istenecek,
* köpek barınaklarının yapım aşamasında ailelerden yardım alınacak
* tanıdık bir veteriner okula davet edilecek, bilgilendirme semineri verilecek
* diğer öğrencilerin de bilinçlenmesi için poster vb tasarımlar hazırlanıp okulda sergilenecek,
Öğrencilerin ilk 10 günde gösterdiği performans Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenlerini de çok sevindirdi. Kendilerine teşekkür ettiler. Ayrıca kedi evleri yapımında emeği gecen tüm 10-C öğrencilerine ve yardımlarından dolayı Ali AK öğretmenlerine de teşekkür edildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP