Silivri’nin Butik Pastane Kontenjanı; Burçin’in Fırını!

Silivri’nin Butik Pastane Kontenjanı; Burçin’in Fırını!

4.03.2017 10:17:57

Hepinize merhabalar ve de hayırlı Cuma'ar efendim, umarız ki keyifli ve de elbette ki lezzetli haftalar geçirmiş ve geçirmektesinizdir. Uzun süredir tuzlular üzerinden gitmekte olan köşemize şöyle biraz tat katıp Silivri'nin (bildiğimiz kadarıyla tek) butik pastanesi olan Burçin'in fırınına doğru lezzet dolu bir yolculuğa çıkmaya karar verdik...

İstanbul Üniversİtesİ Turizm İşletmeciliği mevzunu genç Burçin Özdamar'ın çocukluk hayalinin cisim bulmuş hali olan bu şirin dükkân 16 Ekim 2016 tarihinde açılmış genç bir işletme. Ancak her ne kadar yeni olursa olsun bizi yani Silivri'nin genç gurmelerini etkilemeyi başardı! Daha önceden Silivri'nin Akören köyünde yer alan Grandma's Wonderland isimli butik otelde pasta şefliği yapmış olan Özdamar, artık tamamen kendi dükkânına odaklanmak istiyormuş. Dükkân her ne kadar minicik olsa da eldeki sınırlı alan çok iyi değerlendirilmiş ve her şeye yer bulunabilmiş. Ayrıca dükkanın dekorasyonunda rengârenk bir konsept benimsenmiş ve bu da mekana çok şirin ve Avrupai bir hava katmış.
Gelelim Burçin'in Fırnı'nda karşınıza çıkabilecek lezzetlere. Burası hamur işi sevenler için tam bir cennet! Günlük taze çıkan çeşitler arasında poğaça, börek çeşitleri, tatlı ve tuzlu kurabiye çeşitleri, cupcakeler ve minimum bir sütlü tatlı yer almaktaymış. Zaman zaman şekerpare ve ev baklavası gibi şerbetli tatlılara da dükkânında yer veren Özdamar, sipariş üzerine doğum günü pastaları da yapmaktaymış. Özellikle pastalar konusunda çok yetenekli olan Özdamar'ın yaptığı her pasta adeta birer sanat eserini andırıyor, malzemelerin arasına sevgisini de katıp hazırladığı apaçık belli oluyor.
Yılbaşı, sevgililer günü gibi özel zamanlara ait özel ürünler çıkardığı da oluyormuş, kalp şeklinde kurabiyeler gibi. Vitrinde sergilemekte olduğu üzerine kar yağdırılmış, kurabiyeden yapılma ev de adeta Özdamar'ın yeteneğine vurgu yaparcasına dükkânda gövde gösterisi yapıyor.
Hamur işlerinin yanına eküri olabilecek çay, kahve, Nescafe, salep ve sıcak çikolatanın yanı sıra yazın ev yapımı limonata servisi de olacakmış. Bu leziz haberi de sizlere aktardıktan sonra yediklerimizi anlatmaya başlamak en doğrusu olur.
Efendim biz Burçin Hanım ile tatlı sohbetimizi gerçekleştirirken yüzümüze bakan ve adeta “Ye bizi” diye haykıran hamur işlerine daha fazla karşı koyamadık ve ilk önce çay eşliğinde birer gül böreği üstüne de kıtır, kıtır birer elmalı tart söyledik. Hem böreğin hem de tartın tadı da kıvamı da gayet yerindeydi. Tattığımız şeyler her ne kadar efsane derecede lezzetli olsa da aklımız tadamadıklarımızda da bir o kadar kaldı açıkçası. Zira onlar da en az tattıklarımız kadar lezzetli duruyorlardı ama ne yapalım, doymuştuk.
Eğer şöyle bir genel değerlendirme yapacak olursak, mekanın küçük olması dışında pek bir olumsuz yön bulamadık. Belki fiyatlar çok azıcık pahalı olabilir ama sonuçta her şey ev yapımı ve bu mekan Silivri'de başka öğreğine rastlayamayacağınız türde bir butik pastahane, o yüzden fiyatları mazur görebiliriz. Biz sadece dar alandan dolayı bir puan kıralım hizmet kulvarından. Lezzet kulvarına ise diyecek söz yok! Yediğimiz her şeyin tadı damağımızda kaldı, elinize sağlık Burçin Hanım!
Eğer bu enfes hamur işlerini denemek istiyorsanız sizi Atatürk Caddesi, No 7/D, Silivri adresine doğru alalım efendim!
Bu sayılık ta bizden bu kadar! Eğer siz de bir mekân sahibiyseniz ve de mekânınızı ziyaret edip değerlendirmemizi istiyorsanız bizlere 0541 727 22 54 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizleri instagram sayfamız olan “@silivriyitadiyoruzz” hesabından da takip edip Silivri'nin farklı lezzetlerinin görsellerine de şöyle bir göz atabilirsiniz. Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere, hoşçakalın, kendiniz iyi bakın!

Şahin DİRİK & Gamze Dilara KAÇIRAN

YORUM YAP