Silivrispor Kulüp Başkanı Akgün Duru: Düşmeyeceğiz

Silivrispor Kulüp Başkanı Akgün Duru: Düşmeyeceğiz

25.11.2017 09:41:09

Hürhaber'e konuşan ve Sevginar Sali'nin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Akgün Duru, Silivrispor'u yorumlarken, “Biz çok iyi bir takımız. Tüm engellemeler ve oyunlara rağmen ancak bir üst lige çıkma şansımızı kaybederiz ama 2. Lig'ten düşüreme- yecekler bizi” dedi.

Tartışmaların, umudun, hayallerin ve beklentilerin odağındaki Silivrispor'un 2. Lig macerasını, iç ve dış meselelerini Akgün Duru, Hürhaber'e değerlendirdi.

DURU: GERİLİMİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN GELDİK
Sevginar SALİ: Nasıl gelişti Silivrispor Başkan adaylığınız, düşündüğünüz gibi mi ilerliyor?
Akgün DURU: Sancılı bir süreçle başladık bu işe. Kurumlar arası kavgalar, sıkıntılar, gerginlikler vardı. Hiçbirimizin yönetimsel anlamda bir düşüncesi yokken gelişmeler beni kulübe başkan adayı olmaya kadar getirdi. Evet, ortada sportif bir başarı var ama ciddi de bir huzursuzluk söz konusuydu. Bununla beraber ciddi bir kutuplaşma da vardı. 60 yıllık kulüp tarihinde hiç bu kadar büyük bir gerilim olmamıştı. Bu sıkıntılı durumu ortadan kaldırmak için de taraflardan hiçbiri kendinden ödün vermedi. Huzursuzluğu ortadan kaldırmak için aday olduk. Bilgi, birikim ve tecrübemizle de kulübe bir şeyler katalım istedik.

“GEÇEN DÖNEM YÖNETİMİNE KARŞI BİR ART NİYETİMİZ GEÇEN SEZON DA YOKTU, ŞİMDİ DE YOK”
Sevginar SALİ: Huzuru sağlamak üzere gelişen yönetim iddianız sakinlik getirdi mi?
Akgün DURU: Evet, şu anda sakin değiliz. Çünkü sakin olmamızı engelliyorlar. Yaptıklarımızı görmüyorlar, anlattıklarımızı duymuyorlar. Sürekli basın toplantıları, elimizde mikrofon şov yapmıyoruz. Bugün de sizi buraya basın açıklaması yapmak için değil sohbet etmek için davet ettik, dost meclisinde konuşuyoruz. Biz yaptığımız basın açıklamasında geçen yılki yönetimin hakkını teslim ettik. Teşekkür ettik. Bu kulübe sportif anlamda başarılar kazandırdıklarını söyledik. Şampiyon olduklarında da ilk mesaj yayınlayanlardan biri de benim. Geçen sezon Manisa, yarı final maçında benden başka eski yönetici, eski başkan adını ne koyarsan koy Silivri'den bir Allah'ın kulu yoktu. O maçtan sonra da ben sosyal medya hesabımdan ‘Neredesiniz arkadaşlar gelin kulübümüze destek verelim' mesajı yayınladım. Bizim geçen dönem yönetimine karşı bir art niyetimiz geçen sezon da yoktu, şimdi de yok. Biz bu kadar iyi niyetle yaklaşırken burada paylaşmak istemediğim ve bizi gerginliğe iten şeyler oluyor.

“SİLİVRİSPOR İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞ KİŞİLERİN EMEĞİ VE HAKKI İLE İLGİLİ SORUMLULUK, HASSASİYET TAŞIYORUZ”
Sevginar SALİ: Kalko ve dönemi ile ilgili olağan üstü kongreden kaynaklı gerilimin sona ermesini beklerken, Mustafa Saral'a da sıçramasını nasıl açıklıyorsunuz peki?
Akgün DURU: Saral dönemi ile ilgili bizim şu anki yönetim kurulu üyelerimizden bir kişinin açıklamasını söyleyin. Yok. Benim de yok, şu anda yönetimde bulunan kimsenin de yok. Kalko da Saral da, diğer kulüp başkanlığı ve yönetiminde bulunmuş kişiler de bizim gibi Silivrispor için elini taşın altına koymuş kişiler. Onların emeği ve hakkı ile ilgili sorumluluk ve hassasiyet taşıyoruz. Kalko ile ilgili dönem dönem gelişen olaylar neticesinde patlamalar yaşadığımız doğrudur. Sosyal medya üzerinden paylaşmaktan hicap duyduğum, ailemize, onur ve haysiyetimize kadar varan saldırılar karşısında ne yazık ki soğukkanlılığımızı kaybettiğimiz olaylar da oldu.
Kulübü ve ona emek vermiş insanları rencide etmemek için karşılaştığımız ve bizi çok üzen, zora sokan bazı olayları kamuoyuyla paylaşamıyoruz. Yaşadığımız şeyler çok ağır.

Sevginar SALİ: Mali konular yargıya intikal etmiş durumda. Yargının vereceği kararı herkes kabul etmek zorunda. Bunun üzerinden sürdürülen gerilimin ne anlamı ya da faydası var?
Akgün DURU: Biz bunu ne zaman konuştuk en son?

Sevginar SALİ: Her mağlubiyetin ardından tartışmalar dönüp dolaşıp
buna dayanıyor…
Akgün DURU: Ben başkan olarak ve yöneticilerim bunu hiç konuşmadık…

“BU TAKIMI BEN ŞAMPİYON YAPTIM O ZAMAN! ÇÜNKÜ PRİMİNİ BEN ÖDÜYORUM!”
Sevginar SALİ: Hesaplaşma kısmını kast ediyorum…
Akgün DURU: Hiç konuşmuyoruz ama öyle bir yük almışız ki… Şu ana kadar Ümit Kalko'ya 500 Bin TL ödedik. Haksızlık bu… Geçen yıl dağıttığı primi biz ona ödedik! Ben bu yıl vermem gereken primi önümüzdeki yıla bırakacağım sonra da ‘Takımı Ligte tuttum' diyeceğim! Diyemem ki; önümüzdeki yıl ödüyor… Ben de bu yıla her maç için 300-500 prim ödeyip önümüzdeki seneye senetlendireyim! Sonra da çıkıp ‘Ben bu takımı Ligte tutum' diyeyim… Bu takımı ben şampiyon yaptım o zaman! Çünkü primini ben ödüyorum! Kalko'nun kulübü icraya verdiği 1 Milyon 315 Bin TL'lik alacağının içinde 500 Bin TL prim var. Prim yıl içinde ödenir. Bu bağıştır, paran yoksa da vermezsin.

“VERDİĞİ PARAYI ÜMİT KALKO İSTESİN AMA “BİZ BORÇSUZ BİR KULÜP BIRAKTIK” DEMESİN”
Biz bunları anlatma taraftarı değiliz. Ama insanların bizim çok sorunsuz bir kulüp aldığımızı düşünmeleri gerçek durumumuzu yansıtmıyor. 2 Milyon 600 Bin TL borç var… Ayrıca bu yıl bize gelmesi gereken ama önceki yönetimin kullandığı 630 Bin TL'lik bir gelir söz konusu. O geliri de kendi dönemindeki ödemeler için kullandılar. Yani toplamda 3 Milyon 230 Bin TL'lik borçla bize kulübü bıraktılar diyebiliriz. Ceplerine indirdiler demiyorum, tamam borç ödediler ama sonuçta bizim dönemimize ait olan geliri kullandılar. Ve 1 Milyon 200 Bin TL'lik alacaklarını ödememiz için bize 25 gün süre verdiler. Verdiği parayı Ümit Kalko istesin ama “Biz borçsuz bir kulüp bıraktık” demesin. Sonra insanlar diyor ki; “Akgün Duru borçsuz bir kulüp aldı eline yüzüne bulaştırdı”.
Biz kulüp tarihinin en zor dönemine talip olduk.

“KULÜP ŞAMPİYON OLMUŞ, 4 MİLYON BORÇ DA YAPMIŞ OLABİLİRLER “KULÜBÜN BORCU BİTTİĞİNDE ORTAYA ÇIKTILAR” DEDİKLERİ ZAMAN BİZE BÜYÜK BİR HAKSIZLIK OLUYOR”
Sevginar SALİ: İhsan Atun'dan onlar ne kadarlık bir borçla kulübü devraldı?
Akgün DURU: 3 Milyon 300 Bin TL ve bunun 800 Bin TL'sini belediye üstlendi. Yani 2 Milyon 500 Bin TL. Kalko döneminde kulüp şampiyon olmuş, 4 Milyon borç da yapmış olabilirler. Konu bu değil. “Borçsuz kulüp bıraktık”, “Kulübün borcu bittiğinde ortaya çıktılar” dedikleri zaman bize büyük bir haksızlık oluyor.

“TAKIMIMIZA YAPILAN HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA İSTERİM Kİ KALKO'YU, SARAL'I, DURU'YU BİR KENARA BIRAKIP KULÜBÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM”
Sevginar SALİ: Silivrispor'un 2. Ligte aldığı mağlubiyetlerde hakemlerin etkisi gerçekten iddia ettiğiniz kadar büyük mü?
Akgün DURU: İki hafta önce oynadığımız bir Altay maçı vardı. Ulusal basına çıktı, televizyonlarda dalga geçildi…

Sevginar SALİ: Hakemleri bu denli sert eleştirince bunlar bize sahada daha büyük haksızlıklar olarak dönmeyecek mi?
Akgün DURU: Yanlış. Biz asıl tepkimizi bu kadar net ve sert biçimde ortaya koymazsak diyorlar ki “Bunlar sahipsiz”… Küfür ve hakaret etmeden bizim işimizi takip ettiğimizi hissettirmemiz lazım. Tekstilciydim, çorbacıyım tamam bunlar benim işim ama en iyi bildiğim şey futbol. Bizim tepkilerimiz üzerine Merkez Hakem Komitesi maç görüntüleri ile pozisyonları inceliyor ve yanlışlık tespit ettiği taktirde hakeme ceza veriyor. O hakemler de diyor ki “Silivrispor takibini iyi yapıyor aman dikkat edelim”… Altay olayları ulusala kadar çıkmasaydı Karagümrük maçında penaltımız çalınacaktı. 3 bin seyirci statta isyan etti hakemin kararına, seyirci “Böyle oynayın sizin için ölelim” diye tezahürat etti; bunların görülmemesi bizi üzüyor. Takımımıza yapılan haksızlıklar karşısında ben isterim ki Kalko'yu, Saral'ı, Duru'yu bir kenara bırakıp kulübümüze sahip çıkalım. Terbiyelispor değil ki bu! Silivrispor'a sahip çıkalım, hakem hatalarını yazalım…

“HAKEM HATALARI KASITLI; 13 MAÇIN 12'DE YÜZDE YÜZ MAÇIN SONUCUNA ETKİ EDEN ŞEYLER VARSA; BU HATA OLMAZ”
Sevginar SALİ: ‘Hakem hataları' dediğimiz şeyin kasıtlı, bilinçli yapıldığını mı düşünüyorsunuz?
Akgün DURU: Yüzde yüz öyle. Kendimi kandırarak yol almayı seçecek biri değilim. Niye 4-5. maçtan sonra ‘Bu hata değil burada başka bir şey var' demeye başladım. Hata da olabilir ayrıca…
İlk maç; 2-1 mağlubuz, 65. Dakikada kırmızı kart. Görüntülere bakıyoruz hiç bir şey yok. 10 kişi kalıyoruz skor 3-1; doğranıyoruz!
Hacettepe maçı; ilk yarı iki tane yüzde yüz penaltımız verilmedi. 2-0 mağlup oluyoruz.
Zonguldak maçı; İbrahim Kaş'ın pozisyonu, top kaleye bile gitmiyor. Penaltı veriliyor mağlup oluyoruz.
Şanlıurfa maçı; kendi sahamızda hakem bir penaltı veriyor atamıyor, 50 dakika sonra 2. penaltıyı veriyor.
Kahraman Maraş maçında attığımız pozisyonda gol ofsayt diye sayılmıyor, rakip aynı pozisyonda gol atıyor sayılıyor!
Son hafta maçında; görüntüler bizde. Hiç bir şey yok. Rakip çime takılıyor, düşüyor; faul veriyor gol olmuyor. İkinci faulü veriyor 92. dakikada gol oluyor. Yüzde yüz penaltımız verilmiyor.
Bunlar hata değil! Kanım aksın hata ise… Oyun oynanıyor. Ben kendim için mücadele etmiyorum ki; takıma, kulübe destek verilsin istiyorum… 13 maçın 12'de yüzde yüz maçın sonucuna etki eden şeyler varsa; bu hata olmaz. 12 maçta yaşananları tek tek görüntülerle ispat ederim. Hangi takımın kendi sahasında aleyhine iki penaltı çalınabilir!?
Bugün yine gittik pozisyonları izledik hocamız ve sporcularla… Bir art niyet devrede. Hocamız da artık buna emin. Bu durumda ben sporculara nasıl ceza vereyim?

“HERHANGİ BİR İSME İŞARET ETMİYORUM, KALKO'DAN DA ŞÜPHELENMİYORUM”
Sevginar SALİ: Bu kadar hakemi, bu kadar karşılaşmada organize etmek mümkün mü?

Akgün DURU: Spor camiasında her şey mümkün.

Sevginar SALİ: 3-5 tamam da on maçta bunu yapmak nasıl olur?
Akgün DURU: Federasyonda güçlüyseniz olur. Herhangi bir isme işaret etmiyorum, Ümit Kalko'dan da şüphelenmiyorum hiç. Ben hak yemekten korkarım. Kalko'ya kızdığım şeyler başka bu ayrı bir mesele; iyi niyetime ihanet etti.

“SPORTİF ANLAMDA ŞİMDİYE KADARKİ TARİHİN EN BÜYÜK BAŞARISINI ELDE EDECEĞİZ”
Sevginar SALİ: Önümüzdeki süreçle ilgili düşünceniz ne?
Akgün DURU: Silivrispor, 2. Lig'te bir 1986-1987 yılında Turgay Sezginer'inde yönetimde olduğu dönemde mücadele etti, bir de şimdi. O zaman düştü, şimdi düşmeyecek! Sportif anlamda şimdiye kadarki tarihin en büyük başarısını elde edeceğiz. Bütün imkansızlıklara rağmen sportif anlamdaki başarıyı kurumsallıkla destekleyeceğiz. Geçen dönem Federasyondan şakır şakır para geldi. Alacaklarına itiraz ettiğimiz mahkemenin sonucunu beklemeden icraya verdiği için şu anda bizim Federasyon ve İddiadan gelen paramız Sayın Kalko'ya gidiyor.

“BİZ BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ VE BU TAKIM BU LİGTE KALACAK”
Sevginar SALİ: Kalko'ya ödediğiniz parayı mahkeme itiraz ettiğiniz alacakla ilgili durumu haklı bulursa faiziyle geri alacaksınız zaten değil mi?
Akgün DURU: Evet ama biz şu an boğuşuyoruz… Beni değil kulübü gırtlaklıyor. Şu ana kadar 2. Lig'te 3 Milyon ödeme yapmışız. Geçen dönem gibi bize Federasyondan gelen bir para da yok. Biz bu işi çözeceğiz ve bu takım bu Ligte kalacak.

“O SÜRECİ KULÜP BAŞKANI YÖNETECEKTİ”
Sevginar SALİ: Olağan üstü kongreyle sonuçlanan süreçte Kalko'ya, Kulüp Başkanına haksızlık yapılmadığını söyleyebilir misiniz?
Akgün DURU: Kulüp Başkanı yönetecekti o süreci. Benim yönetimim aynı şeyi yaparsa; ben kendimi eleştiririm. Benim arkadaşlarım aynı şeyi yapmaz bana. “Kulüp yönetimini ben mi oluşturdum, Belediye oluşturdu” dedi… Sen oluştursaydın… Benim yönetimime Özcan Işıklar'ı bir kişiyi bile önermemiştir. Önerse de kabul etmem. Çok haksızlık yapıldı. Kongre önce süreçte “Özcan Işıklar üyelerin aidatlarını ödedi” dediler. Ben ödedim; insanlar gelsin oy kullansın diye. Silivrispor tarihinde ilk defa belki de bir seçim oldu. Bu kulübün sahipsiz olmadığını göstermek için biz yönetime aday olduk. Kalko listesini oluşturup çıksaydı keşke karşıma. Anlatsaydı gerekçelerini belki o zaman da ben ikna olup çekilirdim. Kalko hiç karşımıza çıkıp konuşmadı.

YÖNETİM NEDEN İBRA EDİLMEDİ?
Akgün Duru: Neden ibra edilmediğini biliyor musunuz?
Sevginar SALİ: Denetleme raporu olmadığı için mi?
Akgün DURU: Aynen. Denetleme için evrakları vermedi. Rapor hazırlanmadan nasıl ibra edilecekti?

Sevginar SALİ: Denetleme raporu olsaydı ibra edilir miydi?
Akgün DURU: Kesinlikle evet. Bazı gerçekler var ki onları ancak takım düşmemeyi garanti ettiği zaman açıklayacağız. Şimdi anlatırsak takım mağlup oluyor ve ağlaşıyorlar diyenler çıkabilir.

“ÜST LİGE ÇIKMAMIZI ENGELLEYEBİLİRLER, 2. LİG'TEN DÜŞMEMİZİ SAĞLAYAMAZLAR”
Biz çok iyi bir takımız. Tüm engellemeler ve oyunlara rağmen ancak bir üst lige çıkma şansımızı kaybederiz ama 2. Lig'ten düşüremeyecekler bizi, adım gibi eminim bundan. Anormal bir seçim sürecinde girdik bu işe ve dedik ki “Bu köpek, bu deriyi sürükler”. Bu kulübün başarısı emek veren herkese aittir, başarısızlığı sadece benimdir. Kulübün, 2. Lig'ten düşmesini isteyenler var ve bunun siyasi nedenleri söz konusu. Biz tüm bunların farkında olarak ve bilerek bu işe girdik. Projesi kulübün başarısızlığından mütevellit Özcan Işıklar'a vurmak olan insanlarda bizim iyi niyetimizin bir karşılığı olmadığını gördük.
Devam edecek...

YORUM YAP