XXXXX

Siyasetin Hastası, Doktor Gibi Konuştu

Ne olacak bu CHP-Değirmenci olayı cidden bilmiyorum artık. Bu kadar azim ve kararlılıkla sürdürülen bir başka mücadele, Silivri’nin siyaset tarihi görmemiştir.
Beklendiği üzere Değirmenci dün basının karşısına çıktı ve önceden açıkladığı gibi üye kayıtlarının netleşmesi üzerine bulunduğu itirazı, gerekçeleriyle anlattı. Değirmenci, “31 Ağustos sonrası partiye üye olanlar delege seçiminde oy kullanamaz” diyor ve ilçe yönetimini geri dönük, usulsüz şekilde 477 üye yapmakla suçluyor. Bu suçlamalarına da üyelik işlemleri esnasında sunulan ikametgah senetlerinin tarihleriyle , aday üye kayıt defterini kanıt olarak sunuyor. Ayrıca usulsüz şekilde üye yapılan bazı kişilerin yazılı beyanlarının elinde olduğunu belirtiyor.
23 Aralık’ta İlçe Başkanlığı’na yapılan itirazın 31 Aralık tarihine kadar neticelenmesi gerektiğini, olumlu sonuç alamazsa itirazını İl Başkanlığına taşıyacağını ifade ediyor. Burada da iddialarının karşılık bulacağına dair inancını paylaşıyor Değirmenci.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın partide yapılan son toplantıda ifade ettiğinin aksine üye kayıt meselesi ile bizzat, hatta İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’den daha çok ilgilendiğini söyleyen Değirmenci, “Kale Park’ta düzenlenen iki ile partideki son toplantı bizzat Işıklar tarafından ve onun talebiyle yapıldı” dedi.
Değirmenci, son toplantısından farklı olarak söylemlerinde önemli bir değişikliğe gitmiş. Şahin ve Işıklar’a yönelik şahsi söylemlere ağırlık vermek yerine, parti içi demokrasi, hak ve hukuk mücadelesi üzerinden derdini anlatıyor. Parti ilçe yönetimi ile belediye meclis üyelerine yönelik, teşekkür ile ifade bulan nazik hareketleri ayrıca belirtilmesi gereken noktalar.
Geride bıraktığımız süreçte kendisine yöneltilen eleştirileri de açık yüreklilikle ve yine sakin şekilde değerlendiren Değirmenci, “Bu mücadele kişisel değil. Hak, adalet ve dürüstlük adınadır. Tuzak kurarak, ön keserek, dosyalar hazırlayarak başkalarını güçsüz duruma düşürerek bugüne kadar kendimi anlatmadım. İnsanlara kendimizi anlatarak, destek toplamak için çalıştık. Onursuzca göreve gelmektense, hiçbir mücadele içinde yer almayız.
Belediye Başkanı sonuna kadar bu işin içinde. Başarılı olamayacağı duygusuyla kendini sıyırmaya çalışıyor. 2010 Ocak kongresinde de 1,5 ay mahalle, köy dolaşarak seçilmemizi engellemek için çalıştı ama etkili olamadı...
CHP’de kimse kimseye boyun eğerek, zorunda bırakılarak karar vermez. 2010’da bunu net bir şekilde gördük, 2012’de de göreceğiz. Yasa dışı uygulamaları Silivri kamuoyunun önüne sermeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAP