XXXXX

Siyasetin Altın Kuralı: Halk Memnuniyeti

‘Kaybedecek bir şeyi olmayanın savaşacak çok şeyi var’ı bana düşündüren olayı:
Times Dergisi, Tunus'ta kendini ateşe vererek Orta Doğu'da İslami Uyanış'ı başlatan üniversite mezunu sebze satıcısı Muhammed Bouazizi yılın adamı seçti.
20’sinde sosyalist, 30’da liberal 50'de muhafazakar olur insanlar diye genel bir kanı var. Kişilerin sahip oldukları yaşları ile birlikte artar, özel ve iş hayatında sahip oldukları, koruyacakları şeyler arttıkça giderek daha fazla mevcut statükoyu korumaya yöneliktir siyasi yaklaşımları.
Her şeyin bir vakti vardır… İstisnalar zor koşulların ürünüdür.
Siyasi iktidarların korunması veya değişmesi ile ilgili süreci üstte belirttiğim etkenler yakından ilgilendirir, şekillendirir.
Ak Parti iktidarının başarısına neden gösterilen kredi faizlerini düşürmeleri ve biriken diğer borçların taksitlendirilmesi. Ak Parti iktidarında bir çok insan konut sahibi oldu, inşaat sektöründeki gelişme son derece bariz. Araç sahibi olan kişiler arttı (trafik sorunu da tabi), satın alma kolaylaştı, kredi faizlerinin düşürülmesi burada da etkili oldu. Ak Parti’nin sağladığı düzene göre bazı sorumlulukları yüklenen kişiler, başka bir siyasi iktidar macerasına atılmadı. Her ikinci kişi Ak Parti’ye oy verdi… Çünkü sahip oldukları ve kaybedecekleri şeyler arttı. Uğrunda mücadele edecekleri azaldı… Koruyacakları arttı…
Türkiye’nin en büyük sorunu gelir dağılımındaki adaletsizlikti… Ortadan tamamen kalkmadı ama bu yöndeki gayreti gösterdiğini hissettirdi.
Siyasetin olmazsa olmazları temel taşları var. Bunları yakaladığınız zaman ve üzerine katkı sunduğunuz ölçüde mesafe alırsınız.
Ak Parti insanlara kendilerinin çalışarak, ödedikleri bir düzen kurdu. Bunun koşullarını oluşturdu.
Bir iktidarı var eden halk memnuniyetidir.
Halkı memnun edin. Bunu nasıl yapacağınız geliştireceğiniz stratejiye kalmış. Her partiye göre değişiklik arz eden bu durumun yaratması gereken sonuç net; Halk memnuniyeti. Ne oranda sağlarsanız bunu o oranda başarı kazanırsınız.
Malzeme, tarif ortada da hazırlanacak yemeğin lezzeti aşçının marifetine kalmış!

ÖZKÖK: BOYNUZ KULAĞI GEÇTİ
Dün Necati Özkök aradı… “Selami Değirmenci, yıllardır bizi partiden kovaladı. Onunla kavga etmekten bıktığım için CHP’den ayrıldım. Hüseyin Şahin bu işleri ondan öğrendi. Ama boynuz kulağı geçti anlaşılan. Bu akılları yıllardır veren Değirmenci şimdi şikayet ediyor!
CHP’liler artık Değirmenci’ye oy vermez. Otursun milletvekili sırasını beklesin” dedi.

Haberin devamı 29.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP