XXXXX

Siyaset Hız Kesmiyor


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hava bir güneş açtı bir kar fırtınasına tutuştu. Her iki durum da anlık sayılabilecek kadar kısa ama en uçlarda yaşandı. Doğum gününüzü kutladığınız gün hava durumuna bakıp karakter yorumu yapma yaklaşımını bilirsiniz. Kadınlar işte onları anlatmaya kelimeler yetmez. Ne onlarla ne de onlarsız olmuyor lafını genelde biz erkekler için söylerler. Ben bu ifadenin sadece ikinci kısmını vurgulamak istiyorum bugünlük kadınlarımız için.
Kar ve kadın fırtınasından sonra siyasettekine dönelim mi?!

CHP
Sabah gözümüzü CHP İl Başkanı Nebil İlseven’in istifa haberiyle açtık. Siyasete çok uzak gibi bir izlenim bırakıyordu, yanılmak isterdim ama haklı çıktım.
Haklı çıkmaktan korktuğum CHP ile ilgili bir diğer husus da Gürsel Tekin’le ilgili. Siyasi hırsı yakıcı, yıkıcı bir etki hissettiriyor.
Dere geçerken at değiştirilmez lafına inat CHP’de genel seçimlere 3 ay kala İstanbul İl Başkanı değişiyor. Haftalarca ilçe başkan ataması bekledik, yeni il başkanı tekrar başa döneceğimiz değişim sancılarıyla gelmez inşallah.
İstanbul İl Başkanlıkları bütün partiler için son derece önemlidir. Hatta siyasette inanış o dur ki “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır”…
Değişim hayatın olmazsa olmazıdır. Siyaset de yaşamımızın önemli bir parçası. Tabi ki değişim süreçleri olacak ama CHP’de bu tepeden iniş ve gidişler örgüte danışılarak karar alındığı algısını yerle bir ediyor.
İlseven’in istifasına sebep Tekin’le il yönetimi konusunda yaşadığı fikir ayrılığı gösteriyor. Silivri ile ilgili de aynı sancılı sürecin ilçe başkanlığı konusunda kısa zaman önce meydana geldiğini ayrıntılara girmeden belirtmeliyim.
CHP Silivri’de belediye ve ilçe yönetimi, milletvekili aday adaylarıyla birlik, ortak hareket ettiği ölçüde ancak güçlü olabilecek. Böyle bir duruş sergilenemezse Tekin’in kurban listesine katkı sunmaktan başka bir şey yapmış olmazlar.
Silivri örgütünün görüşüne, hassasiyetlerine kimse Genel Başkan Yardımcısının gözüne girmek için aykırı davranmaya kalkışmasın son pişmanlık fayda etmeyecek. Kalkışmasın derken kimseye akıl vermek değil maksadım. İsteyen istediğini yapsın nasıl olsa sonuçlarına kendisi katlanacak benim derdim değil. Kendi selameti için Silivrili CHP’liler dertlerini kendi aralarında çözsün. Genel merkeze laf taşıyarak, ispiyonculukla ancak kendi örgüt yapısını çözerler. Birbirlerine çok gördükleri iktidarı, başkalarına kaptırmayı kendi adlarına başarı sayamazlar, böyle bir sonuçla hevesleri kursaklarında kalır.

MHP
Öğle saatlerinde MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekilimiz Meral Akşener’i ilçe yönetimi ve il yönetimi temsilcileriyle misafir ettik gazetemizde. Konunun ayrıntılarını yarın gazetemizden takip edebilirsiniz. Akşener, partisinin 8 Mart kutlama programında da önemli açıklamalarda bulundu.
Girdiği her ortama enerjisini bırakan Akşener, gerçekçi tespitleri ile siyaset sahnesine dair birçoğumuzun fark edemediklerini çıkartıp önümüze koyuyor.

AKP
Pazartesi günü Silivri Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanının ziyareti Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’a fazla dozda iyimserlik ve hoşgörü aşıladığı hissiyatını uyandırıyor. Nereden mi vardım bu sonuca? Roman Derneği ziyaretinde arka arkaya CHP’nin iktidar dönemlerini hedef almasından. Belediye başka siyaset başka tabi. Hele ki genel siyaset arifesinde herkes kendi adına hayatta/ayakta kalma mücadelesi verirken.
Ak Parti Silivri’de yoğun olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ı genel seçimler öncesinde ilçemize getirme çabaları hakim aldığım istihbarata göre. Hadi hayırlısı…

DEMİRKOL’DAN 8 MART MESAJI
Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, 8 Mart ile ilgili duygu ve düşüncelerini hazırladığı mesajla ifade etti: “8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Ülkemizde Cumhuriyet ile birlikte kadınlarımıza çağdaş haklar ve özgürlüklerle yaşamın her alanında yer almaları sağlanmıştır. Kadınlarımızın haksızlıklara uğramadan, hak ettikleri her düzeyde çalışabilmeleri ve sorunsuz bir yaşam geçirmelerini diliyorum. Günümüz kutlu olsun. Saygılarımla.”

YORUM YAP