XXXXX

Silivrinin Adı Ve Onurunu Korumak Hepimizin Görevi

Silivri Belediyesi’nin 2010 faaliyetleri bugün gerçekleştirilecek Nisan ayı ikinci toplantısında oylanacak. Meclis toplantısı bugün saat 14.30’da meclis salonunda gerçekleştirilecek.
Işıklar, faaliyetlerini bugün oylatacak Salı akşamı da partisinin örgüt toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerini partilileriyle paylaştı.
Aklımızda genelde olumsuzluklar, olumlu gelişmelerden daha çok yer edinir. Işıklar’ın da bu süre zarfında canını en çok sıkan çöp ve temizlik ihalesi ile ilgili tarafına yönlendiren suçlamalardı kuşkusuz. Savcılık konuyla ilgili verdiği takipsizlik kararında diyor ki “ihale mevzuatına aykırılık, suç şüphesi ve kamunun zarara uğratılması söz konusu değil”.
Işıklar başından beri bunu savunuyor, örgütü de yanında suçlamalara maruz kaldığı ilk günden itibaren net bir şekilde yer aldı.
Işıklar’a inanmayanlar da vardı. Yargı kararından önce kendisini suçlu ilan etmekle kalmayıp, cezasının infazını düşleyip, sevinç nidaları atanlar da vardı. Bir insanın suçlanmasından duyulacak nasıl bir zevk alınabiliyorsa artık.
Suçlamalara çarşaf çarşaf yer verenler, yüksek sesle dillendirenler Savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararını sessizce kabullenirken, bilmezden geliyor.
Bugün başkasına yaptığınız şeyi mutlaka başkalarının size yapması ile ilgili kesin bir kural olarak benimseyin. Hayat bazı şeyleri oyalıyor ama asla unutmuyor. Karakaş belki dün insafsızca suçlandığı için bugün Işıklar’ı aynı şekilde suçluyor. Işıklar bugün suçlandığı için yarın bir başkasını aynı şekilde suçlayacak! Çünkü öyle bir düzenimiz var. Canımızı yakanların canını yakmadan rahat edemiyoruz. Canı yananlar başkalarınınkini yakıyor ve liste öyle uzayıp gidiyor.
Işıklar, Savcılığın kararını sükunetle, karşılıyor. Suçlamalar karşısında hiç soğukkanlı olamamıştı oysaki. Suçlamalardan aklanmasını kendisi bile sıradan bir olay gibi anlatıyor. Birçokları da yolsuzluk iddialarını havada karada tartışırken, tüm tantananın yersizliğini “Hım bir şey yokmuş” diye geçiştirecek. Belki başka kılıflar uydurulacak suçlanan insanların masum olduğuna yine de inanmamak, kabul etmemek için.
Işıklar kendisine ve belediyeye atılan çamuru kendi temizlemek zorunda kalacak. Herkes hatalarının telafisini şahsen yapmak zorunda olsaydı acaba durup düşünmeden, sonucunu hesaba katmadan mı konuşur ve davranırdı.
Işıklar sadece kendi onurunu değil belediyeninkini de korumak zorunda olduğunun farkında. Muhalefete bulunduğu “Belediyenin onurunu birlikte koruyalım” çağrısının kıstasını daha da genişletmek zorundayız.

MİNİBÜS ÜCRETLERİ
ŞİKAYET KONUSU
Silivri –Selimpaşa arası minibüs ücretinin 1 TL olduğu mahalle konumundaki Ortaköy ve Kavaklı’ya 2.75 TL olduğunu söyleyen vatandaşlar fiyatlarda dengesizlik olduğunu savunarak, düzenleme talep ediyor. Yetkililerin dikkatine.

BAŞSAĞLIĞI
Silivri Eski Müftülerinden İsmet Köse bugün sevenleri tarafından öğle namazına müteakip, Piri Mehmet Paşa Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak. Köse’ye Allah’tan Rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

PAZARTESİ ADAY LİSTELERİ
BELLİ OLACAK
 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler ile ilgili milletvekili aday adayı heyecanını önümüzdeki hafta büyük ölçüde atlatmış olacağız. Listeler şu an için bile hazır olarak ifade edilse de siyasette 24 saat çok uzun bir süre.
Aday adaylığı süreci pek bir heyecan yaratmadı ilçemizdeki siyasi partilerde. Aday Adaylıkları açıklandı sonrasında fazla bir icraat görülmedi. Adaylıklar kesinlik kazanmadan elini taşın altına süren pek olmadı.
Umarım, listelere giremeyenler tüm uyarılara rağmen kırgınlıklarını kuşanıp kayıplara karışmaz.
Genel seçimleri yerel seçimlere ön hazırlık olarak kullananların zaten bir yere gitme şansı da yok zaten.


İyi hafta sonları ve Pazartesi için tüm milletvekili aday adaylarımıza bol şans!

YORUM YAP