Siyasetin Akışı

“Sultanlar ve yöneticiler arasında eski bir oyundur; Yönetilenler sultanların her şeyi, bütün sırlarını bildiği korkusuyla yaşar ve rüyalarında bile bu en derin ve sıkıntılı sırların yüzlerine vurulduğunu görürler, en küçük bir imada yerle bir olurlardı. Bu nedenle sultanların bol imalı konuşmaları gerekirdi ve üstat Hizamülmülk bunu bolca öğütlerdi.”
Yazar: Reha Çamuroğlu-
Kitap Adı: Sultan Selahaddin El Kürdi

Yeni yılın ikinci haftasını sakin bir şekilde tamamlıyoruz. Ak Parti yönetimine şekil veren kongrenin yankıları beklendiği üzere sükûnet içerisinde gerçekleşti. Ak Parti’yi 2014 hedefine taşıyacak ekip belirlenirken, bu aşamada esas kadroyu belediye ve il genel meclis kadrolarının oluşturacağı unutulmamalı. Tepkiler dışarıda pek hissedilmese de içeride bunların üstesinden gelmek için ciddi bir önlem, uğraş olduğunu söylemek mümkün. Ak Parti’nin Silivri’deki kuruluşundan bu yana parti içi muhalefet çıkışları olsa da pek çılız kaldılar, başarıya ulaşmaları gibi bir durum da yaşanmadı. Bu muhtemel muhaliflerin sesini yükseltmeleri önünde en ciddi engel olarak değerlendirilebilir. Parti geleneği içerisinde mücadele etme yöntemlerini belirleme konusunda en esaslı etken. Ak Parti’de yükselmek için çalışmak ve sabretmek, kişisel gelişim yükselmek isteyenlerin yolunu açan formülün adı. Belirleyici konumdaki kişilerin ‘adamı’ olarak çıktığınız yerler olabilir, ama söz konusu tanımlama zaten gerekli olan her şeyi anlatıyor, ayrıca ifade etmeye gerek yok. Böyle girdiğiniz ortamda ne yaparsanız yapın, söz konumu etiketten başka şekilde size bakış açıların yöneltilmesi için büyük bir uğraş vermek zorunda kalırsınız. Ki kazanıp kazanamayacağınız belirsizliğini de aklınızdan çıkarmayın.
 Ak Parti, kurallarını kendi koyan bir parti. A veya B kişisi kaidelerini değiştirecek kadar asla mühim olmayacaklar. Aksini düşünmek kişisel hayal kırıklıklarından ileriye gitmez.
Siyasetçilerin belli kazanımlardan sonra, edindikleri derin tecrübelere rağmen düştükleri hataların başında kendini gereğinden fazla önemseme durumu var. Bu yanlışa düşmeleri konusunda doğrudan suçlanırlar ama aslında çevrelerinin ve toplumdan gelen tepkilerin etkisi de çok fazladır.

Haberin devamı 13.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP