XXXXX

Silivride Milletvekili Kulisleri



Adamları belediye başkanlığına seçmiyorlar sonra milletvekilliği yarışı için favori göstermekte birbiriyle yarışıyor vatandaşımız.
Sizi bugün yerel siyasetten sıyırayım az biraz.
Rivayete göre ya bu yıl ya da bilinen şekliyle seneye Kasım’da genel seçim var. Bir yandan 15 yıllık yerel iktidarı yıkılan, kendisi de başkanlık koltuğundan devrilen, belediye başkanlığı umudu 29 Mart 2009’da gerçekleşmeyen günümüz CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, diğer yanda Özcan Işıklar’ın 3 dönem Silivri Belediye Başkanlığı hayalini tuzla buz ettiği Hüseyin Turan.
Değirmenci’nin vekillik hayalini bilmeyen yoktur. Hatta 2002’de ucundan döndü. 2007’de tekrar şansını dener gibi oldu ama zaten umut yoktu, anca partisine geri dönebildi. O zamandan bu yana epey mesafe kat etti gerçi. Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili güçlü iddiası, belediye yönetimine rağmen ilçe başkanlığı gibi… Değirmenci’nin hayali milletvekilliği de ideali belediye başkanlığı bence. İdealine hayallerinden daha yakın durduğunu söyleyebiliriz. İlçe Başkanı olarak milletvekili adayı olması çok sakat bir iş olacak. O kadar çaba ile elde ettiği ilçe başkanlığından milletvekili olmaya karar verirse istifa etmek zorunda kalacak. Aday gösterileceği sırayı bilmeden, seçilme şansını ölçüp/biçmeden. Değirmenci 2002’de almadığı riskin daha büyüğünü bu kez alır mı? Zaman gösterecek.

Hüseyin Turan’a gelince. O partisinin verdiği her göreve hazır görünümü içerisinde. Zaten iktidar partisinden milletvekilliğini kime teklif etseniz hayır demesi düşünülemez.
Turan’ın milletvekilliğine Silivri’den engel yok. Genel Başkanın iki dudağı arasından çıkacak kelamlara bakar işin olması. Ama onun da gönlünde yarım kalan bir Silivri sevdası yok değil. Kendinden başka kime bunu itiraf edebiliyor bilmiyorum.

Önümüzdeki genel seçimlere iki partiden kalem gibi halı hazırda bekleyen milletvekili adayımız var. Her ikisinin de Silivri’ye hizmet konusunda elinden geleni yapacağına hiç şüphe yok. Belediye Başkanıyken de yaptılar. Milletvekili olmalarında da bir sakınca yok zaten. Yolları açık olsun!
Milletvekili olamazlar ise ama bilin ki kaybettikleri belediye başkanlıkları geri kazanmak tek hedefleri olacak. Bunu da bilmeyen yoktur zaten ama ben yine de bir hatırlatayım.

GÜNÜN SÖZÜ
İnsanın neden iki kulağı bir ağzı vardır? İki kere dinleyip bir kez konuşsun diye!

HİZMET GETİRMEME
KAYGISINA BAK!?
Geçtiğimiz günler tesadüfen bir olaya şahit oldum. Alt geçitten geçtikten sonra Kipa’ya uzanan yönde E-5 ile yan yol arasında kalan alanın yeşillendirilmesi çalışmaları tartışılıyordu. Park ve Bahçeler Müdürü Zerrin Budak, alanı güzelleştirme taraftarı olmadığını karşı tarafta bulunan işletmenin buraya sahip çıkacağı endişesiyle desteklemeye kalkıştı. Vızır vızır işleyen bir yolu biçe biçe lokantanın çift yol trafiğin seyrettiği yolun karşısında müşteriye hizmet verebileceği düşüncesine pes valla. Ne yazık ki mantıkla ölçülen tarafı yok. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu anlayışla çalışıyorsa bilmekte yarar var. Silivri’nin hiçbir yerini güzelleştirmeyelim birileri gelir faydalanmaya kalkar. Bir işletmenin yeşil alanları kullanması insanların kafasına göre yapacağı bir tasarruf değildir. Kaldı ki böyle bir davranış içerisine gireni durdurmak ve engellemek de belediye ve ilgili organlarının işi. Siz en iyisi bu kaygıları taşımadan Silivri’yi güzelleştirmeye başlayın çünkü süreç aleyhinize işliyor. Biri endişelendiğiniz yanlışı yapmaya kalkarsa bunu engelleyecek merci görevini yapar.
Ayrıca Silivri Belediyesi’nde çalışan bazı müdürlerin bir türlü sağlık izninden dönmeyişi ile ilgili yorumlar kamuoyunda ayyuka çıkmış durumda. Silivri Belediyesi, İstanbul’un en geniş yüz ölçümüne hizmet götürecekse sağlık durumu iyi olan müdürlerle çalışmalı. Çevre ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hizmet sezonu halk bunun farkında ve beklentilerini dile getiriyor da bununla görevli olanlar öyle mi?

MUTLU SENELERE
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın doğum günü bugün. Ayrıca Silivri Belediyesi AKP Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar’ın da doğum günü. İkisini de kutluyor sağlık ve başarının yanı sıra özellikle Silivri ile ilgili görevlerinde kolaylıklar diliyorum.  

YORUM YAP