Silivri sahilinde Başbuğ Parkı ve Anıtı

Silivri sahilinde Başbuğ Parkı ve Anıtı

7.04.2016 09:35:40

Ülkü Ocakları 3. Bölge Başkanlığı tarafından hazırlanan ve projesi tamamlandıktan sonra Silivri Sahilinde Başbuğu Alparslan Türkeş'in adının verildiği çocuk parkı ve anıtın açılışı Cumartesi günü gerçekleştirildi.
Programa İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, MYK Üyesi Volkan Yılmaz, MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Silivri MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, İl Ocak Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök Tekirdağ eski milletvekili Bülent Belen katılanlar arasındaydı.
Ülkücü camiası programlarını Silivri şehidi Emre Sarıtaş'a son görevlerini yerine getirdikten sonra gerçekleştirdi. Cenaze evinden sahile sloganlar atarak yürüyen kalabalığın vatan ve millet sevgisine halk da destek verdi.
Programın açılışı Kuran-i kerim okunarak başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

UZUN: ÜLKÜCÜLER;
BÜYÜĞÜ, DEĞERLİSİ, LİDERİ,
BAŞBUĞ, KIYMETLİSİ
ALPARSLAN TÜRKEŞ'İ
UNUTMAYACAKTIR,
UNUTTURMAYACAKTIR
Ülkü Ocakları 3. Bölge Başkanı Suat Uzun Başbuğu Alparslan Türkeş'in isminin parka verilmesi ve anıtının yapılış amacını, “Davasını yüceltirken, manevi şahsiyatını da unutturmamak adına” dedi.
Bölge Başkanlığı olarak Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümünde Nisan ayının ilk haftasını Alparslan Türkeş Haftası olarak değerlendirdiklerini ve çalışmalar planladıklarını belirten Uzun, “Bu kapsamda Silivri'deki bu parka adının verilmesi ve bir hatıra anıtı yapılmasını planladık. İl Başkanımızın teşviki ve Silivri Ülkü Ocaklarının takibi sonucunda bugün bir aradayız.
Ülkücüler; büyüğü, değerlisi, lideri, Başbuğ, en önemlisi kıymetlisi Alparslan Türkeş'i unutmayacaktır, unutturmayacaktır. Buradan hareketle Alparslan Türkeş'in bizlere bıraktığı teşkilat ahlakına layık bir şekilde ve çizgide burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
HOMRİŞ: BAŞBUĞ'UN
BİRİNCİ ÖNCELİĞİ ÜLKÜCÜ
GENÇLİĞİN
YETİŞTİRİLMESİYDİ
Türkeş'in torunu Onurhan Homriş, katılımcıları selamlayarak başladı sözlerine ve şunları söyledi: “Her şeyden önce borcumuzu ödeyelim. Bu güzel parka Alparslan Türkeş'in adının verilmesi ve bu güzel anıtın yapılmasında emeği geçen başta İl Ocak Başkanımız Ahmet Yiğit'e, Bölge Başkanı Suat Uçun ve Silivri Ocak Başkanı Erhan Özkök'e çok teşekkür ediyorum; Allah sizden razı olsun. Aynı şekilde bir kadirşinaslık örneği göstererek burada bu esiren ortaya çıkmasına destek olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve belediye meclis üyelerine de teşekkür ediyorum; Allah onlardan da razı olsun.
Alparslan Türkeş hayattayken isminin eserlere verilmesinden çok hoşlanmazdı. Kendisi siyasetçi kimliğinden ziyade bir devlet ve dava adamı kimliğiyle ön plandaydı. Ve bir sonraki seçimi değil bir sonraki nesli düşünen ve planlayan adamdı. Onun için birinci öncelik ülkesini, vatanını seven, imanlı, Türk tarihini bilen, Türk İslam ülküsüne inanmış Türk gençliğinin; ülkücü gençliğin yetişmesiydi. 80 yıllık dava hayatının son anına kadar, memleket mesaisinden zaman ayırıp ocaklarda seminer ve konferanslar düzenlemeye devam etti. Bu Türk gençliğine verdiği önemin en önemli işaretiydi.

“İSTANBUL'DA BİR İLK…”
Bugün burada değerli kardeşlerim, Türkeş'in attığı temelin ne kadar sağlım ve yerinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Kendisiyle hiç tanışmamış hatta onun vefatından sonra dünyaya gelen birçok Ülküdaşımın açılışını gerçekleştirdiğimiz eserde emeği var. Bu da İstanbul'da bir ilk. Başbuğa olan vefa borcumuzu inşallah bir dahaki seçimlerde birçok ilçede belediyeli kazanarak ve Milliyetçi Hareketin tek başına iktidarını gerçekleştirerek ödeyeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Herkese teşekkür ediyor, Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Türkeş'i çok özlüyoruz, rahmet ve şükranla anıyoruz.”

YILDIRIM: BAŞBUĞU BÜYÜK
BİR DEVLET ADAMIYDI
Program İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın konuşmasıyla devam etti. Yıldırım duygu ve düşüncelerini açılışta şöyle ifade etti: “Öncelikle vatanı, milleti uğuruna toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Bugün burada Türk Milleti için çok büyük görevlerde bulunmuş, Türk gençliğinin yetişmesi, milletine devletine faydalı birer insan olabilmeleri için büyük mücadeleler vermiş Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in adının verdiği park ve anıtın açılışı için bir araya geldik.
Başbuğumuz, Türk Devletinin yapması gereken görevleri kendine misyon edinmiş, bir kamu görevlisi gibi Türk gençliğini yetiştirmiş, Türk Gençliğinin milletine faydalı insanlar olabilmeleri adına, Türk devletinin ilelebet yaşatılması için büyük fedakarlıklar yapmış büyük bir devlet adamıydı. Ülkü ocaklarını kurmuş olup burada bulunan gençleri kendi evladı gibi yetiştirmek için büyük mücadeleler vermiştir. Kendisi her şeyden önce büyük Türk devletinin, büyük şahsiyetli bir insanı, aynı zamanda Türk ordusunun şerefli bir subayı, şerefli bir askeriydi.

“TÜRKEŞ, 57. ALAYIN MİSYONUNU ÜLKÜ OCAKLARINA VERDİ”
Biliyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk askerlerine Çanakkale'de savaşmayı değil ölmeyi emretti. Çanakkale'de 57. Alaydaki bütün askerlerimiz şehit oldu, geriye kimse kalmadı. Onlar vatanı ve milleti için ölmeyi göze aldı ve geri dönmeyi asla düşünmediler. İşte Başbuğumuz Alparslan Türkeş, 57. Alaydaki bu eksikliği gördü. Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinde 56. Alay var 58. Alay var ama 57. yok. Türkeş, 57. Alayın misyonunu ülkü Ocaklarına verdi ve burada yetişen gençlerin vatanı milleti için gerekirse canlarını bile feda edeceğini her şeyin üzerinde belirtti.

“MİLLETİMİZİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ, BAYRAĞIMIZI İNDİRMEYECEĞİZ, EZANIMIZI DİNDİRMEYECEĞİZ”
Bugün ülkemizi bölmek isteyen alçaklara karşı en güçlü karşı duruşu yine Ülkü Ocaklarında yetişen gençler göstermekte. Bir tarafta üniversitelerde okuyarak devletimizin muhasır seviyeye taşınmasını için çalışıyor diğer tarafta Güneydoğu'da terör örgütlerine karşı en ön saflarda duruyor, Türkmen dağındaki soydaşlarına destek olabilmek için yoğun mücadele veriyorlar. Gerek Karabağ'da gerek Kerkük'te gerek Balkanlarda her yerde soydaşlarımızın, milletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bugün de Silivri şehidimizi hep beraber ebedi yolculuğuna uğurladık. Güneydoğuda Özel Harekât polisleri Bozkurt işareti yapıp, Başbuğumuzun rozetini göğüslerine asarak “Milletimizi böldürmeyeceğiz, bayrağımız indirmeyeceğiz, ezanımızı dindirmeyeceğiz” mesajları veriyor. Başbuğumuzun bize gösterdiği, öğrettiği dava; Türk Milletimizin davasıdır. Yaşadığımız müddetçe bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkeş diyor ki; “Türk gençleri hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekeletmeyin, kirletmeyin”
Kuran-i kerim okunarak başlayan açılış dua ile tamamlandı. Programda Başbuğu ruhuna lokma ikramı yapıldı.
Ersin ERGİN/Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki ŞAKA DEĞİLDİ
Sonraki » Allah yardımcımız olsun!

YORUM YAP