XXXXX

SİYASETTE SULAR ISINIYOR, AK PARTİ’DE KAYNIYOR

Siyaset suları ısınıyor, AK Parti’ninkiler kaynıyor… Metin Karakaş’ın üç yıldır merdivenlerini tek tek inşa ettiği kendisini belediye başkanlığına taşıyacak basamak hikâyesi bir yana alternatifler her geçen gün çoğalıyor. Çoğalmaları çok etkili olmayabilir ama birleşmeleri ciddi bir konu. Hüseyin Kapısız, Hüsnü Yaşar Yalman, Yavuz Çaylak ve partinin kurucu İlçe Başkanı Vural Sönmez… Tek başlarına Metin Karakaş’ın özene bezene kurduğu hakimiyet ve üstünlüğü aşmaları tartışılır da birlikte yaratacakları sinerji rüyaları gerçek yapmakta etkili bir sürecin kapılarını açar.
"Geçmişi temiz”, "adı rantçılıkla anılmayan” aday arayışına neden ihtiyaç duyulduğunun tartışması bile bazılarına çok şey kaybettirirken, bugüne kadar kazandıklarını bir çırpıda alıp götürür…
Alternatifler seçimleri belki zorlar ama daha sağlıklı tercihlerle yola devam edilmesinin de önünü açar. Bakalım kamuoyunun Hüseyin Kapısız-Yavuz Çaylak-Vural Sönmez ve Hüsnü Yaşar Yalman dörtlüsünün ortaya koyduğu anlayış ile uzlaşmaya tepkisi ne olacak?

ALLAH’IN AŞKINA NE YAPIYORSUNUZ?
Birkaç gündür Kara Mustafa Caddesi’ndeki tartışmalar ile ilgili bir sürü telefon alıyorum. Silivri Belediye Başkanı ve Metin Karakaş’ın bölgedeki 40 esnafla istişare ederek önce hayata geçirdiği sonra iptal için giriştiği tek yön uygulamasından geri dönülmesini eleştiriyorlar. "Kaldırımlar genişledi çocuklarımızı rahat rahat okula götürüp getiriyoruz. Trafiğin içinde yürümek zorunda kalıyorduk. Ne güzel düzenleme yapıldı neyin tartışması bu daha? Başkan ve AK Parti İlçe Başkanı bize niye sormuyor bu sokaklar buradaki esnafın tapulu malı mı, kamunun malı mı?” diye isyan eden çevre sakinlerine katılmamak mümkün değil.
"Arabasını park edemeyen müşteri KİPA’ya gidiyor” tarzındaki bölge esnafların serzenişleri yersiz. Onlar da bunu artık görse hiç fena olmayacak. Esnaf zor durumda bu konuda herkes hemfikir ama bunun sebebi yollar değil. Sadece Kara Mustafa Caddesi’ndeki esnaf kan ağlamıyor Silivri’nin her yerindeki, hatta ülkemizin birçok küçük işletmesinde durum aynı. Devir büyük balıkların devri… Küçük balıkları çiğnemeden yutuyorlar. Bir yol konusuna takılıp sorunun genelini ıskalamak çözüm getirmiyor. Yol çift şerit olur birkaç ay sonra tekrar tek şerit ile ilgili talepler gelir, sevgili yöneticilerimiz ve siyasetçilerimiz sizi kırmasa bile birkaç ay sonra bunun da esnafın durumunu düzeltmediğini göreceksiniz.
Bir de her sabah ve akşam çocuklarını okula taşıyan, o bölgedeki yolu kullanan yayalara sorun yapılan uygulamayı. Ben bu sokaktaki bir esnaftan bir şey alacaksam zaten arabayı bırakın, yürüyerek de gider yine alırım. Park yeri bahane, kış sezonunun son demlerinde dayanacak gücü kalmamış esnafın… Ulaşım Koordinasyon Merkezi bir karar veriyorsa Silivri’nin geneli düşünülerek bunu yapıyor. Bir sokağa kentin tüm bağlantı yolları dışında tutup buraya yön uygulamasında karar vermek çözüm olmayacağı gibi diğer bölgeleri de kilitler. Kentin yolları, mimarisi, çevre düzenlemesini uzman kişilere bırakalım. Terzi, fırıncı veya bakkal buna karar verirse olmaz. Bir fırıncının ekmeğe ne kadar un veya maya koyacağına Fen İşleri Müdürü mü karar veriyor? Yapmayın Allah aşkına herkes kendi işini yapsın.
Silivri’nin başka bir sorunu yokmuş gibi aynı konuda birinin ak dediğine diğerinin kara deme ısrarı da Işıklar ile Metin Karakaş arasında yeni polemik konusu oldu. Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkanı olduğu zaman kendi kararlarını uygular Silivri’de… Şimdilik Başkan belli. İBB aracılığıyla güç şovları, kamuoyuna yarar sağlamaktan ziyade etkileme gösterileri içtenlikten uzak haberiniz olsun!

ÖNEMLİ DUYURU
Silivri Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre kendilerini araştırma görevlisi olarak tanıtan ve Belediye adına anket yaptıklarını söyleyen kişilere vatandaşların itibar etmemesi istendi. Şu an Belediye tarafından herhangi bir anket çalışmasının yapılmadığı açıklandı.

ATELYE SONBAHAR’DAN SERGİ
Sanflower Atelye Sonbahar, sergi açmaya hazırlanıyor. Ekber Yeşilyurt öğrencilerinin eserlerinin yer alacağı sergi, 23 Mart 2013 tarihinde Sunflower Spor Tesisleri’nde saat 18.00’da açılacak. Sergi, 7 Nisan 2013 tarihine kadar açık olacak.

NEVRUZ PROGRAMI AKÖREN’DE
Silivri Kaymakamlığınca hazırlanan Baharın müjdecisi olan, Nevruz Bayramı Kutlama programı, Akören Ümit Aksun İlkokulu/Ortaokulu’nda bu gün saat 10.00’da başlayacak.

YORUM YAP