XXXXX

Silivrilere yakışan, Silivri…



Dozu bu denli yüksek,
vurgulu Silivri sloganı Metin Karakaş’ın adaylık için ihtiyaç duyacağı bir etki kuşkusuz… Üzerinde ne kadar düşünüldü, ne kadar tartıldı bilmiyorum… Canlı yayın heyecanıyla aklındakilerin anlık dile dökülmesi de olabilir… Ama Ak Parti’nin en güçlü belediye başkan adayı seçimlere 10 ay kala ağzından çıkan her kelimenin ne kadar önemli olduğunu asla unutmamalı… Hem çok zayıf hem de korkunç şekilde sağlıklı olabiliyor…
İnsanın hayatında şans çok etkili bir faktör bu tartışılmaz… Çok çalışmak ve istemek çoğu zaman bir şans kırıntısıyla hedefe kişiyi ulaştırırken, ıskalamasına da yol açabiliyor.
Başarı kuşkusuz tesadüf değil. Çok çalışmaktan ziyade etkin şekilde sizi amaçladığınız şeye taşıyacak süreçleri yerine getirmeniz önemli.
Muhtarlar ile görüşmesinde projeleri, katıldığı son radyo programında resmen seçim sloganını açıkladı Karakaş...
Hayatta fazla tevazua da gerek yok, insanlar gerçek olduğunu sanabilir. Eğer yüksek hedefleriniz varsa bunları aşikar etmenin uygun yollarını bulmak zorundasınız. En iyi tanıtımı her daim kişi kendi yapar. Zaten insan ne yaparsa kendi kendine yapar. Gerisi olumlu ve olumsuz yönde bana göre teferruattır.
Kişi açık vermediyse, yanlış anlamında bunları kullanıp kimse ona zarar veremez. Ama siz bir şeyleri eksik yaptıysanız bunu size karşı kullananlar mutlaka çıkacaktır. Başkalarının niyetini kontrol altına almak imkânsız bir şey, siz kendinizi bilin ve yaptığınızla ilgili vicdanınız rahatsa sizi kimse tutamaz.
Metin Karakaş’ın, Silivri siyasetindeki yükselişi bu dönem sürpriz gelişmelere gebe.

MHP’NİN ADAYI KİM?
Milliyetçi Hareket Partisi 2014 adaylarını açıklamaya başladı. Haziran sonuna kadar Silivri adayını da öğreneceğiz gibi. Ben şahsen Volkan Yılmaz’ı bekliyorum. MHP İstanbul İl Yöneticiliği de yapmış, teşkilatta önemli sorumluluklar üstlenmiş bu genç isimle Silivri’de iktidar arayışına girilecek gibi. Aday belli olmadan yerel seçim çalışması zor. Bir sürü aday adayının aynı anda bir çalışma yapmasından bir samimiyet beklentisi çok yersiz. CHP ve AK Parti’nin önceki dönemlerde yaptığı aday adayı çalışmalarından şunu çok net gördük ki birleştirmekten ziyade tabanlarda var olan bölünmeleri tetikleyici bir etki yaratmakta. Silivri eski Silivri değil, ortam eski ortam hiç değil. Partiler adaylarını tek ve kesin olarak açıklayıp, seçim çalışmalarına ne kadar erken ve sistemli şekilde başlarsa o kadar mesafe alırlar. Son iki aya sıkıştırılan çalışmaların sağlıklı olduğunu görmedik. Değişen bir şey olmaz, ama geçmişteki sorunlardan ders çıkarmak siyasi emeklerin karşılamaya kaktı sunabilir.

YORUM YAP