XXXXX

Silivri siyasi hedeflerin neresinde?

Gündelik yaşantımızdaki duyumsuzluk, hep daha fazlasını istemek, daha iyisine ulaşma arzusu sosyal yaşamdan sonra siyaset alanında da tesirini hissettiriyor. Hep vardı da bu seçimde daha baskın ve bariz olacağının sinyalleri var. Siyasiler ve adaylar buna ne kadar hazırlıklı olursa hayal kırıklıkları o kadar azalır. Ayrıca karşılaşacakları tepkilere o kadar dayanıklı olurlar. Yapılan kadar nasıl yapıldığıyla ilgili konu da büyük önem arz ediyor artık. Yolu mu yapıldı. Teşekkür edenler var tabi ama ‘şöyle olsaydı’, ‘bu tarafı eksik’, ‘şöyle değiştirin dedik dinlemediler’ diyenler hızla çoğalıyor. Hele bir de haklıysalar yaptığınız yolun bir kıymeti kalmıyor, istedikleri gibi yapmadığınız için suçlu duruma düşünüyorsunuz.
Silivri’nin her yanında bir çalışma, her sokağında farklı bir iz, hizmet ve de yatırımları görürken insanların beklentilerinin de nasıl arttığını gözlemliyorum. Silivri son yıllarda büyük bir değişimin içine girerken, sadece yasal sınırlar çerçevesinde Büyükşehire dahil olmadı. Bunun gerekleri de ilçemizdeki değişime adını, rengini veriyor.
Ama o kadar geniş bir coğrafya ki artık Silivri dediğimiz, aynı olmamız hatta birlik olmamız da kolay olmayacak. Merkeze yerleşen farklı bir beklentide, köyde kalan veya oraya göç eden daha değişik bir gelecek düşünmüş belli ki. Ama şimdi kişilerin koşulları ve beklentileri değil Silivri’nin Büyükşehir olma durumuyla karşı karşıya herkes. Ve planladıkları gelecek, yaşam ve gelir türünde buna göre değişimler yapmak zorunluluğuyla kalan çok insan var. ‘Köy olarak kalmalıydık’, ‘beldemizin kapanmasından memnun değiliz’ diyenleri günlerdir dinliyoruz, siz de okuyorsunuz…
Alışkanlıklarımızı, yaşam tarzlarımızı değiştirmek zorunda olan kesim azımsanmayacak ölçülerde… Kişiler kendi hayatlarını yeni koşullara uydurmaya çalışırken, yöneticiler de şehre bu açıdan bir çizgi belirlemek zorunluluğuyla karşı karşıya…
Beldelerin Silivri’ye bağlanması bizi şaşırtırken, şimdi bütün köylerin mahalleye dönüşmesi daha büyük düşünmek, çalışmak gerektiği gerçeğiyle bizleri yüzleştirdi.
Bu büyüyen coğrafyayı kontrol etmek bile zorken, hizmet etmek, eksikliklerini gidermek ayrı bir mesele…
Tabi ki bütün yük sadece Silivri Belediyesi’nin omuzlarında değil. Siyasi farklılığa rağmen, bir dönem önce sahip olunan iktidarın geri kazanılması umudu hükümet imkânlarının Silivri’ye aktarılması önünde önemli bir etken.
***
Babuşçu’nun "Benim için önemli ilçeler” dedikleri nereler?
Cnn Türk’te yayınlanan 360 Derece programına konuk olan Aziz Babuşçu, yerel seçimleri ve İstanbul’un ilçelerini değerlendirirken şunları söyledi: "AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışı artık bir markanın adı. Biz kamuoyu araştırmalarında da İstanbullulara sorduğumuzda, yerel yönetimlerdeki hizmet memnuniyeti çok yukarılarda. Hatta CHP’li seçmen de yerel hizmetleri AK Partili belediyelerin daha iyi yaptığını söylüyor. Ben Bakırköy’de dolaşırken, Beşiktaş’a uğradığımda, Kadıköy’de insanlarla konuşurken insanların yerel hizmet anlamındaki şikâyetlerini görüyorum, duyuyorum. O zaman biz buralarda da AK Parti’nin o marka dediğim yerel hizmet anlayışını uygulamamız lazım. Mesela bu seçimde benim için bir Avcılar, bir Büyükçekmece, bir Ataşehir önemli ilçeler, sembol ilçeler. Buralarda daha önce AK Partili belediyeler olmamış ama sonuca ulaşmak için açık ara mesafeler de yok. İyi bir aday ve doğru bir stratejiyle AK Partili belediyeler iş başına gelebilir. Buralara yoğunlaşmayı planlıyoruz. Daha önce bizde olup kaybettiğimiz Maltepe, Kartal gibi ilçeleri yeniden kazanmak ise oradaki teşkilatlarımızın boynun borcudur."
Babuşçu’nun değerlendirmeleri içerisinde Silivri’nin yer almaması dikkat çekiyor.
Daha önce AK Partili olup da kaybedilen ilçeler arasında Babuşçu sadece Maltepe ve Kartal’ı sıralıyor. Avcılar ve Büyükçekmece’nin kazanılması ile ilgili kesin hedeflerden söz edilirken, Silivri bu kıstasta da AK Parti İl Başkanının gündeminde yer almıyor.
Anketler, kamuoyu araştırmaları, çalışmalar… Ekim-Kasım, en geç yılbaşı gibi AK Parti’nin adayı belirlenmiş olacak. Muhtemelen CHP’nin ki de… "Zaten belli değil mi?” diyebilirsiniz ama her durumda malumun ilanı şeklinde de olsa genel merkezlerin açıklamaları beklenecektir.
AK Parti’nin Silivri’de tek rakibi CHP olmayacak… CHP’nin kendi tabanı dışında güvendiği dağlara kar yağma ihtimali de göz önünde mutlaka bulundurulmalı…
Rakibinizin nefesini yüzünüzde hissettiğiniz yarışın heyecanına dayanmak sadece yürek değil, çokça da daha önceden biriktirilmiş akıllıca kazanım ister.
İyi haftalar olsun!

YORUM YAP