XXXXX

Silivri il mi oluyor?

Dün çok ilginç bir duyum aldım. Buna göre; Başbakan Tayyip Erdoğan 12 Mayıs’ta Tekirdağ’a geliyor. Burada da Silivri’nin il olacağını açıklayacak.
Sadece bu mu?
Değil, Kanal İstanbul projesinin Silivri’de yapılacağı müjdesini de vereceği söyleniyor. Bakalım bu duyumlarım gerçek olacak mı? Hadi hayırlısı...

KARİYER GÜNLERİ’NİN 2. Sİ İÇİN HAZIRLIK BAŞLADI
Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Kariyer Günleri’nin 2.sini bu yıl 7-8 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Siz de ücretsiz stantlarda yer almak için ofise başvurabilirsiniz.
Konuyla ilgili Başkan Işıklar, iş yerlerine şu şekilde bir davet iletti: "Ülkemizin ve bölgemizin en önemli sorunu olan işsizlikle mücadele kapsamında bölgemizde işveren ile iş arayanı bir araya getirip, mesleki eğitimler ve çeşitli seminerlerle daha donanımlı iş gücü oluşturma çabalarımız Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’nce devam etmekte.
Bu kapsamda geçen yıl başlattığımız Silivri Belediyesi Kariyer Günleri’nin ikincisini 7-8 Haziran 2013 tarihleri arasında Silivri sahilinde düzenlemeyi planlamaktayız.
Yeni mezunların, iş arayanların başvurularını değerlendirebileceğimiz, tanıtımınızı yapıp firmalar arası ilişki kurabileceğiniz ve seminerlerle destelenecek olan Silivri Belediyesi 2. Kariyer Günleri’ne katılmanızı dilerim.
Not:
• Stantlar ücretsizdir
• Stant sayısı 70 ile sınırlı olduğundan katılımlar başvurusu sırasına göre belirlenecektir”

İLGİNÇ BİR SEÇİM ANEKDOTU
İlginç bir seçim anekdotunu sizinle paylaşmak istiyorum. Belki bizim siyasetçilerimizin de çalışmalarında yararlanabileceği ipuçları verir…
***
1991 seçimlerinde ANAP Fransız reklamcı Seguela ile çalışır. Seguela, yazdığı kitaplar ve Mitterand’a yaptığı kampanyalarla Türkiye’de tanınmakta. Gazetelere, Seguela’nın Başbakan Mesut Yılmaz’a seçimlerle ilgili ‘10 Altın Öğüt’ verdiğini yazarlar.
Onlar da şu şekilde:
1.Seçimleri ideoloji değil, lider kazanır.
2.Seçimlerde geçmiş için değil, gelecek için oy verilir.
3.Oy umut için verilir, program için değil.
4.Seçim, siyasal olmaktan öte, psikolojik bir olaydır.
5.Devlet adamı olmak isteyen her siyasetçi kendi efsanesini geliştirmelidir.
6.Lider, bağımsız kişiliğini vurgulamalıdır.
7.Devlet adamı, ülkesinin yapısını yansıtmalı, bugünden yarını temsil etmelidir.
8.Lider, ülkesi için imajı kadar dış imajını da önem vermeli ve onu geliştirmelidir.
9.Seçimi lider kazanır, ama yalnız olmadığını unutmamalıdır. Politika dış ilişkilerine de önem vermelidir.
10.Zamana zaman tanımak gerekir. Lider orta ve uzun vadeli düşünmeli ve bunları yansıtabilmelidir.

BULGARİSTAN GÖÇMENLERİ BULUŞUYOR
Dernek çatısı altında örgütlenmek üzere çalışmalarını bir süredir devam ettiren Bulgaristan göçmenleri 16 Mayıs 2013 Perşembe gün saat 20:00’da Ünsal Düğün Salonunda (New Center Alışveriş Merkezi) üçüncü buluşmalarını gerçekleştirecekler.
Dernekleşme çalışmalarının Büyük Buluşmasına ve Dayanışma Toplantısına tüm göçmenler davetli.

YORUM YAP