XXXXX

Silivri Nin Medya İzleme Alışkanlıkları

Belediye Hizmetleri Algılama ve Değerlendirme Anketi Sonuçları’ndan ‘medya izleme alışkanlıkları’ ile ilgili verileri de sizinle paylaşmak istiyorum.
• Görüşülen kişilerin sadece %17’si evlerine düzenli olarak gazete alındığını belirtirken, %10’u da her zaman olmasa da zaman zaman gazete aldıklarını söylemiştir (tüm hanelerin %27’sine belirli aralıklarla da olsa gazete girmektedir).
• Silivrililerin %57’si eve gazete alınmadığını, %16’sı da nadiren gazete aldıklarını belirtmiştir (tüm hanelerin %73’üne gazete girmemektedir).
• Bu arada %1 oranında küçük bir grup, gazetelerin internet sitelerine erişim sağlayarak yazılı basını internet üzerinden takip ettiklerini belirtmiştir.
• Kadınlar ve erkekler arasında gazete almama ve okumama oranları itibarı ile önemli sayılabilecek farklılaşma gözükmemektedir. Kadınların %14’ü, erkeklerin ise %20’si evlerine düzenli olarak gazete aldıklarını söylemiştir.
• Gazete satın alma ve okuma olgusu, yaş grupları itibarı ile de anlamlı farklılık göstermemekle birlikte, 18-24 yaş grubunda düzenli gazete okuma alışkanlığı ortalamadan birkaç puan daha yüksektir (%20,4).
• Silivri’de günlük olarak ulusal gazetelerin takip oranları ise şöyle:
1.    Posta %31,6
2.    Hürriyet %16,5
3.    Sözcü %15
4.    Sabah %13,8
5.    Milliyet % 10,7
6.    Akşam %10
7.    Haber Türk %7,9
8.    Bugün %6,3
9.    Cumhuriyet %5,3
10.    Zaman %4,8
11.    Takvim %3,6
12.    Vatan %3,3
‘Yerel gazete okuyor musunuz?’ sorusuna ‘okumuyorum’ diyenlerin oranı %79, ‘ara sıra’ okuduğunu belirtenler %13, ‘düzenli olarak okumaya çalışıyorum’ diyenlerin oranı %8.
• Görüşülen kişilerin yaklaşık %8’i yerel gazeteleri takip etmeye çalıştığını, %13’ü ise yerel gazeteleri nadiren okuma fırsatı bulduğunu söylemiştir.
• Bu şekilde, Silivrililerin %21’inin fırsat buldukça yerel gazete okuduğu görülmektedir, bu oran geçen seneye göre düşüş göstermektedir.
• Geçen sene, görüşülen kişilerin %8’i yerel gazeteleri düzenli olarak takip etmeye çalıştığını, %24’ü ise nadiren takip ettiğini belirtmişti. Yerel gazeteleri düzenli olarak takip ettiğini belirten %8 oranındaki kitlede bir değişiklik gözlenmemekle birlikte, ara sıra yerel gazete okuduğunu belirten kitle %24’ten %13’e gerilemiştir.

Haberin devamı 15.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP