Engin Akın

Silivrispor’un üçte üç yapması gerek

Hafta sonu oynanan maçı farklı gözle incelersek eğer elle tutulur bir yerlere varılır gibi gözüküyorsa da eksikler hala mevcut.

 

Ligin ilk yarında oynanan maçlardaki gibi saç baş yoldurmaktan ziyade daha ayağa top oynamaya çalışan ve sonuca çabuk çabuk gitmek isteyen Silivrispor izler olduk.

 

Mesela sezon başı oynanan futbolda kenardan orta yapamamanın sıkıntısı hep çektik. Aksaray maçında ise kenar ortalarında etkili olmaya aday bir Silivrispor vardı karşımızda.

 

Şuan için tek eksik santrfor, indiren top tutan ve araya salabilecek bir santrafor. Emrah Bedir yalnız kalıyor. Aksaray maçında hem Emrah'ı hem de Erçağ Evirgen'i iki defans oyuncusu kontrol etmeye çalışıyordu.

 

Öyle ki bir ara Emrah Bedir isyan bayrağını çekiyordu.

Defans oturmaya başladı. Bülent ve Mehmet ikilisi birbirlerini anlamaya başladı ve açıklarını kapatıyorlar.

 

Orta alanda ise işler tam zamanlı yürümüyor. Kimi zaman öne çıkan Sercan bir sonraki maçta yetersiz kalıyor. Sercan'ın yetersiz kalması ise saha içinde her kendisine gerekli gereksiz bağırarak uyarılması da sebep olabilir.

 

Takımda eksiklikleri hissedilen oyuncuların başında ise Eren Açıkgöz geliyor. Ameliyatının ardından takımla birlikte idmanlarına devam ediyor ve iç saha maçında da son bölümde oyuna girdi ve ben hazırım mesajı verdi. Eren'in oyuna dahil olmasıyla birlikte oyun sistemi de değişiklik kazanır. Kenarlardan bol orta gelmesiyle birlikte iyi yükselen Eren ve fırsatçılığı ile bilinen Emrah rakipleri haylice zorlarlar.

 

68 Aksaray maçı için fazla şey yazmaya gerek yok. Zaman zaman hatalarımız da oldu ama Silivri'nin hatalarını fazlasıyla büyüten bir hakem vardı saha içinde. Daha ilk dakikalarda kilit oyuncular sarı kartla sindirildi. Yenilen gol öncesindeki faul görmezden gelindi.

 

Aksaray maçı kazanılabilinirdi ama olmadı. Şimdi bir Manisa deplasmanı var. Hafta sonu oynanacak olan.

 

Manisa maçını hafife almamak gerek.

Serik takımı liderken rakibini hafife aldı ve hem liderlikten oldu hem de hocası istifa etmek zorunda kaldı.

 

Oldukça ciddi hazırlanmak ve çokça ciddi morallenmek gerekli Manisa maçı için. Bu maçın ardından içerde Çatalcaspor ile karşılaşacak takım. Hemen ardından da Yomra deplasmanına çıkılacak. Silivri bu üçlü maç trafiğinden 9 puanla çıkacak güçte. Üçte üç yapıldığında ise takımın kendine olan güveni yerine gelir ve sonrasındaki maçlardan puan almak çok daha kolay olur.

YORUM YAP