Sınav haftasında kısa bir mola

Sınav haftasında kısa bir mola

16.11.2019 12:17:03

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, 2013-2015 mezun öğrencileriyle etkinlikte buluştu.

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, 2013-2015 mezunlarıyla 13 Kasım 2019 tarihinde, Kulüp Danışman Öğretmenleri Saliha Demir ve Fikriye Tuncel'in düzenlediği etkinlikte buluştu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu avukat Selma Arslan ve Mevlüt Gül, İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışma Rehberlik Bölümünden mezun olan Ayşenur Devrişoğlu'nun konuk olarak katıldığı etkinlikte katılımcılar kariyer planlamada Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencilerine yol göstermek, tecrübelerini aktarmak fakültelerini ve bölümlerini tanıtmak için okulun konferans salonunda bir araya geldi.

GÜL: SORGULAYIN, ÇOK OKUYUN

Mevlüt Gül, “Sorgulayın, çok okuyun” diyerek öğrencilerin daha bu aşamada kendilerini geliştirmesinin gerek iş gerek sosyal yaşamda yararlı olacağını dile getirdi.

Hukuk adına Ankara Hukuk'un bir ekol olduğunu söyleyen konuklar tercih döneminde üniversitelerin iyi araştırılması gerektiği üniversitenin hangi profesörleri kadrosunda bulundurduğunun iyi incelenmesi ve buna göre bir tercih yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

ARSLAN: KENDİ ADINIZA EN DOĞRU KARARI VERMELİSİNİZ

Avukat Selma Arslan, “Tercih döneminde çevresel baskılara boyun eğmeyip, kendi adınıza en doğru kararı kişisel özellik ve heveslerinize göre vermelisiniz” dedi. Bölümünün zor olduğunu ancak zamanı kontrollü kullandığınız sürece üniversite yaşamında her çeşit sosyal faaliyete zaman ayırılabileceğini belirtti.

DEVRİŞOĞLU, STAJIN ÖNEMİNİ VURGULADI

Ayşenur Devrişoğlu, İstanbul'un P.D.R. Bölümü için muhteşem bir şehir olduğunu belirtti. Öğrencilik döneminde verilen ödevlerin uygulanmasında İstanbul'un insana çok şey kattığını, gün içinde yaptığı gözlemlerin kendisini mesleki açıdan çok geliştirdiğini vurguladı. Üniversite 3. sınıfta hocalarının teklifi ile onların yanında staja başladığını mezuniyet sonrasında aynı yerde çalışmaya devam ettiğini söyleyerek stajın öğrencilim döneminde önemsenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Açıklamaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuklar, okula bu misyonla gelmenin güzel bir duygu olduğunu belirttiler. Eğitimciler, bölümünde ileride akademisyen olmak isteyen Ayşenur Devrişoğlu ve Selma Arslan'a, Hakim ve Savcı sınavlarına hazırlanan Mevlüt Gül'e başarılar diledi.

“Yolunuz açık olsun gençler” temennisinde bulunan kulüp danışman öğretmenlerinin ardından son olarak Okul Müdürü Ahmet Aksünger teşekkür konuşması yaptı. Aksünger, mezun öğrencilere çiçek sunarak teşekkür etti.

Haber Merkezi

 

 

 

YORUM YAP