Siyasetin sosyal medya gündemi

Siyasetin sosyal medya gündemi

2.07.2020 10:59:56

Sosyal medya hesap ve mecralarına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleme çağrısına MHP'den destek gelirken, MHP Silivri İlçe Başkanı hesaplarını dondurduğunu açıkladı, Rıfat Kutlu'dan da MHP'nin yaklaşımına tebrik geldi.

Meydana gelen çirkin saldırılar soncunda Başkent siyasetinin gündemine oturan sosyal medya hesapları ile ilgili düzenleme yerel politik mecralarda da kısa sürede yankı buldu.

ERDOĞAN: SOSYAL MEDYADAKİ KONTROLSÜZLÜKLE İLGİLİ TBMM'YE GELECEK DÜZENLEME VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan bebeği üzerinden ailesine yönelik çirkin saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan saldırıları gerçekleştirenlerle ilgili hukuk önünde hesabının sorulacağını belirtirken sosyal medyadaki kontrolsüzlükle ilgili olarak da TBMM'ye gelecek bir düzenleme olduğunu duyurdu.

Erdoğan "Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Türkiye'ye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bunlarla ilgili konuyu bir an önce parlamentomuza getirip kontrol edilmesini istiyoruz.

“KİMSENİN İZZETİ NEFSİ KORUMA HAKKI ELİNDEN ALINAMAZ”

Unutulmamalıdır ki bizim ailemizin başına gelenleri 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti bireyinin her biri yaşayabilir. Kimsenin izzeti nefsi koruma hakkı elinden alınamaz. Niçin youtube? Niçin twitter? Niçin netflix, şu bu gibi mecraların kontrolsüzlüğüne karşı olduğumuzu şimdi anlıyor musunuz?

“TÜRKİYE MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL”

Avrupalısı Amerikalısı bu hakka sahipken 83 milyon Türk vatandaşının bu şekilde korumasız olmasını kabul edemeyiz. Bu konuda çalışıyoruz. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız" dedi.

MHP DESTEK VERDİ

MHP tarafında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘sosyal medya düzenlemesi' açıklamalarına destek çıkıldı. Sosyal medya hesaplarını askıya aldığını duyuran MHP Lideri Devlet Bahçeli, ”Sosyal medyada yaşanan dehşet verici ve şiddet dolu kirlenme nihayete ermeden bir daha ne twitter hesabımı kullanacağım ne de Facebook paylaşımı yapacağım. TBMM'de gündeme gelecek her muhterem ve müstesna kanun teklifine de sonuna kadar destek vereceğim” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın hemen ardından yaptığı açıklamada, ”Müfteriler, münafıklar, müptezeller, sosyal medyadan temizlenip konuyla ilgili kanuni düzenleme yapılasıya kadar ve Lider Devlet Bahçeli sosyal medya üzerinden açıklama yapıncaya kadar hesaplarımızı askıya alıyoruz” duyurusunu yaptı.

YALÇIN: LİDERİMİZİN SÖZÜ SÖZÜMÜZ, YOLU YOLUMUZDUR

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın da Bahçeli'nin kararından sonra, facebook ve twitter hesaplarını dondurduğunu şöyle ifade etti: “Liderimizin her kararı biz evlatları için bir talimattır. Genel Başkanımızın sosyal medya hesaplarını askıya alma kararı doğrultusunda ben de facebook ve twitter hesaplarımı askıya alıyorum. Liderimiz paylaşım yapana kadar paylaşım yapmayacağım…”

KUTLU, BAHÇELİ'NİN KARARINI TEBRİK ETTİ

AK Parti geçmiş dönem İlçe Başkanlarından ve meclis üyesi görevinde de bulunan Rıfat Kutlu, MHP Liderinin hesaplarını dondurma kararını destekleyen bir açıklama yaptı. Kutlu konuyla ilgili görüşlerini şöyle belirtti: “MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM'de kanuni düzenleme yapılana kadar sosyal medya hesaplarını askıya alma kararını doğru buluyor ve şahsen tebrik ediyorum.

Zira instagram, twetter ve facebook insanların birbirine karşı kullanmaya başladığı en ağır ve çirkin silah olmaya başladı.

Sabah sosyal medyaya bakıyorsunuz kin, nefret, dehşet... Gece bakıyorsunuz, sabah baktıklarınıza şükrediyorsunuz...

Umarım doğru bir düzenleme ile bu fitne odağı gerçek mecrasına dönmüş olur.”

 

YORUM YAP