XXXXX

Silivrinin Yolları Taştan


Bir hafta aradan sonra biraz damdan düşer gibi olacak ama bir şekilde giriş yapmak gerekiyor.
CHP’nin yemeği, basından sansürün kaldırılışı ile ilgili basına yemek verme konusundaki yarış, düğünler ve siyaset…

CHP’DE DEĞİRMENCİ FARKI
Selami Değirmenci, beklendiği üzere görkemli bir dayanışma yemeğine imza attı. Ekibini, emeği geçenleri kutluyorum. Resimlere bakıyorum da herkes neredeyse oradaymış. Genel ve il yönetim düzeyinde de başarılı bir katılım söz konusu.
Tecrübeli siyasetçi, CHP ailesini bir araya getirme becerisi, başarılı bir evsahipliği… Birilerinin emeği fazla başkalarınınki az geçmiştir ama toplamda, çok çalışanlar az gayret gösterenleri tamamlamış.

YEREL BASININ SANSÜR DEĞİL,
MALESEF NİTELİK SORUNU VAR
Basından sansürün kaldırılışının 102. Yıl dönümü kutlandı cumartesi günü… Basın sansür ile yaşamaz, ama tamamen kalktığı da söylemek imkansız. Değil 102, 1002 sene geçse medya sansürden kurtulamaz. Her özgürlüğe pranga takmak isteyen zihniyetler çıkacaktır. Dün iktidardayken sansürü uygulayanlar bugün muhalefette özgürlük savunuculuğu yapıyor. Bu da değişmeyecek, hep böyle sürecek. Silivri’de yerel basının sansürden önce çok daha ciddi sorunları var. Yaşadığımız hiçbir olumsuzluğun nedeni başka yerde değil, hepsi bizden kaynaklanıyor. İnsanlar gibi medya kuruluşlarının da kendi kendine yaptığını ordu gelse yapamaz.
Her yayın politikasının bedeli, karşılığı var. Basın yayın politikasını kendi ve iktidar veya bir siyasi parti çıkarlarına göre belirlememeli, çünkü onu ayakta tutan bunlar değil. Halkın desteklediği hiçbir şeyi iktidar veya başka biri yıkamaz.  
Belediyenin kendisine sevimsiz gelen yerel gazeteye ambargo koyma alışkanlığı Silivri’de çok geçmişe dayanmıyor 2004-2009 dönemini sorgulasın isyan eden arkadaşlar. Sonra da dün elleriyle açtıkları kuyuya bugün düşmekten kendilerinin şikayet ettiğini görmezden gelmeye devam etmek istiyorlarsa keyifleri bilir.
Silivri’nin tek ve ilk resmi yerel gazetesinin İmtiyaz Sahibi olarak bugün sansür diye bir sorunumuz olmadığını tüm içtenliğimle söyleyebilirim. Dün de yoktu, ilçemizde yerel basında görev yapan önemli arkadaşların yüzde 70’i Hürhaber’de çalışmıştır, bilirler. Bizim mesleki olarak kalite, nitelik ve etik konusunda yüzümüzü kızartan, başımızı dik tutmamıza engel yetersizliklerimiz var. İktidar güçlü değil, yerel basın güçsüz. Kendine basın mensubu sıfatını yakıştıran hiç kimseyi ayrı tutma şansımız yok. İyi de kötü de yapsak aynıyız. Birimizin doğruluğu hepimizin, birimizin yanlışlığı da hepimize mal ediliyor. İyi ve doğrularımız konusunda insanları inandırmak için çok çalışmalıyız, kötülükler yüzerimizden yıllarla çıkmayan kara lekeler.
Daha da fazla yazmaya gerek yok sanıyorum. Bir yerel basın emekçisi, patronu olarak kazandıklarımı okuyucularımıza, kaybettiklerimi kendime yoruyorum. Dimdik ayakta ve özgür hissediyorsam da şükrediyorum. Özgürlüğümüze saygı duyanlara da, elimizden almaya çalışarak, kıymetinin farkına varmamızı sağlayanlara da teşekkürler.

MUTLULUKLAR
Düğünler, Silivri Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Nal ve Sevim Hanım, hafta sonu gerçekleştirilen düğünle hayatlarını birleştirdi. Nal çiftine birlikte çıktıkları hayat yolculuğunda ömür boyu mutluluklar diliyorum.
Gamze & Uğur Özgür çiftine güzelliklerle dolu bir evlilik hayatı diliyorum.

KARAKAŞ VE DEĞİRMENCİ’NİN
ÖNÜNDEKİ ENGELİ ATLAMA YARIŞI
Veee ruhun gıdası müzik olduğu gibi, basınınki de siyaset…
AKP/CHP eksenli ilçe siyasetimiz bu iki partinin yaz döneminde bile tatil yapmaması çerçevesinde gelişimini sürdürüyor.
Referandum oylamasının Karakaş için de Değirmenci için de özel anlamları var. Anayasa değişikliğinin içeriğinden ziyade iki ilçe başkanı pozisyonlarının önemini belirleyecek bir sandık sonucu elde edecek gözüyle bakıyor odaklandıkları sürece.
Bazı ilçe başkanları şanslı olur önlerinde düz bir koşu alanı bulurlar.
Bazıları için siyaset dikenli yollarından seçmeler sunar; engelli atlama koşusu gibi.
Değirmenci de Karakaş da görevlerinin zorluklarıyla beslenmesini bilen insanlar olduğu için, hiç yorulmuyormuş gibi bir izlenim veriyorlar. Üstlendikleri sorumluluğun zorluğunu bize hissettirmiyor olmaları yaptıkları işin kolay olduğu anlamını taşımıyor.
Ben yokken de gazete dolu dolu çıkmış ama köşenin lezzetini bulamayan okuyucularım, dostlarıma teşekkürler.
Silivri’nin birikmiş gündemini toparladıktan sonra, Kavala ziyaretim ile ilgili anlatacaklarımı da yarın paylaşırım.

YORUM YAP