XXXXX

Şimdi Ne Olacak?


İstanbul 5. İdare Mahkemesi, AKP’li meclis üyelerinin arsa satışları ile ilgili itirazını haklı görerek, konuya ilişkin meclis kararını, ‘hukuk ve mevzuata’ uymadığı gerekçesiyle iptal etti.
Silivri Belediyesi bu arsaların 13’ünü sattı. Arsa satın alanlar tedirgin, muhtemelen kararın altına imza atanlar da çok huzurlu değildir. AKP davasında haklı çıkmış gibi görünse de kamuoyunda sonucun tesirini şimdiden kestirmek zor.
Karakaş, son gelişmeleri yaptığı açıklamadan da anlaşıldığı üzere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın muhalefetin uyarılarına kulak asmamasına yoruyor. Satış kararının muhalefet ile uzlaşarak gerekçelere dayandırılıp, alınmamasının sonucu şeklinde değerlendiriyor gelinen noktayı.
Muhalefet kararı öğrendiğine göre, belediye de biliyordur. Konuyla ilgili açıklaması merakla bekleniyor.

AKP’NİN ESKİ MECLİS
ÜYELERİ ÇALIŞIYORMUŞ
AKP eski meclis üyelerinin parti ile bağlarına ilişkin durumlarına açıklık getiren İlçe Başkanı Metin Karakaş, hepsinin çeşitli görevlerde bulunduğunu ve çalıştığını açıkladı. “AKP’nin iktidarı kaybetmesiyle onların da partiden uzaklaştığı” na dair değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı belirten Karakaş, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.
Karakaş’ın partiyi bir arada tutma çabaları takdire şayan da sonuç pek onun istediği gibi parlak olmasa gerek henüz…

YOL TALEBİ
Gümüşyaka, 23. Cadde’den yol talebi. Bölgede yollarının çok kötü durumda olduğunu belirten çevre sakinleri, belediyeden düzenleme istedi.
Konu Gümüşyaka’dan açılmışken bir dün mahallede düzenlenen Pazar açılamadı. Tezgahların eski sahipleri yeni bedelleri ödemeyi ret diyor. Jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı, direnişin ardından Pazar kurulmadı. Muhalefet, “belediye pazar yerini mafyaya verdi” diyor, iktidar, “modern pazar düzenlemesi gerçekleştirdik” diye konuşuyor. Geçişler sancılı olur genelde ama uzak durmak yerine olay yerinde müdahale daha mantıklıdır.

NİCE YILLARA
Silivri Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Taylan Memiş’in doğum günü bugün. Yeni yaşını kutluyor, sevdikleriyle birlik sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

MUTLULUKLAR
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şenel Yıldırım, 25 Temmuz 2010 Pazar günü Palmiye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek düğün ile kızı Tuğba’yı Fatih Başbayrak ile evlendiriyor.
Çocuklarını evlendiren Yıldırım ve Başbayrak Ailelerini kutluyor, Tuğba ve Fatih’e ömür boyu mutluluklar diliyorum.

KISA BİR TATİL İÇİN
İZİN İSTİYORUM
Haftanın beş günü buluştuğumuz bu köşeden birkaç günlük izin istiyorum. Malum yaz sezonu ve biraz dinlenmek gerekiyor. Önümüzdeki hafta içerisinde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ortam da fena ısındı ama kusura bakmayın. Mola. Dönüşte gündemi de halledeceğiz, yarım kalan hesapları da!

YORUM YAP