“Siyasetçiler Boğluca üzerinden demagoji yapıyor”

“Siyasetçiler Boğluca üzerinden demagoji yapıyor”

2.11.2017 12:50:57

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Muhtarlar Toplantısı'nda Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Mimar Sinan Köprüsü-Boğluca Deresi Arası Düzenleme Fikir Projesi çerçevesinde ıslah projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, çalışmaların yavaş ilerleme sürecine de açıklık getirdi.

“SİYASETÇİLER BOĞLUCA ÜZERİNDEN DEMAGOJİ YAPIYOR”
Kutlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Silivri'nin temel problemi Boğluca Deresi. Aslında problem demeyelim buna, çözümü biraz yavaş ilerleyen bir konu. Boğluca Deresi, Büyükşehir Belediye'mizin İSKİ ile ortaklaşa ıslah çalışmasına başladığı, yatırım programı kapsamında yaklaşık 62 milyona mâl edilen bir proje. Çoğu zaman siyasi jargona konu oldu. “AK Parti oy alamadığı için Silivri'yi cezalandırıyor, Boğluca Deresi'ni bitirmiyor” tarzında siyasetçilerin bazen kullandığı bir anlayış var. Silivri'nin birçok mahallesinden bize gelen muhtarlarımızın taleplerini tek tek nasıl hayata geçirdiğimizi az önce ifade ettim. Bu anlayışta olan bir siyasi misyon herhâlde Boğluca Deresi'ni bitirmesi noktasında Silivri'yi cezalandıracak değil. Silivri'yi cezalandırmak istesek herhalde %15 oy aldığımız Sayalar'ı cezalandırırız değil mi? Saygıdeğer muhtarımın neredeyse hiçbir problemi kalmadı. Bu bizim hizmet anlayışımız. Ama Selimpaşa'da, Gümüşyaka Mahallesi'nde özellikle E-5'in üst taraflarında vatandaşlarımızın yaşamış olduğu ve çözüme kavuşmayan problemler yerel belediye tarafından bir cezalandırma projesi kapsamında tutulan yerler, bunu da özellikle ifade etmek istiyorum.

“BOĞLUCA DERESİ VE SAHİL DÜZENLEME ÇALIŞMASI KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından Boğluca Deresi'nin çalışmaları tamamlandı. Boğluca Deresi Düzenleme projesinin temel hedefleri arasında dere boyunca ihtiyaç duyulan işlevlerin desteklenmesi, kesintisiz dere aksının ve yaya, bisiklet ve araç bağlantılarının sağlanması, derenin su potansiyelinin kullanıcılar ile maksimum düzeyde güvenlik sınırında buluşturulması, ıslah çalışmaları ile Silivri Girişi Kısa Köprüsü'nün açığa çıkan kemerleri ve oluşturduğu tarihi doku ile kullanıcıların bu görsel potansiyelden yararlanacağı alanlar tasarlanması, yeni donatılar ve tarihi doku ile bütünleşecek materyaller ile alana kimlik kazandırılması, yeşil dokunun artırılarak kullanıcıların rekreasyonel aktiviteler ile buluşturulacağı yeni alanlar oluşturulması, kent odağı olan Zon-2 ve Boğluca Deresi'nin kent içi erişim, toplanıp-dağılma potansiyellerinin kuvvetlendirilmesini sıralayabiliriz. Büyükşehir Belediye'miz zaten Boğluca Deresi ıslah ve çevre düzenlemesi çalışmalarını Tarihi Mimar Sinan Köprüsü hariç denizle buluştuğumuz noktaya kadar gerçekleştirdi. Aslında sadece Boğluca Deresi değil Sahil Düzenleme çalışması da işin içerisinde. Olta Balık Restaurant'ın olduğu bölgedeki yarların altından Parkköy'e kadar devam eden şeritte Büyükşehir Belediyemiz tarafından sahil düzenleme çalışması yapılacak. İskele Boğluca Deresi'nin akış yolu üzerinde kalıyor, kısmi yıkım çalışmaları zaten yapıldı, geriye kalan kısımda da bu çalışma devam edecek. Boğluca Deresi ıslah çalışmasının bitirilmesi, Boğluca Deresi ile 32 Gözlü Köprü diye bildiğimiz köprüden yarların altına kadar olan şeride sahil düzenlemesi yapılması inşallah Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek.

“DENİZLE İÇ İÇE BİR YAŞAM ALANI SUNACAĞIZ”
Deniz açısından çok şanslı bir ilçeyiz ama denize ulaşmak biraz zor, uzaktan bakıyoruz. Çevre bilimci ve mimar arkadaşlar, vatandaşın biraz daha denizi hissedebileceği bir proje ile Silivri sahilinde düzenleme çalışması gerçekleştirmiş. Fonksiyon alanları olarak yürüyüş ve bisiklet yolları dahil olmak üzere modern bir kıyı platformu çalışmamız var. Erseven Sitesi önündeki çay bahçeleri bölgeyi daraltıyor, biliyorsunuz Silivri Belediye Başkanı da bir meclis toplantısında işletmecilere yasal sınırlar içerisine çekilmesi hususunda bir uyarıda bulunmuştu. Mevcut kafeteryalar birbiri ile uyumsuz görsel etkilerinin yanı sıra yaya sirkülasyonu ve araç geçişleri açısından tehlike ve engel oluşturmaktadır. Aynı zamanda sahil yoluna paralel olan araç yolunun sürekliliğinin ve standartlara uygun yol genişliğinin sağlanabilmesi açısından ilgili çay bahçelerinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Biz daha yeşille iç içe ama o bölgeyi kullanan vatandaşlarımızın yolunun da gasp edilmeyeceği bir proje yapılması talebinde bulunduk. Piri Mehmet Paşa Cami'nin etrafının düzenlenerek yaya yürüyüş yolunun sahile açılması ile ilgili takip ettiğimiz bir süreç var. Silivrispor otoparkının olduğu noktada kısmi yeşillendirme çalışmaları yapılacak, yine denizle vatandaşın iç içe yaşamasını sağlayacak ahşap dinlenme alanları gibi birçok fonksiyonu inşallah yakın bir zaman dilimi içerisinde Büyükşehir Belediye'mizle gerçekleştireceğiz. Tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nde Anıtlar Kurulu ile yaşamış olduğumuz problemi inşallah milletvekilimizin de destekleri ile çözüp hayata geçireceğiz. Şu anda zaten fiiliyat itibariyle %90-95'i bitmiş. Neredeyse Boğluca Deresi denizle birleşti diyebiliriz. Hatta tam denizle birleştiği noktadaki köprü yıkımıyla alakalı Silivri Belediye Başkanının girişimleri var. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz bir an önce yıkarak oradaki vatandaşlarımızın geçişini kolaylaştıracak.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP