Silivri ve Çatalca'da sokak hayvanları ve kuşlar aç kalmayacak...

Silivri ve Çatalca'da sokak hayvanları ve kuşlar aç kalmayacak...

24.03.2020 10:24:56

Hayvanseverler ve bölgemiz dernekleri Silivri Fırıncıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin desteğiyle can dostlarımızın yanında.

HAYKURDER - Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, SİHAYDER - Silivri Hayvan Hakları Derneği ve Mucize Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ortak bir açıklama ile süreçte aldıkları tedbirlere şöyle dikkat çekti:

“AÇLIKLA SAVAŞAN CAN DOSTLARIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

 “Devlet, millet el ele verdiysek hangi hastalık yenebilir ki insanlığımızı? Yaşanan bu zorlu süreçte sokak hayvanlarımızın da yanındayız. Özellikle Silivri-Çatalca hattında ormanlık alanlara terk edilen ve açlıkla savaşan can dostlarımıza ek olarak, sokak kedileri ve kuşlar ile yaban hayvanları da zor günler yaşıyor.

MAMA VE SU BIRAKILMASI RİCASI

Yerleşim yerlerinde vatandaşlarımızdan çevre temizliği ve hijyen şartlarını da gözeterek uygun şekilde sokağındaki hayvanlar için mama ve su bırakmalarını, kuşlar için de pencere ve balkon kenarlarında varsa buğday ve ekmek kırıntıları serpiştirmelerini rica ediyoruz.

Kırsal sahalar için oluşturduğumuz gönüllü ekiplerimiz her türlü olumsuzluk karşısında dahi koruyucu tedbirleri de gözeterek yerel idareler ile irtibatlı biçimde saha görevine hazır hale getirildi...

FIRINCILAR DENEĞİNE TEŞEKKÜR

Silivri Fırıncıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu süreçte en büyük destekçilerimizden...

İlk aşamalı besleme için bölgenin bütününe yetecek şekilde 2 bin adet ekmek sahaya sevk ediliyor.

Dernek Başkanı Salih Bayram ve Genel Sekreteri Fatih Çepni'ye teşekkürler.

İlk tur beslememize katkı sağlayan Çepni Fırın - Fatih Çepni, Baltacı Unlu Mamulleri - Burak Baltacı ve Ünlü Fırın - Zafer Erik ile saha ekibimize minnettarız...

Süreç boyunca düzenli beslemelerimiz devam edecek...”

YORUM YAP