XXXXX

Sinkil, Gümüşyaka sorunlarının takibinde...

Dünkü sayımızda yer alan "Gümüşyaka’da lağım kâbusu” haberi üzerine CHP Belediye Meclis Üyesi Tülay Sinkil’den açıklama geldi. Bölge sakinleri mağduriyetlerini anlatırken ilgisizlikten dolayı şikâyetlerini de aktarmıştı. Sinkil, sabah saatlerinde daha bilgi verip haberde yer alan tüm konuları takip edip gün içerisinde açıklama yapacağını söyledi. Daha önce doğrudan kendisine vatandaşların şikayet ettiği konuda başvurulmadığını belirten CHP’li Meclis Üyesi haberden sonra ilgili birimler ve durum hakkında bilgi aldığını söyledi. Sinkil şunları aktardı: "Bana bireysel olarak başvurulmadı. Vatandaşların aktardığı deniz ile ilgili sorun Kınalı’ya kadar devam eden bir sıkıntı. Sebebinin de kanalların tıkanık olmasından dolayı meydana gelen taşma olduğu ifade edildi. Konunun İSKİ’nin çalışma programında olduğu bilgisini Fen İşleri Müdürümüz Hasan Solak’tan aldım. Bana konuyla ilgili yazışmaları da gösterdi. Vatandaşın tepkisine hak veriyorum tabi. Yaşadıkları sıkıntı çok ciddi. İSKİ’nin programına aldığı çalışmayı bir an önce yapması konusunda gerekli takipleri Silivri Belediyesi olarak yapacağız. AK Partili Meclis Üyemiz Lütfü Vardar ile de görüştüm. İSKİ ayağını o da takip ediyor. Sorun kendilerine daha önce aktarılmış ve İSKİ’ye de iletilmiş. Ancak süreç maalesef vatandaşın beklentilerini karşılayacak şekilde hızlı işlemiyor.
Metruk bina konusunu bundan birkaç yıl önce meclis encümen üyesiyken de gündeme getirmiştim. Mülkiyet sorunu nedeniyle yıkım yapılamıyor. Durum hakkında yeniden bilgi alacağım.”

BİR TEKNİK SAKINCA GİDERİLİRKEN, BİN TANESİ YARATILMAK ZORUNDA MI?
UKOME, Boğluca Deresi çevresindeki istimlak ile yıkım sürecinde ciddi şekilde zarar gördüğü belirlenen tarihi köprüyü trafiğe kapattı. Dünden itibaren karar uygulamaya kondu. Kapatılacağından herkesin bilgisi vardı ancak bu Migros sokağının sonunda bulunan Hızır Ilkın köprüsünün üç metre sağ, üç metre solu toplamda 6 metre genişletilmesinden sonra olacaktı. Zarar gören tarihi köprü, Boğluca’nın ıslah çalışmalarının bitmesine kadar dayanamayacak duruma geldi ki trafiğe alternatif güzergâh üzerinde düzenleme çalışması yapılmadan yaya ve araçlara kapatıldı. Şimdi ne olacak?
Hızır Ilkın köprüsünü çift yönlü kullanmak zorunda kalan araçlar tehlike içinde seyrine devam edecek. Migros Sokağı ile Park Hotel’in kesiştiği yoldaki dört yol ağzı zaten Allahlıktı artık orada neler yaşanır siz düşünün. Köprünün ayağından, dört yolun göbeğinden yolcu alan dolmuşlar, E-5 yan yolun kapalı olmasından dolayı eski sanayi bölgesinden ve tarihi köprünün kapatılmış olması sebebiyle Sanatkârlar Caddesi’nden akan trafiğin içinden çıkmaları için araç sürücülerine sabır diliyorum.
Bölgedeki dört yol ağzında her gün zaten bir sürü maddi hasarlı kaza meydana geliyordu, inşallah en azından okul ve iş çıkış saatlerinde bir güzellik düşünülür sürücüler için; onların kendi aralarında düzen sağlamaları bu halde bile imkânsızken yeni durumda mucize beklemek olur.
Işıklar’a katılmamak ne mümkün; İBB ve İSKİ’ye sonsuz teşekkürler ama şu ıslah sürecini bir an önce bitirin artık gerçekten kabak tadı verdi…
Bu dört yol ağzındaki yeni trafik karmaşası bana konutlar alt geçidindeki durumu anımsattı… Hatta tıpkısının aynısından bir kronik trafik sorunumuz daha doğdu. Hayırlı olsun!

1 MAYIS KUTLU OLSUN!

Ne mutlu 1 Mayıs’ta tatil yapan işçilere. Biz bugün de çalışıyoruz. Tatil günleri tabi ki olsun ama emeğimizin hakkını aldığımız hakça bir düzen temel hedefimiz, beklentimiz. Yetkililere duyurulur...

YORUM YAP