“Silivri’yi hak ettiği yere birlikte ulaştıracağız”

“Silivri’yi hak ettiği yere birlikte ulaştıracağız”

11.02.2019 10:19:54

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine vaatlerini açıkladı ve destek istedi. Yılmaz, Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Silivrilere metro ve hızlı tramvay müjdesini de verdi.

Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle buluşan Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Silivri ile ilgili hedeflerini gerçekleştirmek üzere yerel seçimlerde destek istedi. Yılmaz, Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Silivrilere metro ve hızlı tramvay müjdesini de paylaştı.

YILMAZ: HAK ETTİĞİ YERE BİRLİKTE ULAŞTIRACAĞIZ
Yılmaz, şöyle konuştu: “Silivri'de yaşayan ve Silivri'nin sorunlarıyla dertlenen biri olarak daha iyisini yapmak adına huzurlarınızdayız. Silivri, İstanbul'un 39 ilçesi arasında hak ettiği yere sizler ve bizlerle hep beraber varacak. Maalesef ki on yıllık yönetim anlayışıyla bir arpa boyu yol yürüyemedi. Bir kentte Belediye Başkanının yapmadıkları ve yapamadıkları konuşuluyorsa, o Belediye Başkanı başarısızdır. Bize düşen, insanlara dokunmaktan korkan, hiçbir icraatta bulunmayan bu yönetim anlayışını değiştirmektir.

“EKİP DE, PROJE DE, AŞK DA, ŞEVK DE BİZDE”
Ekibim ve teknik kadrolarımla Silivri ile ilgili dersimize iyi çalıştık. İşimiz hem çok zor, hem de çok kolay. Bugün Beşiktaş'ta bir proje yapmak isteseniz alan yok. Silivri'de ise alan çok, yapılan proje yok. Alan, ekip ve proje, aşk da şevk de bizde, geriye kalan ele tutuşarak Silivri'nin sorunlarını çözmektir.
Biz Silivri için el ele yürürken, benimle olmaya var mısınız? (‘Varız' alkışlar) Bugün nasıl bir aradaysak, Belediye Başkanı seçildiğimizde de yine sizlerle bir arada oturacağız, sizlerle dertleneceğiz, sorunları birlikte aşacağız. Her gittiğim yerde Silivri'nin hizmete susamışlığını, yeni bir belediyecilik anlayışıyla buluşma heyecanını görüyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren koşacağız, durmak yok. Siz de benimle beraber koşacaksınız. Gençlerin, en çok da hanımefendilerin desteğine ihtiyacımız var. Anneniz, eşiniz, kızınız yanınızdaysa yok kısa olur. Menzile varmak için inanın çok çalışmalıyız. Esasında hedefimiz yani menzil çok da uzak değil. Bu salondaki inancı Silivri'nin geneline yayarsak, bu heyecanı verebilirsek işimiz çok kolay.

“HAYALİMİZ SİLİVRİ OLACAK”
Mevcut ve geçmişte Silivri'de görev yapan tüm Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Her koydukları taş için onlara teşekkür ediyorum. Verilen vaatler on yıl içinde yerine getirildi mi getirilmedi mi? Bunu sormak hepimizin hakkı. Şimdi sormazlar mı adama; ‘Hangi projeyi yaptınız? Neyi yapamadınız? Neyi yarım bıraktınız? Neyi yapmak için bir beş yıl daha istiyorsunuz?' Silivri ortada. İstanbul'un 38 ilçesinde Kültür Merkezi varken, Silivri'de neden yok? Neyi eksik? Allaha şükür çok değerli bir topluluk yaşıyor.
Silivri'de neden kapalı spor salonları yok? Neden Yüzme havuzlarımız yok? Bizim sahilimiz neden 3-4 km'yle kısıtlanmış. Oysa ki Silivri'ninki İstanbul'un en uzun ve en geniş sahile sahip ilçesi. Çünkü Silivri ile dertlenmiyoruz, heyecan duymuyoruz, dokunmak istemiyoruz. Biz dokunacağız, hayalimiz, gece-gündüzümüz Silivri olacak.

SİLİVRİ'YE METRO VE HIZLI TRAMVAY MÜJDESİ
Önceki gün Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'la bir toplantıda beraberdik. Hepinize selamları var. Ben, Silivrililerin kendilerinden beklentilerinin büyük olduğunu, hizmet noktasında ilçemize ayrı bir yer açmalarını istedim. Kendileri de, el birliğiyle Silivri büyük hizmetler yapacaklarını sizlere iletmemi istediler. Yıldırım, Gümüşyaka'dan başlayan Beylikdüzü TÜYAP'ta biten metro ve hızlı tramvayı Silivrililere hediye edeceklerini söyledi. Hızlı tren Gümüşyaka-TÜYAP mesafesini 37 dakikaya indirecek. Düşük maliyetle ve hızlı bir şekilde şehir merkezine ulaşabileceksiniz.

D-100'E YENİ DÜZENLEME
Silivri'nin kanayan yarası D-100 karayolu, ilçemizi adeta Berlin duvarı gibi birbirinden ayırıyor. Sabah-akşam bitmeyen bir çile yaşanıyor. Yolun üzerine bir ışıklandırma sistemi yaptılar, tam bir felaket. Yolun biraz ilerisinde, araçların yolun altına alındığı, D-100 karayolunun bölünmediği, insanların da yaya olarak karşıdan karşıya geçebildiği bir trafik düzenlemesi yapacağız.
Şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna da çözüm bulacağız. İlk etapta üç yerde, daha sonra toplam sekiz yerde kapalı otoparklar yapacağız. Toplam 2300 araçlık otoparklar inşa edeceğiz.

“KAYNAĞINIZ OLMAYABİLİR AMA HEYECANINIZ OLMALI”
Kaynayınız olmayabilir, ama heyecanınız olmalı. Heyecanınız olursa kaynak da bulunabilir. Oturduğunuz yerden kimse size kaynak vermiyor. Biz ayakta olacağız, koşacağız. Üretken şehircilik anlayışımızla millet parkı adını vereceğiniz 100 dönüm üzerine kurulmuş bir parkı vatandaşlarımıza hediye edeceğiz. İçinde yürüyüş, bisiklet yollarının, oyun alanlarının, kamelyaların olduğu, piknik yerinin olduğu, temizlik ve güvenliğinin belediye tarafından sağlanan şehir parkını kazandıracağız. Silivri'de çözülemeyecek hiçbir sorun yok, ama o sorunu dert edecek ve sizleri ortak edecek bir belediye başkanı lazım. Biz bu heyecanlı yollara düştük. Siz de bize güç verin ki daha çok koşalım. Elimizi tutanın din, dil, ırkına değil, gönlüne bakacağız. Beraber olacağı, bir olacağı, diri olacağız, hep beraber Silivri olacağız.”
Renginar SALİ

YORUM YAP