Siyasi Partiler ve STK’lar çelenklerini sundu

Siyasi Partiler ve STK’lar çelenklerini sundu

30.10.2018 10:10:16

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Töreni programının ardından siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de çelenklerini sundu.

Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen Kutlama Programı Pazar günü Çelenk Töreniyle başladı. Kaymakamlık Makamı, Jandarma Komutanlığı ve Silivri Belediye Başkanlığı adına çelenklerin sunulduğu ilçe programının ardından siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundu.
CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İyi Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve Vatan Partisi İlçe Başkanı Latif Aydın partililerle birlikte çelenklerini anıta sundu.
Siyasi partilerin yanı sıra Çağdaş Yaşama Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şube Başkanı Süleyman Yalçıntaş yönetim kurulu ve diğer üyeleriyle birlikte çelenklerini sundu.
Geçmiş dönem Belediye Başkanlarımızdan ve yeni Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülgün Narinç ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreni'ne katılanlar arasındaydı.

ÇYDD: ANT OLSUN Kİ CUMHURİYET'İ YAŞATACAĞIZ!
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, genel merkez tarafından yapılan açıklamayı okudu. Açıklamada yer alan ifadeler şöyle: “Ant Olsun ki Cumhuriyet'i Yaşatacağız! 29 Ekim 1923, 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Türk ulusuna özgürlüğünü, birey olmayı, demokrasiyi, insanca yaşamanın ilkelerini kazandıran “Cumhuriyet”i ilan ettiği gündür. Cumhuriyet Bayramını kutlarken bizler aslında, Türkiye'yi Türkiye yapan değerleri, Atatürk devrimlerini, laik yaşam biçimini, kadınlarımızın eşit haklarını kutluyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bu vatan için hayatını feda etmeyi göze alan Mehmetçiklerimizin eseridir.
Yüce Türk ulusunu, mucizeler yaratan bir savaş sonucunda bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşturan ve bizlere bir vatan armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz. 29 Ekim her bireyin Atatürk Cumhuriyetini yaşatmak için bir kere daha ant içme günüdür.”
Renginar SALİ

YORUM YAP