Silivri şehidine ağlarken YAKIŞTI MI?

Silivri şehidine ağlarken YAKIŞTI MI?

9.04.2016 10:15:01

Türkiye, terör olayların son yıllarda artması dolayısıyla yüzlerce evladımızı hayatlarının baharında kaybetmenin büyük acısını yaşamakta. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde şehit ateşi Silivri'ye de düştü.
31 Mart 2016 Perşembe günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırı sonucu Silivrili Uzman Çavuş Emre Sarıtaş da hayatını kaybedenler arasındaydı. İstanbul'da yapılan tören sonrasında helallik için son kez baba ocağına 2 Nisan Cumartesi günü getirilen Vatan Şehidi Uzman Çavuş Emre Sarıtaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşını, binlerce Silivrili toprağa verildiği Yeni Mezarlıktaki şehitliğe yürüyerek götürdü.

HASAN ÖZVARNALI İLKOKULU'NDAN ŞEHİDİMİZE BÜYÜK SAYGISIZLIK
Şehidimiz son yolculuğuna dualarla uğurlanırken ve ilçemiz büyük bir acı yaşarken Hasan Özvarnalı İlkokulu, Tuğba Seymen müdürlüğünde büyük bir saygısızlığa imza attı. Edinilen bilgilere göre aynı günün akşamı Hasan Özvarnalı İlkokulu Jasmine Restoran'da yemekli ve müzikli bir organizasyon düzenledi. Birçok velinin katılmadığı gecede, bazı velilerin de müziğin açılmamasını istemesine rağmen, müzik eşliğinde eğlenildi. Okula destek amaçlı düzenlenen, çekilişin de yapıldığı gecede ayakkabılar çıkarılarak halayların çekildiği öğrenildi.
Ertesi gün 3 Nisan Pazar günü yine daha önce planlanmış, hazırlığı birçok sponsorun katılımıyla düzenlenen 2. Horon ve Hamsi Festivali dahi Silivri Rizeliler Derneği tarafından Emre Sarıtaş'ın şahadeti nedeniyle Kur'an Tilaveti ve hamsi dağıtımıyla sınırlı kalırken, Hasan Özvarnalı İlkokulu böylesine yakışıksız programa imza attı.
İlçe olarak yaşanan acı nedeniyle ilçemiz sahil işletmelerinde dahi hafta sonu müzik sesi duyulmazken, Hasan Özvarnalı İlkokulu Tuğba Seymen müdürlüğünde şehidimize, ailesine ve Silivri'ye böyle bir saygısızlık yaptı.
Gerçekleştirilen organizasyon nedeniyle gazetemize telefonla ulaşan vatandaşlar, Hasan Özvarnalı İlkokulu başta Müdürü Tuğba Seymen olmak üzere, yönetimi ve Okul Aile Birliğinin bu programına tepki gösterdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP